به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از قم، حضرت آیت الله جوادی آملی طی سخنانی در حاشیه تفسیر سوره غافر در مسجد اعظم قم با استناد به سخن امیرالمومنین (ع) مردم را ستون حکومت و وظیفه دولت را فرهیخته و عالم کردن مردم برشمرد و گفت: اگر مردم، یک ستون پوکشده و پوسیده شوند خودشان را هم نمیتوانند حفظ کنند.
وی افزود: اساس کار این است که مردم فرهیخته، نخبه، حوزوی و عالم یا وابسته به حوزه یا وابسته به دانشگاه شوند تا برای حکومت یک ستون قوی شوند و خود، نظام را حفظ کنند.
مفسر قران کریم ادامه داد: یک ستون پوک خودش را نمیتواند حفظ کند چه برسد به این که بخواهد نظامی را حفظ کند یا مثلا جنگ هشت ساله را اداره کند؛ لازم نیست همه حکیم و فقیه شوند اما باید فضای کشور فضای فرهنگ باشد و گرنه در روز خطر، آسیب میبینند.
وی گفت: امام علی(ع) به مالک فرمود اگر میخواهی مصر باقی بماند باید ستون، که مردم هستند عاقل و عالم باشند، مردم دانشمند و عاقل کشور را حفظ میکنند، اساس کار این است که ملت بالا بیایند.
حضرت آیتالله جوادی آملی در تبین معنای ستون بودن مردم خاطرنشان کرد: همان طور که نمازی که عمود دین است، انسان را از فحشا باز میدارد، مردم با فرهنگ و عمیق که بدانند دین امانت الهی است و انسان با مردن نمیپوسد و به ابدیت میرسد، میتوانند ستون نظام باشند.
وی با اشاره به دلاورمردی های رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس گفت: این شجاعان ما کاری کردند که مرگ و ترس را ترساندند بطوریکه در هشت سال دفاع مقدس نمیتوانست نزد این عزیزان بیاید؛ آنان در لغت جنگ، جهاد و مبارزه یک خط ضربدری روی خوف و ترس کشیدند.
مفسر برجسته قرآن کریم به بیان خاطرهای در این زمینه پرداخت و گفت: ما همان اوایل که مسئولیتی در شورای عالی قضا داشتیم، یک سفر استانی به آذربایجان داشتیم، آذربایجان قهرمان این کشور است، در یکی از شهرها وارد شدیم که مهمان برادران سپاه شدیم، دیدیم تابلویی است که روی آن نوشته «من» و روی آن را ضربدر زدند، اگر روی ترس و هراس ضربدر خورد انسان با خداوند معامله کرد و چیزی کم ندارد.
انتهای پیام/