به گزارش گروه اجتماعی " دفاع پرس "، حسین انواری، افزود: بودجه این نهاد در لایحه بودجه 94، شش درصد افزایش یافته است اما این میزان افزایش بودجه جوابگوی نیازها نیست و باعث افول خدمات و طرح های این نهاد می شود.
انواری گفت: گاهی اوقات کسری بودجه در ابتدای ابلاغ بودجه وجود دارد، همان طور که در لایحه بودجه 94 شاهد آن هستیم. گاهی اوقات نیز حتی بودجه ای که در زمان تصویب و ابلاغ دارای کسری بوده است نیز کامل پرداخت نمی شود که شرایط کنونی کمیته امداد این چنین است.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره)، تصریح کرد: در سال جاری تاکنون بیش از 500 میلیارد تومان از اعتبارات تصویب شده این نهاد در سال 93، پرداخت نشده است.
وی ضمن این که این کسری بودجه بر فعالیت ها و اجرای طرح های این نهاد از قبیل ساخت مسکن، خدمات فرهنگی، طرح ازدواج، درمان، معیشت و غیره بسیار تاثیرگذار بوده است، اظهار کرد: اعتبارات امداد تخصیص یافته تلقی می شود اما پرداخت نشده است.
انواری همچنین با تاکید بر این که بخشی از کمبودهای اعتباری امداد را مشارکت های مردمی جبران می کنند، عنوان کرد: تلاش کمیته امداد امام خمینی (ره) این است که بیشترین کسری بودجه خود را از طریق کمک و مشارکت های مردمی خیرین و حامیان تامین و جبران کند، زیرا در غیر این صورت با وجود این کسری بودجه ها با فاجعه روبرو خواهیم شد.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) همچنین خبر داد: حدود یک سوم بودجه کمیته امداد امام خمینی (ره) از طریق مشارکت های مردم و خیرین تامین می شود که شامل زکات، صدقات، نذورات و غیره هستند و رقم این مشارکت حدود 1000 میلیارد تومان است.
این مسئول ضمن تاکید بر این که این رقم مشارکت های مردمی به بودجه تخصیص یافته دولت به کمیته امداد امام خمینی (ره) اضافه می شود، اما باز هم جوابگوی خدمات این نهاد نیست عنوان کرد: این نهاد حدود چهار میلیون نفر مراجعات موردی دارد و این افراد کسانی هستند که در برهه های مختلف در زندگی شان دچار خلاء و مشکل شده اند و باید به صورت فوری به مشکلات آنها رسیدگی شود.
وی در این باره تصریح کرد: این گروه از افراد کسانی هستند که اگر به صورت فوری و ضربتی به مشکل آنان رسیدگی نشود مشکل آنان پایدار شده و تبدیل به مددجویان و مستمری بگیران دائمی این نهاد می شوند که مددجویان دائمی کمیته امداد نیز حدود چهار میلیون و 300 نفر بوده و این رقم کمی نیست.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: یکی از منابع سهم درآمدی و تامین اعتبار کمیته امداد "اعتبارات بانکی" است که در واقع تسهیلات بانکی برای اشتغال را شامل می شوند. تسهیلات بانکی اشتغال در بودجه ای که دولت در مجلس شورای اسلامی تصویب کرده است 2000 میلیارد مشخص شده که از منابع بانک ها تامین می شود.
انواری در این خصوص تصریح کرد: از این میزان اعتبار تخصیص یافته به کمیته امداد تاکنون هزار میلیارد ابلاغ شده است که پرداخت های آن از ماه گذشته آغاز شده و تاکنون 600 میلیارد تومان آن پرداخت شده است و در حال حاضر 400 میلیارد تومان کسری داریم.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) همچنین با بیان این که اگر کسری بودجه سال جاری این نهاد پرداخت نشود پرداخت آن به سال آینده نیز موکول نخواهد شد، عنوان کرد: بودجه هر سال مختص همان سال بوده و حتی اگر همین رقم نیز تا پایان سال به ما پرداخت شود، رقم خوبی است.
انواری همچنین گفت: اگر بودجه مناسبی برای اشتغال مددجویان خود داشته باشیم و بتوانیم برای مثال 100 هزار خانوار را از چرخه حمایتی خود خارج کرده و توانمند کنیم، در واقع حدود هزار میلیارد تومان در منابع تخصیص یافته دولت صرفه جویی خواهد شد، پس باید به نگاه این چنینی به مسائل و مشکلات این قشر رسیدگی شود.
وی تاکید کرد: دولت حتی اگر نمی خواهد رقم بودجه ای این نهاد را نسبت به سال گذشته افزایش دهد باید بتواند نرخ تورم را در بودجه سال آینده در نظر گرفته و جبران کند.
انتهای پیام/