به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، در حالی که برخی خبرها از اختلاف بین ولیعهد و شاه عربستان سعودی بر سر عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی حکایت دارد و از سوی دیگر، رئیس جمهور آمریکا درباره الحاق ریاض به توافق سازش با تلآویو ابراز امیدواری کرده است، رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان سعودی اعلام کرد که آمریکاییها در موضوع فلسطین میانجی صادقی نبودهاند.
بنا بر گزارش «سیانبیسی»، ترکی فیصل رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان سعودی در گفتوگو با این شبکه درباره ایفای نقش دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در خصوص توافق سازش بین امارات عربی متحده با رژیم صهیونیستی ابراز تردید کرد.
طبق گزارش این رسانه آمریکایی، «شاهزاده ترکی (فیصل) سعودی در مصاحبه روز سه شنبه گفت که ترامپ در موضوع تشکیل کشور فلسطینی، صادق نبوده است. این شاهزاده افزود، ملک فیصل پدر مرحوم او که در دهههای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ حاکم پادشاهی (عربستان سعودی) بود، (اگر زنده بود) از اینکه امارات عربی متحده و بحرین بدون وجود یک راه حل برای فلسطینیان توافق اخیر (با رژیم صهیونیستی) را امضا کردند، ناامید میشد».
ترکی فیصل به «سیانبیسی» درباره مواضع پدرش گفت: «تصمیم او برای اعمال تحریمهای نفتی علیه ایالات متحده بعد از آن اتخاذ شد که آمریکاییها تصمیم گرفتند در جریان جنگ رمضان (در سال ۱۹۷۳) کمکهای بیشتیر به اسرائیل بکنند و دلیل او برای این کار، فشار آوردن بر ایالات متحده به منظور تبدیل شدن به یک میانجی صادق بین اسرائیل و جهان عرب بود».
وی افزود: «و من باید این را هم بگویم که رئیسجمهور ترامپ هم، چنین میانجی صادقی نبوده است. به همین سبب باید بگویم قطعا ملک (فیصل) مرحوم، ناامید میشد».
سیانبیسی از رجوع خود به سخنگوی کاخ سفید برای اظهار نظر درباره سخنان ترکی فیصل درباره فلسطین و تأکید او بر «میانجی صادق» نبودن ترامپ خبر داد و نوشت که این سخنگوی برای اظهار نظر در دسترس نبوده است.
در ادامه گزارش این رسانه آمریکایی آمده است: «عربستان سعودی از مدتهای مدید متعهد به (تشکیل) دولت فلسطینی بوده است، اما در سالهای اخیر روایتش را تغییر داده است. محمد بن سلمان، ولی عهد (عربستان سعودی) در مصاحبه با آتلانتیک گفت که اسرائیلیها «حق داشتن سرزمین خودشان» را دارند».
ترکی فیصل در ادامه مصاحبه خود با سیانبیسی مدعی شد: «پادشاهی (عربستان سعودی) هنوز هم متعهد به طرح صلح عربی و ایجاد یک کشور فلسطینی به پایتختی قدس است».
طرح صلح عربی که در اجلاس سران عرب در بیروت پایتخت لبنان در مارس ۲۰۰۲ توسط همه کشورهای عضو تصویب شد، شامل مفادی است که از عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی جلوگیری میکند تا زمانی که اسرائیل به بازپسدهی حقوق فلسطینیها بر اساس قطعنامههای بین المللی متعهد نباشد و از خاک کشورهای عربی که در سال ۱۹۶۷ اشغال کرده عقبنشینی نکرده باشد.
اظهارات ترکی فیصل درباره فلسطین در شرایطی انجام شده که پیشتر رسانهها از چراغ سبز عربستان سعودی به بحرین به منظور سازش و عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی خبر دادند.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بعد از مراسم امضای توافق سازش بین بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی مدعی شد که دست کم هفت الی ۹ کشور بهزودی به «دایره صلح» خواهند پیوست.
وی افزود: «عربستان سعودی نیز بزودی در وقت مناسب به روند صلح خواهد پیوست».
این اظهار نظر رئیسجمهور آمریکا در شرایطی منتشر شد که «وال استریت ژورنال» چندی قبل مدعی اختلاف بین پادشاه و ولیعهد عربستان سعودی بر سر عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی شد.
انتهای پیام/ 241