به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، سردار سرتیپ غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل، صبح امروز در سومین «همایش علوم مهندسی دفاعی در سپاه» که با رویکرد «اقتصاد مقاومتی»، در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) برگزار شد، با بیان اینکه مفهوم «جنگ اقتصادی» در کشور ناشناخته است، به تبیین رابطه جنگ و اقتصاد پرداخت و اظهار داشت: فضای اقتصادی بین دو کشور در طیف دوستی استراتژیک دوستی اقتصادی، رقابت اقتصادی، رقابت جدی اقتصادی، تخاصم اقتصادی و جنگ اقتصادی قرار دارد.
وی با بیان اینکه امروز جنگ در اقتصاد اجتنابناپذیر است، افزود: اولین رویکرد اقتصادی در جنگها حمله به منابع اقتصادی و تضعیف قدرت اقتصادی هر کشور جهت تضعیف ارتش آن کشور است. ما در جنگها شاهد این موضوع هستیم؛ لذا استفاده از قدرت نظامی برای تضعیف اقتصاد یک کشور، یکی از حوزههای مفهوم جنگ اقتصادی است.
جلالی ادامه داد: جنگ برای اقتصاد دومین مفهومی است که در این حوزه مطرح میشود. تحلیلگران معتقدند جنگ دوم خلیج فارس برای بهدست آوردن انرژی (نفت و گاز) برای عقب نماندن از رقابت اقتصادی با چین، توسط آمریکا شکل گرفت.
وی جنگ اقتصادی را سومین مفهوم رابطه بین جنگ و اقتصاد عنوان و تصریح کرد: حمله با استفاده از مولفههای قدرت اقتصادی کشور حریف، امریکا در مولفههای قدرت اقتصادی کشور هدف، مانند ایران مفهوم جنگ اقتصادی است، و این موضوع مدلی جدید از رقابت اقتصادی بهشمار میرود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: جنگ اقتصادی برای اولین بار بهصورت کامل و همهجانبه علیه کشور ما انجام میشود.
وی ادامه داد: این مفهوم، استفاده از همه مولفههای اقتصادی، سیاسی اطلاعاتی دیپلماتیک و نظامی علیه قدرت اقتصادی کشور ما را در دستور کار قرار دارد؛ که البته در حوزه نظامی موفق نبودند و با شکست مواجه شدند.
سردار جلالی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مقدمه سیاست اقتصادی فرمودند "ما درگیر یک جنگ تمامعیار اقتصادی هستیم"، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب طبق قانون اساسی مسئول تشخیص جنگ و صلح هستند، و اعلام رسمی این جنگ توسط ایشان برای مسوولین، تکلیف نیز میآورد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: دیگر کسی نمیتواند بگوید که این یک رقابت است، و میتوان با صحبت آن را حل کرد.
وی بیان داشت: باید این فضا را بشناسیم که این جنگ، چند حوزه را شامل میشود. شناخت ابزار جنگ یکی از موضوعاتی است که باید در فضاهای علمی و دانشگاهی به آن پرداخته شود. شناخت جنگ و نیز شناخت مدل دفاع یک اولویت جدی امروز است.
سردار جلالی تصریح کرد: امروز شبکه اطلاعات جهانی برای پایش اطلاعات، اقدامات و تحرکات اقتصادی ما شکل گرفته است، و بهاییها، منافقین و صهیونیستها مسئول جمعآوری این اطلاعات هستند، و این رصدها را در اختیار سردمداران امریکا قرار میدهند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در ادامه، با اشاره به ابعاد گوناگون جنگ اقتصادی، بُعد روانی و بُعد فرهنگی را از ابعاد این جنگ دانست.
وی در این رابطه افزود: بالا بردن سطح رضایتمندی مردم و تغییر سبک زندگی به سمت مصرفگرایی موضوعی است که امریکاییها در رقابت با کشورهایی مانند چین و ایران دنبال میکنند، و مصرفگرایی ما را در دام تولیدکننده قرار میدهد.
جلالی با اشاره به بُعد امنیتی جنگ اقتصادی تصریح کرد: دشمن در این حوزه به دنبال این موضوع است تا مباحث اقتصادی را به مساله، و سپس چالش، و بعد از آن به نارضایتی مردم علیه دولت تبدیل کند؛ این موضوع در نهایت به یک چالش امنیتی تبدیل خواهد شد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه دشمن به دنبال درگیر کردن مردم به دولت در موضوع اقتصادی است؛ به لزوم توجه به تولید داخلی اشاره کرد و گفت: امروز در برخی وزارتخانهها جریانی امنیتی حاکم است که مخالف تولید کالای ملی است.
وی به بُعد سایبری این موضوع نیز اشاره و تصریح کرد: امروز 90 درصد تبادل اقتصادی ما در فضای سایبری است؛ امنیت سایبری میتواند ثبات اقتصادی را به دنبال داشته باشد. یک حمله سایبری با محوریت اقتصادی نیز ممکن است کشور را دچار چالش کند.
سردار جلالی در ادامه تأکید کرد: امروز یا باید به دنبال مذاکره باشیم و یا باید به تولید داخلی بپردازیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل تصریح کرد: شواهد امر نشان میدهد که تحریمها لغو شدنی نیست؛ پس امروز باید با فرض اینکه تا پنج سال آینده تحریمها لغو نخواهد شد، عمل کنیم.
وی «تولید داخلی» را راه حل عبور از تحریمها دانست و اظهار داشت: من با «دیپلماسی اقتصادی» مخالفتی ندارم، اگر که مذاکرات بر اساس شروطی که مقام معظم رهبری معین کردهاند، پیش برود؛ اما باید دانست که قدرت ملی مهندسی ما میتواند بخشی از قدرت استقلال اقتصادی را بسازد.
انتهای پیام/