کارشناسان حقوقی آمریکا:

ترور ژنرال سلیمانی «اقدام جنگی» بود

سه نفر از کارشناسان حقوقی و سیاسی آمریکایی طی سخنرانی در اندیشکده‌ای ضمن «اقدام جنگی» توصیف کردن ترور فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران، گفتند متاسفانه رئیس‌جمهور آمریکا به تنهایی قدرت آغاز جنگ را دارد.
کد خبر: ۴۱۹۱۶۰
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۰ - 28September 2020

کارشناسان حقوقی آمریکا تصریح کردند؛ ترور سردار سلیمانی «اقدام جنگی» بود

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، همزمان با نزدیک شدن به موعد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و افزایش نگرانی‌های داخل این کشور از احتمال کشیده شدن ایالات متحده به جنگی جدید به دستور «دونالد ترامپ» در صورت پیروزی مجدد در انتخابات، سه کارشناس حقوقی در اندیشکده «پراجکت اسفییر» به بررسی توانایی شخص رئیس‌جمهور آمریکا برای صدور دستور خودسرانه آغاز جنگ با یک کشور پرداختند.

در این نشست «جین هیلی» معاون اندیشکده «کِیتو»، «دیوید ریوکین» عضو شرکت حقوقی «بِیکر هاستتلر» متشکل از یک هزار وکیل با قدمت بیش از یک قرن و «مارگارت تیلور» همکار محقق در اندیشکده «بروکینز» به ارائه دیدگاه‌های خود درباره جنبه‌های حقوقی اعلان جنگ توسط رئیس‌جمهور آمریکا با محوریت موضوع ترور جنایتکارانه سردار سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران پرداختند.

به نوشته وبگاه این اندیشکده، جین هیلی با بیان اینکه رئیس‌جمهور آمریکا به تنهایی قدرت آغاز جنگ با یک کشور دیگر را دارد، گفت: «متاسفانه اینطور است... اگر دونالد ترامپ روزی با خُلق کج از خواب بیدار می‌شد و آن روز تصمیم می‌گرفت که دستور حمله هوایی به ایران یا کره شمالی صادر کند، ارتش نیز از آن دستورات تبعیت می‌کرد و بدون شک موشک‌ها به پرواز در‌می‌آمدند. با این حال ما باید با عواقب [این اقدام] دست و پنجه نرم می‌کردیم».

با این حال دیوید ریوکن در توجیه ترور جنایتکارانه سردار شهید سلیمانی به دستور مستقیم ترامپ، مدعی شد: «در این مورد، یک مسئول ایرانی را داریم که جنگی را علیه ایالات متحده رهبری می‌کند، [آیا] نمی‌توانیم او را از سر راه برداریم؟ این بی‌معنی است. به عنوان یک مسئله حقوقی و عملی، تمام سناریو‌های وحشتناکی که منتقدان [ترور سردار سلیمانی] ترسیم کرده بودند، جامه واقعیت به خود نپوشید.»

بر این اساس، هیلی، اما در مخالفت با این استدلال ریوکین توضیح داد: «نمی‌توانید این اصل را به هر کشوری تعمیم دهید. برای مثال، ما در جریان مباحثات استیضاح [ترامپ] شنیدیم موشک‌های جاوِلین که ما به اوکراین ارائه کرده‌ایم، قاتل تانک‌های روسی هستند. آن‌ها روس‌ها را می‌کشند. خب اگر آن‌ها تعداد زیادی از روس‌ها را به قتل برسانند، آیا ولادیمیر پوتین [رئیس‌جمهور روسیه] حق دارد با گاز اعصاب، «جینا هاسپل» [رئیس سیا] را هدف بگیرد؟ و بر فرض که این کار را کرد، می‌توانیم بگوییم دستان او به خون روس‌های زیادی آلوده است؟!»

ریوکین با ادعای اینکه آمریکا به مدت طولانی است که با ایران در جنگ است، مدعی شد: «اما ما تازه اقدامات خود را افزایش دادیم. آن‌ها با ما در جنگ بودند. اگر از من به عنوان یک وکیل بپرسید، هم از نظر قوانین بین‌المللی و هم از نظر قانون اساسی [آمریکا]، ترور [سردار] سلیمانی یک اقدام جنگی بود. اما آن‌ها با ما در جنگ هستند. پس مشکل کجاست؟!»

تیلور، اما اینگونه پاسخ داد: «مشکل اینجاست که در کل، آمریکایی‌ها نمی‌خواهند در خاورمیانه با ایران وارد جنگ شوند. مشکل ترور [سردار] سلیمانی از نظر من این است که عواقب آن مشخص نبود. چیزی که اعضای کنگره و آمریکایی‌هایی که با آن‌ها صحبت می‌کردم نگرانش بودند، این بود که آیا این اقدام ما را به جنگ گسترده‌تری با ایران وارد می‌کند؟ احساس من این است که آمریکایی این را نمی‌خواهند... به همین دلیل است که مردم گفتند ما نمی‌خواهیم در جنگ دیگری در خاورمیانه باشیم».

ریوکین با اشاره به رأی نیاوردن طرحی در کنگره آمریکا برای محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ، اظهار داشت: «اگر کنگره بخواهد قانونی را وضع کند که ذیل آن هیچ پولی برای استفاده از قوه نظامی علیه ایران صرف نشود، من از آن حمایت می‌کنم، زیرا ذیل قانون اساسی است، اما آن‌ها (نمایندگان کنگره) هرگز این کار را نمی‌کنند، چون آن‌ها بسیار بزدل‌تر از آن هستند. زیرا اگر یک یازده سپتامبر دیگری با ردپای ایرانی‌ها رخ دهد، آن‌ها شغل خود را از دست می‌دهند».

پیش از این، «باب وودوارد» خبرنگار باسابقه روزنامه «واشنگتن‌پست» در کتاب جدید خود با عنوان «خشم» شرح داد که تصمیم ترامپ برای ترور سردار سلیمانی به حدی افراطی و بی‌محابا بود که حتی «لیندسی گراهام» سناتور تندروی جمهوری‌خواه ضد ایرانی را نیز به شدت نگران کرده و تلاش کرده بود تا او را از این تصمیم منصرف کند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار