دبیرجشنواره هنر مقاومت:

به جای دلار، به صنایع دستی ایرانی جایزه می‌دهیم/ «شهید سلیمانی» بخش ویژه جشنواره مقاومت

دبیرکل ششمین جشنواره جهانی هنر مقاومت با بیان اینکه چهار رشته از هشت رشته جشنواره به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود، گفت: برگزیدگان بخش‌های بین‌الملی جشنواره به‌جای جایزه ارزی، صنایع دستی شناسنامه‌دار ایرانی هدیه می‌گیرند.
کد خبر: ۴۱۹۱۷۶
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۶ - 28September 2020

دبیرجشنواره هنر مقاومت: به جای دلار، صنایع دستی ایرانی جایزه می‌دهیم/ «شهید سلیمانی» بخش ویژه جشنواره مقاومتبه گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، نشست رسانه‌ای ششمین جشنواره جهانی «هنر مقاومت» با حضور مسعود نجابتی دبیرکل جشنواره و محمد حبیبی دبیر اجرایی این جشنواره، در معراج شهدای تهران واقع در خیابان بهشت برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، مهدی علی‌بخشی مدیر روابط عمومی جشنواره درخصوص علت انتخاب معراج شهدا به‌عنوان محل برگزاری این نشست خبری گفت: هدف استفاده از این محل برای نشست خبری، مدد گرفتن از شهد بود.

نجابتی: آثار فاخر ۴۰ ساله هنر انقلاب فرآوری می‌شوند

در ادامه، مسعود نجابتی دبیرکل جشنواره درباره سیاست‌های این دوره گفت: سیاست‌ها ما در جشنواره مقاومت تابعی از سیاست‌های کلان نظام است و موضوعات ثابتی داریم که محوری است و از دور اول بوده و خواهد بود؛ نظیر ظلم‌ستیزی، استکبارستیزی و حمایت از مظلوم. موضوعات متغیری هم داریم، نظیر شهادت جهانمرد مقاومت سردار سلیمانی و همرزش ابومهدی المهندس یا مدافعان سلامت و کمک مؤمنانه (مواسات) پس از شیوع ویروس کرونا.

وی ادامه داد: امکان ندارد در هر دوره از جشنواره به رژیم صهیونیستی پرداخته نشود، منتهی زوایه نگاه در هر دوره متفاوت است، امسال هم شاهد رژیمی هستیم که بدون همه پرسی روی کار آمده است و رفراندوم در سرزمین‌های اشغالی معنا ندارد؟! این مهمترین راهبرد امسال ماست که «مقاومت تا رفراندوم» نام دارد.

دبیر ششمین دوره جشنواره جهانی هنر مقاومت به افول قدرت آمریکا اشاره کرد و ادامه داد: ابرقدرت پوشالی آمریکا در حال افول است و این موضوع هم سوژه دیگری در جشنواره است.

نجابتی خاطرنشان کرد: در موضوعات داخلی هم کادر درمان مورد توجه هستند و در بخش عکس به دبیری حسن قائدی امید می‌رود گزیده عکس‌ها در کتابی چاپ شود و به یادگار برای نسل‌های بعد باقی بماند.

وی درباره تغییرات استراتژیک این دوره با دوره گذشته گفت: امسال نقاشی کلاسیک به دبیری غلامعلی طاهری به نقاشی دیجیتال اضافه شده است. مجسمه‌سازی هم امسال به جشنواره بازگشته و جای طراحی صنعتی را گرفته است. رشته موشن گرافیک از جشنواره حذف نشده است بلکه در همه بخش‌ها حضور دارد و یک جایزه ویژه برای گرافیک متحرک در همه رشته‌ها قرار داده‌ایم.

نجابتی افزود: نیاز داریم بعد از ۴۰ سال به آثار فاخر دهه شصت نگاهی دوباره بیندازیم و آن را برای نسل جدید فرآوری کنیم. طی روز‌های اخیر برخی آثار نقاشان برجسته سال‌های اولیه پیروزی انقلاب نظیر خسروجردی، پلنگی و... متحرک شده و در صفحه اینستاگرامی حوزه هنری قرار گرفته است. جوانگرایی و توجه به پیشکسوتان هنر انقلاب در کنار کشف استعداد‌های شهرستانی، از جمله سیاست‌های ششمین دوره جشنواره هنر مقاومت است که دبیرکل جشنواره به آن اشاره کرد.

نجابتی خاطرنشان کرد: کتیبه و پرچم، کارتون، پوستر و تایپوگرافی ۴ رشته‌ای است که به صورت جهانی برگزار می‌شود. ضمن اینکه برای جلوگیری از خروج ارز از کشور و همچنین حمایت از تولیدات داخلی، معادل ریالی مبلغ جوایز را صنایع دستی شناسنامه‌دار ایرانی (مانند قالی) به برگزیدگان خارجی اهدا می‌کنیم و رایزنی‌هایی با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی داریم تا این جوایز به دست برگزیدگان احتمالی غیرایرانی برسد.


حبیبی: هنر مقاومت قطعا نمایشگاه فیزیکی خواهد داشت

حبیبی هم در ادامه این نشست ضمن تبریک هفته دفاع مقدس گفت: رشته نقاشی در دو موضوع نقاشی دیواری و نقاشی برگزار می‌شود. در حجم و مجسمه، طاهر شیخ الحکمایی دبیر است. سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیر بخش کارتون است و محمدرضا دوست‌محمدی دبیر بخش تصویرسازی. سیدمحمدرضا میری دبیر بخش پوستر و علی حیاتی دبیر بخش پرچم و کتیبه (شامل کتیبه‌های کوچک یادمانی، پرچم‌های فتح و پرچم‌های بزرگ شهری). سیدمهدی حسینی هم دبیری بخش تایپوگرافی را بر عهده دارد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره میزان همکاری شهرداری تهران با جشنواره هنر مقاومت در اکران آثار برگزیده گفت: شهرداری معمولا همراه جشنواره است، اما سال گذشته خواسته شهرداری این بود که لوگوی جشنواره روی بنر‌ها نباشد، ما هم مخالفت کردیم و گفتیم اگر قرار است لوگویی نباشد، لوگوی خود شهرداری هم نباید باشد.

دبیر اجرایی این رویداد در پاسخ به سوالی در خصوص برپایی نمایشگاه آثار هنر مقاومت گفت: قطعا تلاش خواهیم کرد نمایشگاه فیزیکی برای آثار جشنواره هنر مقاومت داشته باشیم؛ البته شرایط و زمان آن مشخص نیست.

ششمین جشنواره جهانی هنر مقاومت به همت انجمن هنر‌های تجسمی انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح بهمن ماه سال جاری در هشت بخش «نقاشی»، «کارتون»، «حجم»، «عکس»، «پرچم و کتیبه»، «تایپوگرافی»، «تصویرسازی» و «عکس» برگزار می‌شود.

انتهای پیام/ ۱۲۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار