به گزارش دفاعپرس از استان مرکزی، «راضیه مجاوری»، مسئول کارگروه بانوان کنگره ملی نقش امام خمینی (ره) در دفاع مقدس و ۶۲۰۰ شهید استان مرکزی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: آن چیزی که امروز بعد از گذشت چهل سال از دفاع مقدس در مورد بانوان می توانیم بگوییم، این است که نقش بانوان در هشت سال جنگ در متن دفاع بوده که با تأسی به اهل بیت (ع) و به ویژه بهره گیری از روحیه فاطمی و زینبی به الگوهای صبر و استقامت تبدیل شدند.
مجاوری اظهار کرد: شاید یکی از ویژه ترین وجوه نقش آفرینی بانوان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس که مغفول مانده الگوآفرینی بانوان با عنوان الگوی سوم (زن نه شرقی نه غربی) بانوی مجاهد مسلمان ایرانی است.
وی ادامه داد: در همین راستا کارگروه بانوان این موضوع را بعنوان یک تکلیف بر خود فرض می داند که نه تنها برای گفتمان سازی آن تلاش کند، بلکه با تلاش مجاهدانه خود بستری در راستای صدور این گفتمان در حوزه بین الملل فراهم کند.
مسئول کارگروه بانوان کنگره ملی نقش امام خمینی (ره) در دفاع مقدس و ۶۲۰۰ شهید استان مرکزی افزود: امروز بعد از گذشت چهل سال از دفاع مقدس نقش بانوان هنوز به عنوان یک نقش محوری مطرح است و این ایستادگی و مقاومت هنوز بعد از گذشت چهل سال ادامه دارد و می بایست جهانی شود و این مسئله را می توانیم در مادران شهدا، همسران شهدا ، همسران جانبازان و سایر بانوان مربوط به دفاع مقدس به وضوح مشاهده کرد.
مجاوری بیان کرد: نقش بانوان در دفاع مقدس و پیشبرد اهداف جنگ یک نقش مهم و البته مغفول مانده و دیده نشده است که مهمترین دلیل این پنهانی نپرداختن به این موضوع است که نیاز است با نگاه جهادگرانه و الگوساز به این موضوع مهم پرداخته شود.
وی ادامه داد: البته در این خصوص باید نگاه و افق ۵۰ ساله داشت چراکه لازمه اثربخشی فعالیت ها عمق داشتن است که باید به آن توجه بیشتری داشت و بعنوان یکی از مسائل راهبردی به آن پرداخت.
مسئول کارگروه بانوان کنگره ملی نقش امام خمینی(ره) در دفاع مقدس و ۶۲۰۰ شهید استان مرکزی بیان کرد: بیانات مقام معظم رهبری در خصوص نقش بانوان در دفاع مقدس یک نقشه راه و راهبرد مهم پیش روی ما می گذارد که بهتر بتوانیم به این موضوع نگاه کنیم؛ چراکه نقش بانوان در دفاع مقدس یک نقش گمنام و البته بسیار تأثیرگذار است و می توان گفت بانوان سربازان گمنام دفاع مقدس بودند.
مجاوری اضافه کرد: آن چیزی که امروز باید در حوزه فعالیت های دفاع مقدس اتفاق بیفتد، افزایش ۱۰۰ برابری ظرفیت ها است؛ چراکه بسیاری از سوژه های مربوط به دفاع مقدس و به ویژه در حوزه زنان این ظرفیت را دارند و باید به آن توجه ویژه ای شود که به طور مثال کارگروه بانوان در خصوص یک سوژه بیش از صدها ساعت مصاحبه انجام داده، اما هنوز جای کار کردن وجود دارد و منظور از افزایش ۱۰۰ درصدی این مهم است.
وی یادآور شد: پرداختن به سوژه های ناب دفاع مقدس و آن مواردی که تاکنون گفته نشده نیاز به یک عزم ملی و جهادی دارد و امروز وظیفه داریم این موارد را به خوبی به نسل جوان معرفی کنیم تا مفاهیم دفاع مقدس برای آنها کاربردی تر و قابل استفاده تر باشند.
مسئول کارگروه بانوان کنگره ملی نقش امام خمینی (ره) در دفاع مقدس و ۶۲۰۰ شهید استان مرکزی افزود: چهلمین سالگرد گرامیداشت دفاع مقدس یک فرصت بسیار ارزشمند برای پرداختن به مفاهیم و سوژه های ناب دفاع مقدس است و اگر بتوانیم از این فرصت ارزشمند به خوبی استفاده کنیم قطعا در گام دوم برای به بهره گیری از مفاهیم دفاع مقدس موفق تر خواهیم بود.
مجاوری ادامه داد: خوشبختانه استان مرکزی در حوزه فعالیت برای پرداختن به دفاع مقدس و خصوصا نقش بانوان در دفاع مقدس یک استانی پیشتاز است و در طول شش سال گذشته با شکل گیری کارگروه بانوان کنگره ملی نقش امام خمینی (ره) در دفاع مقدس و ۶۲۰۰ شهید که قبلا در قالب ستاد پیشینه رزم بوده فعالیت های بسیار گسترده ای انجام شده است.
وی گفت: با همتی که توسط اعضای کارگروه بانوان و بسیجیان در طی این سال ها انجام شده، کمتر سوژه ای در حوزه بانوان مغفول مانده و امیدواریم مناسبت هایی همچون چهلمین سالگرد دفاع مقدس بتواند زمینه را برای پرداختن به باقی سوژه ها فراهم کند.
مسئول کارگروه بانوان کنگره ملی نقش امام خمینی (ره) در دفاع مقدس و ۶۲۰۰ شهید استان مرکزی بیان کرد: در راستای تبیین و نمایش بخش کوتاهی از دستاوردهای بانوان در دفاع مقدس کارگروه بانوان کنگره شهدای استان مرکزی و مشارکت بسیجیان حوزه کوثر ۴ در نمایشگاه تخصصی دفاع و مقاومت استان با برپایی غرفه تخصصی نقش بانوان در دفاع مقدس اقدامات قابل توجهی انجام داد.
مجاوری یادآور شد: به همت بسیجیان حوزه کوثر ۴ و اعضای کارگروه بانوان کنگره ملی نقش امام خمینی (ره) در دفاع مقدس و ۶۲۰۰ شهید استان مرکزی بیش از ده ها برنامه در غرفه نقش بانوان در دفاع مقدس نمایشگاه تخصصی دفاع و مقاومت انجام شد که می توان گفت بیش از ۵۰۰ نفر مخاطب هدفمند در این برنامه ها حضور مستقیم داشتند.
وی ادامه داد: رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی در نمایشگاه تخصصی اقتدار ۴۰ به عنوان یک اصل همواره مورد تأکید بود و این موضوع در غرفه بانوان هم به صورت ویژه مورد توجه بود.
مجاوری خاطرنشان کرد: اکران مستند مادری روایت زندگی سراسر رنج و استقامت و ایستادگی خانم خدیجه طاهری مادر شهیدان محمد و حسین موسوی، روایتگری سرکار خانم فلور گودرزی همسر شهید محمد بنائیان، نمایش مستند روایت دیگر خانم حمیده دریابیگی مادر شهید علیرضا شاملو، خاطره گویی بانوان راوی شبکه الگوی سوم، پرده خوانی نقش بانوان در ۴۰ سالگی دفاع مقدس با مولفه های بانوی تراز انقلاب اسلامی، روایتگری نمایشگاه عکس قاب های نجیب شامل تصاویر نقش آفرینی بانوان استان مرکزی در انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس، روایتگری نقشه های اطلاع نگاشت معلم ثانی شامل پژوهش راهبردی بررسی نقش بانوان استان مرکزی در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، لشکر فرشتگان (معرفی بانوان شهید استان مرکزی) و روایت یک موج (روایت حادثه انقلابی تعدادی از دانش آموزان)، معرفی ۲۲ جلد کتاب تولید شده در کارگروه بانوان، رونمایی از سه جلد کتاب در روز افتتاح موزه دفاع مقدس استان مرکزی، عرضه تولیدات صوتی، تصویری و مکتوب با محوریت نقش بانوان ازجمله اقدامات مهم غرفه های بانوان در نمایشگاه بوده است.
انتهای پیام/