به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، بحران سیاسی در اراضی اشغالی روز به روز وخیمتر میشود و مقامات رژیم صهیونیستی و در رأس آنها «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم نمیتوانند هیچ راهکاری را در جهت کاهش سطح این بحران اتخاذ کنند. علت این مسأله هم آن است که معترضان بیش از هر زمان دیگری به ناکارآمدی و بی کفایتی حاکمان خود پی بُرده اند.
وضعیت کنونی در اراضی اشغالی بسیار بغرنج است و هیچ نشانهای از فروکش کردن اعتراضات گسترده علیه مقامات صهیونیست و به ویژه بنیامین نتیانیاهو دیده نمیشود. با این حال، رسانههای صهیونیست ضمن وارونه جلوه دادن اوضاع در اراضی اشغالی سعی دارند تا اعتراضات گسترده را تمام شده تلقی کرده و اینگونه به افکار عمومی القاء کنند که دیگر خبری از بحران سیاسی نیست و اوضاع به سمت بهبودی پیش میرود.
اما آنچه که واضح به نظر میرسد، این است که اوضاع سیاسی در اراضی اشغالی نه تنها به سمت بهبودی پیش نمیرود، بلکه روز به روز پیچیدهتر نیز میشود. در همین راستا، «بن کاسبیت» نویسنده صهیونیست با انتشار یک مقاله اذعان کرد که اوضاع داخلی در اراضی اشغالی باعث شده تا ساکنان این منطقه به سمت جنگ داخلی حرکت کنند. وی افزود: «تظاهرات گسترده علیه بنیامین نتانیاهو، بحران اقتصادی وخیم و افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا باعث شده است که اسرائیل گام به گام به جنگ داخلی نزدیک شود».
وی اضافه کرد: «نفرت شرارت بار و شکاف داخلی خون بار، جای اتحاد داخلی را گرفته است. اسرائیل هیچگاه به این اندازه به درگیریهای خشونت بار داخلی و چه بسا جنگ داخلی نزدیک نبوده است. نیروهای پلیس توانایی خاموش کردن اعتراضات داخلی را ندارند و اعتماد به نهادهای دولتی از بین رفته است». این سخنان نویسنده صهیونیست به خوبی نشانگر عمق و حجم بحران سیاسی است که گریبانگیر صهیونیستها در اراضی اشغالی شده است.
نتانیاهو، اما در برخورد با اعتراضات علیه خود راه سرکوبگری را انتخاب کرده است. نظامیان رژیم صهیونیستی به دستور وی تاکنون دست به سرکوب گسترده اعتراضات علیه نخست وزیر این رژیم زدهاند. تصاویر و فایلهای تصویری منتشر شده از نحوه سرکوبگری نظامیان صهیونیست حاکی از آن است که آنها از ماشینهای آبپاش برای متفرق ساختن تظاهرات علیه نتانیاهو استفاده میکنند. این اقدام صهیونیستها موجب ظهور و بروز درگیریهای شدید میان نظامیان و معترضان در اراضی اشغالی شده است.
از جمله علل و عوامل اصلی برگزاری اعتراضات گسترده علیه نخست وزیر رژیم صهیونیستی میتوان به وخامت اوضاع اقتصادی در اراضی اشغالی، افزایش نرخ بیکاری، ناکارآمدی روشهای کنترل شیوع ویروس کرونا و همچنین دست داشتن نتانیاهو در پروندههای فسادِ گسترده و فراگیر، اشاره کرد. علیرغم تمامی اینها، مقامات رژیم صهیونیستی و به خصوص نتانیاهو به جای تلاش برای حل و فصل مشکلات و پایان دادن به اعتراضات، راه و روش سرکوبگری را در پیش گرفتهاند.
واقعیت این است که بحران اقتصادی در اراضی اشغالی به اوج خود رسیده است. حتی کارشناسان رژیم صهیونیستی نیز معتقدند که این رژیم امروز با یک بحران اقتصادی فراگیر مواجه شده است. طبق آخرین گزارشها، تنها از ماه مارس تا ماه مِی بیش از یک و نیم میلیون نفر در اراضی اشغالی بیکار شدهاند. این آمار فاجعه بار موجب شده است تا نرخ بیکاری در اراضی اشغالی به بیشترین میزان خود برسد. در حال حاضر نرخ بیکاری در اراضی اشغالی به حدود ۳۰ درصد میرسد.
اما این تمام ماجرا نیست، چرا که علاوه بر بحران اقتصادی، رژیم صهیونیستی تاکنون در مهار شیوع ویروس کرونا شکست سنگینی را متحمل شده است. این رژیم تاکنون هیچ تمهیدی برای کنترل شیوع کرونا در اراضی اشغالی به کار نبسته است؛ مسألهای که اعتراضات شدید علیه «بنیامین نتانیاهو» را به دنبال داشته است. طبق آخرین اخبار و گزارشها در حال حاضر شمار صهیونیستهای مبتلا به کرونا به بیش از ۲۸۰ هزار نفر رسیده است؛ مسألهای که به بروز نگرانیهای شدید در اراضی اشغالی منجر شده است.
در همین ارتباط، روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن مینویسد: «مسئولان سابق رژیم صهیونیستی معتقدند که این رژیم در یک بحران واقعی و خطرناک در سایه بی اعتمادی صهیونیستها به سَر میبرد و نتانیاهو باید استعفا دهد چرا که نتوانسته است با بحران گسترش ویروس کرونا و بحران اقتصادی مبارزه کند؛ به ویژه آنکه اخیراً رژیم صهیونیستی شاهد برگزاری ۳ دور انتخابات با هزینههای هنگفت بوده است».
علاوه بر وخامت اوضاع اقتصادی در اراضی اشغالی و نیز شیوع ویروس کرونا، فساد گسترده نتانیاهو و خانواده اش نیز موجب افزایش خشم معترضان شده است. نتانیاهو و خانواده اش در پروندههای متعدد متهم به فساد مالی و رشوه خواری هستند. نخست وزیر رژیم صهیونیستی از آغاز سال ۲۰۱۷ تاکنون با پروندههای فساد بسیاری مواجه شده است. پرونده ۱۰۰۰ مربوط به هدایایی است که نتانیاهو و خانوادهاش از بازرگانان خارجی به صورت غیر قانونی دریافت کردهاند.
پرونده ۲۰۰۰ نیز مربوط به اتهامات مطرح شده در خصوص تبادل رشوه بین نتانیاهو و ناشر روزنامه یدیعوت آحارونت است که در مجموعهای از دیدارهای ثبت شده بین دو نفر رد و بدل شده است. افزون بر این، در «پرونده ۴۰۰۰» گروهی از نزدیکان نتانیاهو در مظان اتهام سو استفاده از جایگاه خود برای ارتقا تصویر رسانهای وی و همسرش قرار گرفتهاند. از آنجایی که سران صهیونیست هیچ عزمی برای محاکمه نتانیاهو به دلیل دست داشتن در پروندههای گوناگون فساد ندارند، همین مسأله خشم معترضان را برانگیخته است.
به هر حال، آنچه که واضح به نظر میرسد این است که بحران سیاسی در اراضی اشغالی به اوج خود رسیده است؛ به گونهای که هر روز پیچیدهتر شده و ابعاد جدیدتری پیدا میکند. همین مسأله موجب شده تا آینده سیاسی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در هالهای از ابهام قرار گیرد؛ آیندهای که بسیاری آن را رو به زوال تلقی میکنند و معتقدند که شمارش معکوس برای پایان حیات سیاسی نتانیاهو آغاز شده است.
منبع: مهر
انتهای پیام/ 341