مرور عملیات کربلای یک در «سکوت شکسته»

کتاب «سکوت شکسته» شامل خاطرات محمود پاک‌نژاد فرمانده اطلاعات عملیات لشگر ۱۷ علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) در عملیات کربلای یک توسط انتشارات شهید کاظمی به چاپ سوم رسید.
کد خبر: ۴۲۱۱۹۷
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۵ - 11October 2020

مرور عملیات کربلای یک در  «سکوت شکسته»به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، تاب «سکوت شکسته» نوشته سید هادی سعادتمند شامل خاطرات محمود پاک‌نژاد فرمانده اطلاعات عملیات لشگر ۱۷ علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) به‌تازگی توسط انتشارات شهید کاظمی به چاپ سوم رسیده است.

پاک‌نژاد در عملیات کربلای یک فرمانده اطلاعات عملیات لشکر 17 بوده که خاطراتش پس از سال‌ها سکوت منتشر شده‌اند. او پس از سال‌های دفاع مقدس، سکوت خود را به‌دلیل سخن رهبر انقلاب که «رزمنده‌ای که خاطراتش را ثبت نکرده، ماموریتش پایان نیافته است...» شکست.

سید هادی سعادتمند نویسنده این‌کتاب می‌گوید: «رهنمودهای رهبری در اهتمام به ادبیات دفاع مقدس، مشوق و پشتوانه معنوی‌ام شد تا حروف را کنار هم بچینم، به کلمات روح ببخشم، و با جملاتی که می‌سازم جهاد کنم. پس از جنگ، بی‌وقفه پیرامون تصمیم‌ها، عملکردها، و دستاوردهای دفاع مقدس پژوهش کردم. خودم نیروی رزمی بودم و با سازمان رزم آشنایی داشتم، اما بارها از نبوغ تصمیم‌سازان و عملکرد رزمندگان دفاع مقدس شگفت‌زده شدم.

سال‌های متوالی مطالعه کردم و در بین کتاب‌های مربوط به جنگ و خاطرات ثبت‌شده آن به‌دنبال نام و نشان از کسانی بودم که «نابغه جنگ» خطاب شده باشند. حسن باقری (غلامحسین افشردی) را یافتم. او در سن 24 سالگی وارد عرصه جنگ شد و تنها ظرف مدت دو سال توانست به استراتژیست بزرگ جنگ تبدیل شود و معاونت اطلاعات-رزمی سپاه و جنگ را پایه‌گذاری کند. توانمندی‌اش تا جایی پیش رفت که لقب نابغه دفاع مقدس را گرفت؛ اما افسوس که از او جز نام، یاد، خاطره، و تعدادی شاگرد باواسطه، چیز دیگری نیافتم. زیرا در بهمن 1361 عروج کرد. سراغ شاگردانش را گرفتم و به سردار زین‌الدین، فرمانده لشکر۱۷ و بعد به فرمانده اطلاعات عملیات لشکر 17، امیرحسین ندیری رسیدم. این‌ دو بزرگوار هم عروج کرده بودند. گشتم و گشتم تا «پاک‌نژاد» را پیدا کردم که ندیری را استاد و مرشد می‌خواند. باید می‌دیدم دیگران درباره پاک‌نژاد چه می‌گویند. شنیده‌هایم شد کتابی دیگر. توانستم اعتمادش را جلب و زبانش را باز کنم.

«حاج‌محمود پاک‌نژاد» نمونه‌ای است از میان صدها نیروی رزمنده اطلاعات-عملیات لشکر۱۷ قم که نقشی بی‌بدیل در تاریخ دفاع مقدس داشته‌اند و چنان همراه با هم‌رزمانشان خوش درخشیدند که هرچه بیشتر برای شناختشان تلاش کردم، تشنه‌تر شدم.»

نویسنده کتاب «سکوت شکسته» هدف خود را از نگارش این‌کتاب، به اشتراک‌گذاری لذت تشنگی‌اش در فهم بخشی از تاریخ پرافتخار ایران با مخاطبان عنوان کرده تا نسلی را معرفی کند که در حفظ ایران اسلامی مؤثر واقع شدند.

چاپ سوم این‌کتاب با 255 صفحه و قیمت 40 هزار تومان منتشر شده است.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها