به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، فیلیپ لازرینی رئیس آژانس امداد و اشتغال آوارگان فلسطینی (آنروا) که از آوریل سال جاری میلادی این مسئولیت را بر عهده گرفته است در گفتوگو با روزنامه «تاگس اشپیگل» گفت: وقتی من این سِمت را بر عهده گرفتم بهخوبی میدانستم که درگیر چه چیزهایی میشوم.
وی درباره دشواریهای کار آژانس آنروا با توجه به کارشکنیهای آمریکا تصریح کرد: اعلام آمریکا مبنی بر عقبنشینی از پرداخت بودجه به این نهاد بینالمللی در سال ۲۰۱۸ برای ما یک شوک بود، اما پس از آن ما توانستیم جامعه جهانی را متحد کنیم و خوشبختانه توانستیم خسارت را جبران کنیم و این یک اظهار همبستگی بزرگ بود.
لازرینی درباره اولویت اصلی آنروا در شرایط فعلی تاکید کرد: در کنار ایجاد یک شرایط امنیت مالی بخصوص مسئله مبارزه با بیماری کرونا برای ما مطرح است؛ شیوع این ویروس در بسیاری زمینهها تاثیرگذار بوده است.
وی افزود: شما به حدود ۷۰۰ مدرسهای که آنروا اداره میکند فکر کنید؛ ما باید حالا این اطمینان را حاصل کنیم که کودکان به صورت دیجیتالی آموزش میبینند؛ مشکل دیگر این است که این مردم بیشتر در مناطق کاملا فقیر و پر جمعیت زندگی میکنند که رعایت بهداشت و فاصله اجتماعی در آن عملا غیر ممکن است؛ انسانها در این مناطق این سوال را میپرسند که چگونه باید به محدودیتهای ارتباطی پایبند باشیم وقتی کودکان ما به غذا نیاز دارند؛ ما باید تحت این شرایط دشوار یک روند آموزشی عاقلانه و آنچه برای بقای آنها نیاز است را فراهم کنیم.
لازرینی درباره شرایط و تاثیرات کرونا بر فلسطینیان گفت: این بیماری بهشدت فلسطینیان را تحت تاثیر قرار داده است؛ ما اکنون با ۱۰ هزار فرد آلوده سر و کار داریم و میزان سرایتها بسیار بالا و در حال انفجار است؛ این شرایط بخصوص در کرانه باختری و شرق بیت المقدس وجود دارد؛ این وضعیت در سرزمینهای اشغالی دیده میشود و در آنجا عملا این بیماری از کنترل خارج شده است؛ مشابه این وضعیت در لبنان و غزه هم دیده میشود؛ این وضعیت بخصوص در نوار ساحلی غزه که سیستم بهداشتی کافی در آنجا وجود ندارد دیده میشود.
وی افزود: نباید فراموش کرد که غزه از زمان عهدهداری قدرت توسط حماس در سال ۲۰۰۷ تحت تحریم و محاصره سختی قرار دارد؛ وضعیت تامین مایحتاج مردم در این منطقه بسیار دشوار است؛ تقریبا حدود دو میلیون نفر در این منطقه زندگی میکنند و تقریبا همه آنها به کمکهای روزمره نیاز دارند.
این مقام سازمان ملل در ادامه این گفتوگو تاکید کرد: مردم غزه ناامیدند و امید خود برای بهبود شرایط را از دست دادهاند؛ بویژه جوانان هیچ چشماندازی برای خود نمیبینند و آرزوی یک زندگی عادی را دارند؛ این نوع ناامیدی در اردوگاههای لبنان و روستاهای این کشور هم وجود دارد؛ فلسطینیان به عنوان پناهنده در بسیاری مناطق احساس ناامیدی میکنند.
وی درباره اقداماتی که آنروا انجام میدهد خاطرنشان کرد: آنروا تلاش میکند برای فلسطینیان یک زندگی شرافتمندانه را ممکن کند؛ اگر این موفقیت بدست نیاید پایداری در منطقه در معرض خطر قرار میگیرد.
انتهای پیام/ ۴۲۱