به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، نیروی دریایی سپاه پاسداران در ابتدا بر سه پایه شناوری، تکاوری و موشکی بنا شد. با پایان دفاع مقدس و ضرورت گسترش توان این نیرو برای پاسخگویی به طیف متنوعی از تهدیدات، اجزای دیگری نیز به ساختار نیروی دریایی سپاه افزوده شده و برخی نیز در حال اضافه شدن است. یگانهای پهپادی، هوادریا و جنگ الکترونیک پیش از این شکل گرفته و در آینده نزدیک نیز یگانهای زیر سطحی به توان رزم ندسا افزوده خواهد شد.
اما یکی از یگانهایی که در نیروی دریایی سپاه کمتر از آن صحبت به میان آمده یگان هوادریای ندسا است که طی سالهای اخیر از قدرت قابل توجهی برخوردار شده است.
هوادریای نیروی دریایی سپاه در ابتدا به بالگردهای Mi-۱۷ مجهز بود که با تجهیز به قایقهای پرنده باور و بالگردهای ۲۰۶ توان مضاعفی پیدا کرد. در ادامه، این یگان به هواپیماهای دو زیست و بالگردهای ۴۱۲ نیز مجهز شده که توان رزمی و پشتیبانی این نیرو را افزایش میدهد.
چندی پیش و در جریان تحویل انبوه پهپادهای رزمی و شناسایی به نیروی دریایی سپاه، یک فروند بالگرد Mi-۱۷ مجهز به راکتاندازهای ۵۷ میلیمتری S-۵ و دوربین دید در شب به نمایش درآمد. راکتهای اس ۵ نوعی راکت ۵۷ میلمتری هوا پرتاب روسی هستند که ۴ کیلوگرم وزن داشته و تا ۴ کیلومتر برد دارند.
این بالگردها همچنین میتوانند به راکتاندازهای ۸۰ میلیمتری اس ۸ که با وزن کلی ۱۵ کیلو، وزن سرجنگی ۷ کیلو و برد ۴ کیلومتر و راکتهای ۲۴۰ میلیمتری اس ۲۴ با وزن کلی ۲۳۵ کیلو، سرجنگی ۱۲۳ کیلویی و ۳ کیلومتر برد نیز مجهز شود که قدرت آتش آن را بالاتر میبرد.
بالگردهای Mi-۱۷ ندسا که پیش از این به موشکهای کروز ضد کشتی نور و قدیر مجهز شده بودند با تسلیح به راکتانداز و سامانههای دید در شب توانایی پشتیبانی از عملیاتهای تاخت آبخاکی نیروهای ویژه و تفنگداران دریایی سپاه را نیز پیدا کردهاند.
این بالگردها که پس از پایان دوران دفاع مقدس وارد سازمان رزم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شدند، نوعی بالگرد ترابری روسی هستند که توانایی حمل انواع تسلیحات را دارا بوده و در نیروی زمینی و هوافضای سپاه نیز این بالگردها به سامانههای راکتانداز و تیربار مجهز شده و توانایی پشتیبانی از عملیاتهای هلی برن و نیرو و تجهیزات را دارا هستند.
تجهیز بالگردهای ترابری و پشتیبانی به انواع تسلیحات به معنای تبدیل شدن این بالگردهای به یک بالگرد تهاجمی نیست، زیرا ابعاد و نوع طراحی بدنه این بالگردها اجازه اجرای مانورهای تهاجمی به آنها را نمیدهد و تسلیح بالگردهای ترابری صرفا برای مقابله با مواضع دشمن در محل هلی برن تجهیزات و نیرو و ایمن کردن موضع فرود بالگرد در منطقه دشمن انجام میشود.
تجهیز بالگردهای Mi-۱۷ نیروی دریایی سپاه به سامانه راکتانداز و دوربین دید در شب از آن جهت حائز اهمیت است که از این به بعد این بالگردها توانایی حمل و هلی برن نیرو و تجهیزات در روز و شب و انواع شرایط آب و هوایی را برای اجرای عملیاتهای تاخت آبخاکی در دفاع از جزایر خلیج فارس را دارند. موضوعی که تا قبل از این محدودیتهایی برای پرواز بالگردهای هوادریای سپاه ایجاد میکرد و موجب میشد این بالگردها نتوانند در در تاریکی شب بخوبی اجرای ماموریت کنند.
همچنین در صورتیکه این سامانهها به سیستمهای نشانگذار و هدایت لیزری مجهز باشند این بالگردها توانایی حمل تسلیحات هدایت شونده را نیز بدست میآورند که تاثیر بسزایی در افزایش توان پشتیبانی آنها خواهد داشت.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ 341