روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا:

محدودیت‌های جدید برای ۲۵ استان/ عبور از کرونا بدون همراهی مردم امکان‌پذیر نیست

رئیس جمهور، تضعیف و شکست ویروس کرونا را در گرو تعامل حداکثری مردم با کادر درمان عنوان کرد و گفت: عبور از پیک فعلی شیوع کرونا بدون همراهی مردم امکان‌پذیر نیست.
کد خبر: ۴۲۴۲۵۵
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۳ - 31October 2020

عبور از پیک فعلی شیوع کرونا بدون همراهی مردم امکان‌پذیر نیستبه گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز (شنبه) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تبریک هفته وحدت و با اشاره به جلسه گذشته ستاد ملی کرونا در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی، اظهار داشت: تشکر می‌کنم از حضرت امام خامنه‌ای، ایشان در این جلسه نکات بسیار مهمی را در مورد این بیماری و اقداماتی که ستاد باید انجام دهد و وحدت و انسجام اجتماعی و مراعات اخلاق اسلامی بیان کردند و در هر دو بخش برای ما راهگشا خواهد بود. ما امروز در بحث کرونا در مورد مباحث مفصلی بحث کردیم. ما برای اینکه بتوانیم در برابر این بیماری و ویروس موفق شویم همه باید به وظایف خود عمل کنیم.

وی عنوان کرد: دولت به معنای عام کلمه وظایفی دارد، بخش‌های مختلف دولت و بهداشت و درمان هم به عنوان کسی که در میدان این مبارزه است وظایف خاص خودش را دارد و باید انجام دهد. پس بخشی از وظایف به دولت مربوط می‌شود که باید انجام دهد. چه وسایلی که باید تولید شود و چه وسایلی که باید خریداری شود و چه اقدامات دیگری که باید انجام بگیرد. دوم، وظیفه خود مردم است‌. یعنی مردم اگر با تمام توان به صحنه نیایند و همکاری خود را مدنظر قرار ندهند مطمئناً در مقابله با این بیماری موفق نخواهیم بود. مهمترین مسأله این است که مردم کمک و همراهی کنند و دستورالعمل‌های صادر شده را مراعات و اجرا کنند.‌

رئیس‌ جمهور بیان کرد: نکته دیگر، بحث تولیدکنندگان نیازمندی‌های جامعه و تأمین کنندگان منابع مالی برای اداره کشور است که باید برای تولید و تأمین منابع مالی در همه زمینه‌ها ازجمله بهداشت و درمان اقدامات لازم انجام گیرد.

روحانی افزود: یکی از مسائل مهمی که در گذشته به عنوان یکی از نقایص داشتیم این بود که مصوبات بسیار مهم و خوبی در اینجا تصویب و ابلاغ می‌شد اما در اجرا یا خوب اجرا نمی‌شد یا دقیق اجرا نمی‌شد و یا اصلاً اجرا نمی‌شد. به همین دلیل رهبر معظم انقلاب اسلامی دستور دادند یک قرارگاه عملیاتی که تمام مصوبات را تا اجرای نهایی دنبال کند و آنجایی که نیاز به ضمانت اجرا دارد توسط ضابطین قوه قضائیه یا مأموران بخش نظارتی انجام شود، راه‌اندازی کنیم. یعنی حالا بحث این است آیا آنچه تصویب شده یا تصویب می‌شود به خوبی انجام شده و می‌شود یا نه؟ آیا با متخلفین در بخش دولتی، مردم یا همه بخش‌های جامعه برخورد می‌شود؟ آیا جریمه می‌شوند؟ چند نفر جریمه شدند، چگونه باید اطلاع‌رسانی شود به مأموری که جریمه می‌کند؟

رئیس جمهور افزود: آیا افرادی که مبتلا شدند حتماً قرنطینه می‌شوند؟ یا نه؟ این مسأله بسیار مهمی است که ما اینها را در همین بخش قرارگاهی کنترل و مراقبت کنیم که فرد مبتلا قرنطینه شده یا نه؟ اقوام نزدیک او تست شدند یا نه؟ این وظیفه ما است که مورد بررسی قرار دهیم. گروه‌های آسیب‌پذیر، سالمندان، بیماران زمینه‌ای چه شرایطی دارند؟ آماری درخصوص میزان مبتلایان و فوت شدگان در کشورهای دیگر و ایران ارائه شد و دیدیم کشورهایی که نسبت به سالمندان خود و بیماران زمینه‌ای کار ویژه ای انجام دادند تعداد مرگ و میرشان پایین است‌. آمار ما نشان می‌دهد ۸۸ درصد فوتی‌های ما سالمندان و بیماران زمینه‌ای بودند.

وی تصریح کرد: در واقع به غیر از انضباط اجتماعی و مسئولیت اجتماعی، اعمال حاکمیت هم باید در کنار آن قرار گیرد. ما نمی‌توانیم تنها به این اکتفا کنیم که جامعه ما انضباط دارد یا مردم ما احساس مسئولیت می‌کنند و دیگر کاری انجام ندهیم. مخصوصاً در ایامی که از دوران ماه محرم و صفر عبور کردیم و بیشتر مراسم عروسی و جشن و سرور اجرا می‌شود این مقررات باید دقیق اجرا شود. اگر کسی می‌خواهد عقد و عروسی بگیرد باید به او پروتکل بدهیم که کجا و با چه تعدادی آن را برگزار کند. کاملاً باید بداند چه کسی باید مراقبت شود، چگونه جریمه شود. آن فردی که دعوت کننده است با فردی که خودش وظیفه خودش را انجام نداده فرق دارد. او در واقع مردم را به جایی دعوت کرده، مهمانی داده و مردم را مبتلا کرده است که باید با همه آنها برخوردهای قاطع صورت گیرد.

رئیس‌ جمهور تصریح کرد: یکی از نکات دیگر این بود که باید اطلاعات و زنجیره اطلاعات در کنار یکدیگر قرار گیرد و تکمیل شود. کسی که مبتلا می‌شود و باید قرنطینه شود را چگونه کنترل کنیم. در این زمینه رهگیری لازم است و این رهگیری و مراقبت بر دوش امکاناتی است که وزارت ارتباطات ما دارد. همکاری‌هایی که میان وزارت بهداشت و درمان و وزارت ارتباطات انجام شده است می‌تواند این کار را انجام دهد. در جلسات گذشته تاکید کردیم کسی که قرنطینه می‌شود، باید محله او را یاری کند یعنی یاری محله باید کنار قرنطینه بیاید و نیازمندی‌های آنها را تهیه کند و اینجا است که دستورالعملی برای محله‌ها نیاز داریم که بسیج می‌تواند به میدان بیاید و نقش ارزشمندی ایفا کند.

روحانی در پایان گفت: یا باید برای فردی که ۱۵ روز قرنطینه می‌شود و کار فردی‌اش با مشکل مواجه می‌شود یا فردی که از فعالیت بازداشته می‌شود بیمه‌های ویژه‌ای در نظر گرفت. در مجموع امروز تصمیمات مهمی برای محدودیت نسبت به ۲۵ استان با یک شرایط خاصی گرفتیم. برای ۴۶ شهرستان با شرایط مختلف محدودیت‌های در نظر گرفتیم و در مورد ۴۳ شهرستان قبلی که محدودیت قائل بودیم، محدودیت‌ها را تمدید کردیم و برای ۲۵ مرکز استان تصمیماتی گرفتیم که از چهارشنبه تا جمعه بعد به مدت ۱۰ روز اعمال می‌شود.

انتهای پیام/ 151

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار