«جواد کریمیقدوسی» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اخبار داخلی
دفاعپرس، تصویب طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» که اخیرا در صحن علنی مجلس صورت گرفت را نشان از روحیه دشمنشناسی و استکبارستیزی مجلس یازدهم عنوان کرد و اظهار داشت: با تصویب این طرح، دولتمردان آمریکایی متوجه خواهند که برای مردم و مسوولان جمهوری اسلامی ایران، تفاوتی ندارد که کدام شخص بر مسند ریاست جمهوری در کاخ سفید به قدرت برسد؛ چراکه راهبرد مقامات آمریکایی از بدو ظهور انقلاب اسلامی تاکنون با ملت و کشورمان دشمنی و کینهورزی است.
وی با تاکید بر اینکه بنا و اساس سیاستهای دولتمردان آمریکایی در قبال ایران اسلامی، ضربه زدن به دستاوردهای انقلاب است، افزود: آمریکا باید پاسخگوی تمام بدعهدیهای خود در قبال جمهوری اسلامی در توافق برجام باشد؛ چراکه آنها به واسطه این توافقِ پوشالی و فاقد دستاورد، مسیر دست یافتن به موفقیتهایمان در تمام عرصهها را با کندی مواجه و در مواردی آنها را مسدود کردند؛ غیرفعال کردن فعالیتهای صلحآمیز هستهای یکی از این موارد بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: تحریمهای دولتمردان آمریکایی در کنار عدم سوءمدیریت برخی مسوولان داخلی باعث شده تا وضعیت معیشتی مردم در تنگنا قرار گیرد؛ لذا ضمن اینکه آن دسته از مسوولانِ ناکارآمد و بیانگیزه باید از خواب غفلت برخیزند و بدانند که کوتاهی در مسیر خدمت به مردم، خیانت به شهدا و امام شهداست، نباید در مقابل اقدامات خصمانه مقامات کاخ سفید علیه ملت و کشورمان سکوت کنیم.
ایستادگی در برابر ظلم و زورگویی از برجستهترین آرمانهای انقلاب اسلامی است
قدوسی با بیان اینکه ایستادگی در برابر ظلم و زورگویی از برجستهترین آرمانهای انقلاب اسلامی و خواست اصلی شهدای عزیز کشورمان است، تصریح کرد: ملت ما در مقابل تمام تحریمهای آمریکاییها، مقاومت و ایستادگی کرده و زیر بار زور نرفتند؛ ما مسوولان هم باید حق و حقوق مردم را احیا کنیم؛ لذا تصویب طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها، اقدام کارسازی در جهت کاهش مشکلات مردم و کشور خواهد بود.
این مقام مسوول با بیان اینکه ما نباید در مقابل تحریمهای دشمنان به صورت تدافعی عمل کنیم، بلکه میبایست اقدامات تهاجمی را در قبال رفع و یا عدم شکلگیری تحریمهای دشمنان داشته باشیم، گفت: معتقدم تصویب یک فوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها در جهت عبرت گرفتن دشمنان بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
تلاش مسوولان برای خنثیسازی جنگ اقتصادی آمریکاییها علیه کشورمان، امری ضروری است
وی با بیان اینکه تلاش مسوولان برای خنثیسازی جنگ اقتصادی که آمریکاییها علیه جمهوری اسلامی راه اندازی کردهاند، امری ضروری است که غفلت از آن منجر به خسران برای ملت و کشور خواهد شد، گفت: یکی از اقدامات مهمی که در دستورکار مجلس یازدهم قرار دارد، تقویت اقتصاد داخلی است؛ چراکه مطمئنا با تکیه بر ظرفیتهای داخلی، میتوانیم از این شرایط عبور کنیم؛ نمایندگان مجلس یازدهم میبایست بر ضرورت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی تاکید کنند و از
دولت بخواهند که سیاستهای اقتصادی را به درستی اجرا کند.
بنا بر این گزارش، نمایندگان ملت در یازدهمین دور از مجلس شورای اسلامی طرحی را با اکثریت آرا به تصویب رساندند که در آن سازمان انرژی اتمی موظف شده تا ظرف مدت دو ماه پس از تصویب این قانون، سالانه به میزان حداقل ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در تاسیسات شهید علی محمدی فردو تولید و در داخل کشور ذخیره کند.
بر اساس این طرح، در جهت تحقق ظرفیت یکصد و نود هزار سو غنیسازی، سازمان انرژی اتمی، مکلف است پس از تصویب این قانون، ظرفیت غنیسازی و تولید اورانیوم غنیسازی شده با سطح غنای متناسب هر یک از مصارف صلح آمیز کشور، به میزان ماهانه حداقل ۵۰۰ کیلوگرم افزایش دهد.
در این طرح آمده است: سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت سه ماه عملیات نصب، تزریق گاز، غنیسازی و ذخیرهسازی مواد را تا درجه غنای مناسب، با حداقل یک هزار عدد ماشین IR-۲m در بخش زیرزمینی تاسیسات شهید احمدی روشن نطنز آغاز کند.
بر اساس این طرح، سازمان انرژی اتمی مکلف است در همین بازه زمانی، هرگونه عملیات غنیسازی و تحقیق و توسعه با ماشینهای IR-۶ را به تاسیسات شهید علی محمدی فردو منتقل کرده و عملیات غنیسازی را با حداقل ۱۶۴ ماشین از این نوع آغاز کرده و آن را تا انتهای سال ۱۳۹۹ به یک هزار ماشین توسعه دهد.
در این طرح آمده است: سازمان انرژی اتمی ایران وظیفه دارد، راکتور ۴۰ مگاواتی آب سنگین اراک را که به موجب برجام در حال بازطراحی و بهینه سازی می باشد، ظرف مدت چهار ماه از تاریخ تصویب این قانون با برنامه زمانبندی معین از طریق احیای قلب راکتور به شرایط قبل از برجام برگرداند.
بر اساس این طرح، دولت موظف است بر اساس بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام، ظرف مدت ۲ ماه از تصویب این قانون، دسترسیهای نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر اساس برجام را متوقف کند.
در این طرح آمده است: پس از سه ماه از تصویب این قانون، اگر روابط بانکی ایران در اروپا و میزان خرید نفت توسط آنها از ایران به شرایط عادی و رضایت بخش بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف نماید.
بر اساس این طرح، چنانچه پس از سه ماه از تصویب این قانون طرفهای مقابل برجام به اجرای تعهدات خود در برجام بازگشته باشند، دولت مکلف است پیشنهاد اقدام متقابل ایران در بازگشت به تعهدات برجامی را به مجلس ارائه کند.