به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، سردار سرلشکر «سید یحیی صفوی» صبح امروز (سهشنبه) در همایش بینالمللی اتحادیه اقتصادی اوراسیا در انزلی با اشاره به اینکه امروز ساختار قدرت در نظام بینالملل در ابعاد اقتصادی، فرهنگی و ژئو استراتژیک در دوره گذار قرار گرفته است، اظهار کرد: هم اکنون در دهه دوم قرن بیست و یکم ساختار قدرت در جهان آرام آرام به سمت نظم جدیدی در حرکت است.
وی با بیان اینکه این یک ساختار دو بخشی شرقی و غربی در نظام قدرت جهانی تفسیر میشود، افزود: افول قدرت اقتصادی، سیاسی و فرهنگی آمریکا از درون سرزمین خود آنها تا بیرون این سرزمین در مقیاس جهانی قطعی است.
رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران با اشاره به اینکه آمریکا دیگر تنها ابرقدرت جهان نیست، بلکه یک قدرت در کنار سایر قدرتهای نوظهور جهان است، گفت: شکست هژمونی آمریکا، کاهش تأثیرگذاری تحریمها و سایر ابزارهای اقتصادی، سیاسی و رسانهای برای اعمال فشار حداکثری علیه دولتها و ملتهای مستقل و غیر همسو مثل ایران، روسیه و چین و برخی در دیگر کشورها ظاهر شده است.
وی با بیان اینکه امروز شاهد پیدایش قدرتهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و امنیتی جدید در مقیاس منطقهای در قاره اقیانوسیه و آسیا هستیم، تصریح کرد: اهمیت انرژیهای فسیلی نفت با امنیت انتقال آن، وجود انرژی جهان در حوزه ژاپن در دریای خزر تا خلیج فارس و اهمیت انتقال آن، منطقه اوراسیا را تبدیل به یک منطقه تأثیرگذار در اقتصاد جهانی کرده است.
سرلشکر «سید یحیی صفوی» ادامه داد: مسیرهای امن غیرقابل کنترل توسط رژیم ایالات متحده آمریکا و تسلطی که آمریکاییها با قدرت بحری خود در اقیانوسهای آرام و اقیانوس اطلس دارند اتحادیه اقتصادی اوراسیا رابط پیوندهای خارج از این منطقه را برای ما تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه سران دولتها، خبرگان تجارت جهانی خصوصاً در بخش حمل و نقل و اندیشمندان علوم اقتصاد سیاسی کشورهای عضو با تفاهم با یکدیگر نسبت به راهبردهای دولتهای دشمن و رقیب و ضرورت اتخاذ راهبرد اقتصادی و سیاسی متناسب با نیازهای مشترک میتوانند تأثیرگذار باشند، افزود: داشتن ظرفیتهای عظیم و متنوع استراتژیکی و امنیتی و داشتن شبکه حمل و نقل ریلی، دریایی و زمینی و وجود مناطق آزاد در کشورهای عضو میتوانند این اتحادیه را تبدیل به یک اتحادیه همه جانبه درون قارهای و فرا قارهای کند.
رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران در ادامه با اشاره به اینکه موقعیت جغرافیایی و ژئوپلتیکی غیرقابل جایگزین جمهوری اسلامی در دنیا کم نظیر است، اظهار کرد: ایران به عنوان یک چهار راه ترانزیتی محور میتواند محورهای چین، قزاقستان، آسیای مرکزی و خاورمیانه را به مدیترانه و اروپا وصل کند.
وی با بیان اینکه ترانزیت کالا ایران به روسیه و اروپا دیگر محور اقتصادی که در پیوند با اتحادیه اقتصادی اوراسیا میتواند مورد توجه قرار میگیرد، افزود: دولتهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و بخشهای خصوصی و مناطق آزاد اروپا با تعامل با سازمان همکاری شانگهای چین، تبادل تجاری ایران به آن را افزایش دهند.
سرلشکر «سید یحیی صفوی» در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر کشورهای دیگر به شانگهای ۱۵ میلیارد دلار حجم مبادلات کالا دارند، اضافه کرد: در حالی که روابط تجاری ایران در اتحادیه اوراسیا در حال حاضر یک میلیارد دلار طی دو سال گذشته بوده اما این دو اتحادیه میتوانند روابط اقتصادی و سیاسی خوبی برگزار کنند.
وی داشتن ظرفیتهای عظیم جمعیتی چند میلیاردی با وسعت سرزمینی و فضای بیش از ۴۰۰ میلیون نفر منابع و ذخایر فلزی و انرژی و تکنولوژی و توان فضایی و ماهوارههای قدرت شبکههای حمل و نقل ریلی دریایی و سرزمینی و قدرت نظامی شبکههای اطلاعرسانی، داشتن روابط و زمینههای تمدن و فرهنگ شرقی را از مهمترین مزیتهای عنوان کرد که میتواند ساختار جدید قدرت شرقی یا قدرت جهانی آسیایی را بر مبنای فرهنگ، اقتصاد و جمعیت در قرن بیست و یکم پایه گذاری کند.
رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران تأکید کرد: ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا میتوانند یک نقش اصلی را در این رابطه برای یک قدرت اصلی و آسیایی میتوانند کارگزاری کنند.
انتهای پیام/ 411