گزارش دفاع پرس از اختتامیه سومین دوسالانه ملی دیوار نویسی "شاهدان شهر"

کامیاب: اسطوره‌های ایثار و شهادت اسطوره‌های واقعی این مرزوبومند/ امرودی: هنر با یاد شهید ماندگار می‌شود

مراسم اختتامیه سومین دو سالانه ملی دیوار نویسی شهر"شاهدان شهری" بعد از ظهر امروز در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
کد خبر: ۴۲۷۱۳
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۲ - 07March 2015

کامیاب: اسطوره‌های ایثار و شهادت اسطوره‌های واقعی این مرزوبومند/ امرودی: هنر با یاد شهید ماندگار می‌شود

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی خبرگزاری دفاع مقدس، مراسم اختتامیه سومین دو سالانه ملی دیوار نویسی شهر با عنوان "شاهدان شهری" بعد از ظهر امروز شنبه 16 اسفند با حضور حجت الاسلام و المسلمین میثم امرودی، سردار خضرایی، جمال کامیاب، جمعی از هنرمندان و خانواده شهدا در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

تماشای آثار این دوسالانه هر بینندهای را خیره میکند

حجت الاسلام امرودی با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه آثار این دوره از دوسالانه و تحت ثاثیر قرار گرفتن از فضای آن گفت: چندی از وقتم را برای بازدید از آثار نمایشگاه گذاشتم ابتدا به دنبال رفع تشنگی خود بودم که متوجه شدم نام ویاد شهید در این آثار زنده و بلکه موج می زند، تماشای آثار این دوسالانه هر بیننده ای را خیره میکند.

وی شهید و هنر را دو شاهد خوب برای التیام دادن به دردها دانست و تصریح کرد: اگر هنر می خواهد ماندگار شود باید خودش را با شهید ماندگار کند، حافظ اگر ماندگار است به دلیل رابطه با قرآن است پس میشود گفت اگر کسی حتی به دنبال اسم و شهرت است در کنار آثار هنری مربوط به شهدا بال میگیرد. گویی که شهیدان را میشود با بال پرواز، خون و آسمان آبی ترسیم کرد.

قائم مقام معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: چیزی که در آثار این دوسالانه جلب توجه میکرد روح حاکم بر آثار بود که گویی عدهای جور دیگری نوشته و قلم زدهاند که گویی دردمند این آثار بودند. در آثار مفهومی شکسته شدن در قاطعیت یک مادر مفقود الاثری دیده می شود و انگار عده ای دنبال بی نامی بودند و و آماده اند در شهدا محو شوند.

امرودی تاکید کرد: شهید چونکه ماندگار است شماها هنرمندان هم وقتی برای آنها اثری هنری خلق می کنید ماندگار می شوید و دلیل این ماندگاری هم نیت خالصانه شما برای ادای دین به شهداست. آن چیزی که به عنوان فرهنگ دفاع مقدس از آن یاد می کنیم یک دوره ۸ ساله تمدنی بود که مردم خلق کردند و ما میتوانیم تمدن گویای اسلام ناب محمدی(ص) را ادا کنیم.

وی خاطر نشان کرد: امروز بیشتر از هر روزی نیاز به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یعنی اینکه وقتی از خیابان های شهر رد می شویم با یک نمایشگاه زیبا از تصاویر شهدا روبرو شویم.

اسطورههای ایثار و شهادت اسطوره های واقعی این مرزوبومند

در ادامه این مراسم "جمال کامیاب" قائم مقام سازمان زیباسازی شهر تهران به مفهوم اسطوره به عنوان یکی از مفاهیم مهم مورد توجه هنرمندان اشاره کرد و با طرح سوالی درباره چیستی اسطوره گفت: اسطوره از مفاهیمی است که درباره آن تعارف زیادی شده است اما در واقع با اسطوره سازی خلق کننده این داستان می خواهد به نیاز درونی خود پاسخ بدهد چون خودش این شخصیت را دوست دارد ولی نمی تواند به آن دست بیابد.

وی تصریح کرد: در تعریف اسطوره همه چیز در حد اوج و آرمانی است البته که برخی از این اسطوره ها واقعی بوده است اما ما یک دفعه با نویسنده ای روبرو می شویم که برجلد کتابی می نویسد "علی(ع) حقیقتی بر گونه ی اساطیر" چرا می گوید حقیقت؟ چون اسطوره فراواقع است و در ناخداگاه شکل می گیرد اما ذکر می شود اسطوره های ایثار و شهادت کسانی که هر چه داشتند را در طبق اخلاص گذاشتند و این کار ما کمترین ادای دینی است که می توانیم به اسطوره های واقعی این مرز و بوم داشته باشیم.

هنرمندانی که خودشان را به جامعه ثابت کرده اند هرگز از شرافت هنریشان نمی گذرند

"احمد وکیلی" استاد و هنرمند پیشکسوت عرصه دیوارنویسی به عنوان اولین هنرمند برجسته مورد تقدیر گرفت. وی در سخنانی کوتاه با ذکر مطلبی گفت: پس از شنیدن خبر برگزاری دوسالانه شهری "شاهدان شهر" و نقاشی یکی از آثار هنرمندان پیشکسوت از شوق خوشحالی یک شب نتوانستم بخوابم.

وی در ادامه تصریح کرد: هنرمندانی که خودشان را به جامعه ثابت کردهاند هرگز از شرافت هنری خودشان به خاطر روابط، ضوابط و پول نمی گذرند و برایشان مهم است که آثار هنریشان بر دیوار نقش ببند و جاودانه شود.

هنرمندان حتما مقابل دو مقوله شفاعت و رسیدن به مقامی هم تراز شهادت قرار دارند

سردار "خضرایی" در بخش دیگری از این مراسم گفت: درست است ما در ۸ سال دفاع مقدس ذره ای از خاکمان را از دست نداده ایم اما شهدای زیادی جانفشانی کرده اند و دغدغه اصلی آنها حفظ تمامیت ارضی کشور بوده است و ادامه راه شهدا برای اقشار مختلف جامعه ترجمان مختلفی دارد.

وی تصریح کرد: وجه تمایز شهدا برای اهالی هنر رسیدن به نوعی فرهنگ دینی است که باید با بازنمایی و بازتاب رفتار شهدا به عنوان یک الگویی فرهنگی نمایان شود.

 مدیر عامل باغ موزه دفاع مقدس خطاب به هنرمندان عنوان کرد: هنرمندان حتما مقابل دو مقوله شفاعت و رسیدن به مقامی هم تراز شهادت قرار دارند. هنرمندان سعی کنند در نگاه شهروندان جلوه هایی از شهدا را ترسیم کنند.

در پایان این مراسم ضمن تقدیر از نفرات برگزیده خانوادههای "بهروز مرادی" و "یوسف برتینا" دو تن از شهدای هنرمند عرصه دیوار نویسی دوران دفاع مقدس و خانواده مرحوم "عبدالمجید حسینیراد" از هنرمندان دیوار نویس انقلاب و دفاع مقدس تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها