به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، بسیج از کجا آمد؟ آن اول کار، یکی از مهمترین اهداف بسیج، مقابله با اقدام نظامی کشورهایی نظیر آمریکا و همچنین سلطنتطلبان برای شکست انقلاب و بازگرداندن پهلوی دوم بود. اینگونه بود که وقتی امام (ره) فرمان تشکیل ارتش ۲۰ میلیونی را صادر فرمود، هزارانهزار نفر برای ثبتنام و شرکت در دوره آموزشهای نظامی به مساجد هجوم بردند؛ طی چند روز حدود یک میلیون نفر ثبتنام کردند. آمریکا که جرأت نکرد کاری کند و توطئههای سلطنتطلبان نیز در برابر تندباد اراده مردم گرد و خاک هوا شد! اما وقتی جنگ تحمیلی آغاز شد در غیاب ارتش منسجم، ارزش بسیج آشکار شد؛ بسیجیها از شهرها و روستاها برای دفاع از انقلابشان به جبههها شتافتند. فقط جبهه نبود، شهرها هم بود. بسیج از همان روزهای اول جنگ، مسئول امنیت تهران شد و هر شب بیش از ۲۰ هزار نیروی آمادهباش داشت. بسیجیها بیدار بودند تا مردم در امنیت بخوابند. نامش هم آن اوایل «سازمان بسیج ملی» بود و در دی ماه سال ۱۳۵۹ با تصویب مجلس شورای اسلامی یک سازمان رسمی و قانونی شد.
سبک زندگی دهه ۶۰!
در جبههها چه خبر بود؟ آن اوایل بسیجیها در جبههها گروههایی پراکنده بودند، ولی از سال ۱۳۶۰ گردانهای نامدار شدند و تا سال ۶۱ لشکرهایی بزرگ شده بودند. در دهه ۶۰ روایت ایثار بسیجیها در جبههها داستانهایی شد که مردم در کوی و برزن برای هم تعریف میکردند؛ دهه ۶۰ بسیج دیگر یک سازمان یا تشکیلات نبود یک «فرهنگ» و سبک زندگی بود.
۴ دهه خدمات حیاتی!
در جبههها بسیج خوشدرخشید؛ مردم خوشدرخشیدند. بسیجیها در عملیات «فتح المبین» از آنگونه ایثارها کردند که فقط در کتابها خوانده بودیم و این عملیات زمینهساز عملیات «بیت المقدس» شد و خرمشهر آزاد شد. بسیجیها همان اوایل دهه ۶۰ یک «لبیک یا خمینی» گفتند و ۵۰۰ هزار رزمنده فرستادند به جبههها. سال ۱۳۶۵ هم سپاه محمد (ص) را فرستادند به جبههها؛ سپاه ۱۰۰ هزار نفری که فتح و پیروزی آورد برای ایران.
بسیجیها پس از جنگ چه کردند؟ رفتند در کار آبادانی خرابیهای جنگ و محرومیتزدایی؛ اردوهای جهادی را هم راه انداختند. در دهه ۷۰ هم وارد عرصههای علمی و فرهنگی شدند و باز هم خوشدرخشیدند. در دهه ۸۰ با نیازهای روز جامعه و کشور هماهنگ شدند و در اواخر این دهه، بسیج ۲۲ قشر مختلف را دربرمیگرفت؛ از مهندس و هنرمند و ورزشکار تا معلم و پزشک و دانشمند.
دهه ۹۰ شد دهه شکوفایی علمی بسیج و همین حالا هرکسی اخبار را دنبال کند مدام خبرهای جورواجور و گاه حیرتانگیز میشنود درباره فلان نخبه بسیجی که اختراعی و اکتشافی کرده یا در یک حوزه علمی یا فناوری یا پزشکی خدمتی کرده است به ایران و به جهان.
در همه این سالها هر وقت لازم بوده بسیج شتافته برای کمک؛ هر وقت سیل آمده یا زلزله یا حادثهای بزرگ و این آخری هم که کرونا. اعتماد امام (ره) به مردم جواب داد و آرزوی ایشان برای ایران محقق شد؛ حالا بسیج فقط یک «ارتش ۲۰ میلیونی» برای دفاع نیست، یک ارتش بیش از ۲۵ میلیون نفری است برای دفاع و آبادانی و امنیت و فرهنگ و علم و پیشرفت. بسیج بیش از آن چه انتظار میرفت کار کرد و خدمت کرد و عجیب هم نیست. بسیج صاحب و وارث رمز پیروزی است؛ از «مردم» است و برای «مردم».
اگر خواستید از بسیج و بسیجیان، بیشتر بدانید، ویژهنامه لشکر سلیمانیها را در صفحه اول فارس پیدا کنید. یک نوار زرد رنگ که روی آن نوشته: «بسیج، لشکر مخلص خداست.»
امروز در تاریخ مناسبتهای دیگری هم هست
امروز ۵ آذر مصادف با ۲۵ نوامبر میلادی و ۹ ربیعالثانی هجری قمری در تقویم تاریخ، مناسبتهای دیگری هم دارد.
ـ شهادت «نجیبالدین سمرقندی» دانشمند خراسانی در سال ۶۱۰ قمری
ـ رحلت آیتالله «سید حیدر حلّی» شاعر اهل بیت (ع) در سال ۱۳۰۴ قمری
ـ درگذشت عالم برجسته آیتالله «میرزا عبدالرحیم نهاوندی» در سال ۱۳۰۴ قمری
ـ زادروز «لوپه وگا» نویسنده معروف اسپانیایی در سال ۱۵۶۲ میلادی
ـ روز ملی و استقلال «سورینام» از استعمار هلند در سال ۱۹۷۵ میلادی
ـ درگذشت «محمدعلی فروغی» سیاستمدار ایرانی در سال ۱۳۲۱ شمسی
منبع: فارس
انتهای پیام/ 341