به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، در آستانه فرارسیدن 22 اسفند روز بزرگداشت شهدا عابدین عابدی مقدم مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی در نشست خبری با اصحاب رسانه به تشریح برنامههای این اداره کل در سال 1393 پرداخت.
وی در این نشست با گرامیداشت 22 اسفند سالروز پیام تاریخی حضرت امام (ره) مبنی بر تأسیس بنیاد شهید و روز شهدا گفت: شهادت آرزوی همه ائمه بوده است. شهدا گل سرسبد ایثارگران هستند. در طول سال سه روز به ایثارگران اختصاص دادهشده است. روز میلاد حضرت ابوالفضل (ع) که روز جانباز نامگرفته است دومین روز 26 مرداد سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی است و 22 اسفند که روز شهدا نامگذاری شده است.
عابدین عابدی مقدم در ادامه در خصوص بهترین برنامههای این اداره کل که در سال 93 در حوزه ایثار و شهادت اجراشده است، افزود: در حوزه شهید و شهادت 4 طرح نو و جدید اجرا شده است. اولین طرح، طرح شهید پژوهی بود که در این طرح مقرر شد آموزشوپرورش از کلاس اول تا سوم راهنمایی که حدود 250 هزار دانشآموز را در سطح استان در برمیگیرد هر 4 دانشآموز پرونده یک شهید را در اختیار گرفته و از نزدیکان و آشنایان آن شهید تحقیقاتی را به عمل بیاورند. هدف از اجرای این طرح درگیر نمودن دانشآموزان با فرهنگ شهید و شهادت است.
وی ادامه داد: فرایند اجرای این طرح برای ما از دستاورد آن مهمتر است. در پایان تحقیقات صورت گرفته در هر شهرستان جشنوارهای برگزار میشود و به برترینها جوایزی اهدا میگردد. آثار جمعآوریشده برای استفاده عموم در اختیار مرکز اسناد بنیاد شهید و کتابخانه ایثار و شهادت قرار میگیرد. این طرح قابلیت ملی شدن را دارا است. این طرح توسط آموزشوپرورش و با مشارکت بنیاد شهید و امور ایثارگران در استان در حال اجرا است و در 50 درصد از شهرستانهای استان مرکز شهید پژوهی راهاندازی شده است.
عابدی مقدم طرح دوم را اجرای طرح راوی معلم عنوان کرد و خاطرنشان کرد: طرح راوی معلمی طرحی بود که توسط آموزشوپرورش و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان انجام شد. در این دوره آموزشی یکساله تاکنون 1200 معلم استان دوره تخصصی و روایتگری دفاع مقدس را گذراندهاند که در مراسمات مختلفی که از سوی آموزشوپرورش برگزار میشود و اردوهای راهیان نور از این راوی معلمان استفاده میکنند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی طرح راوی دانشآموز را طرح دیگر حوزه ایثار و شهادت اعلام و تأکید کرد: طرح راوی دانشآموز یک طرح نو و جدید است که با اجرا این طرح بهجای انتقال و بیان خاطرات دفاع مقدس و شهدا توسط نسل جنگ به دانشآموزان این خود آنها هستند که مطالب مربوط به آن دوران را در قالب قصه به دوستان خود نقل میکنند.
عابدین مقدم یکپارچهسازی پرونده فرهنگی شهدا و ایثارگران را از دیگر طرحهای خوب اجراشده در سال 93 دانست و اظهار داشت: در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اقدام به پالایش 1164400 سند فرهنگی شهدا که وصیتنامه این عزیزان و موضوعاتی که به شهدا آن پرداختهاند را شامل میشود صورت گرفته تا از این طریق هم در نگهداری آن تمهیداتی صورت گرفته باشد و هم اینکه اسناد در اختیار عموم قرار بگیرد. این کار مهم در حال حاضر در حال اجرا است. برای 24 هزار شهید، جانباز و آزاده استان میانگین 60 برگ پرونده فرهنگی آنها را تشکیل میدهد که در مرکز اسناد بنیاد شهید و امور ایثارگران استان که انشاءالله بهزودی افتتاح میشود نگهداری میشود.
وی در خصوص اقداماتی که در خصوص خانواده معظم شهدا صورت گرفته گفت: برای خانواده معظم شهدا دو اقدام اساسی در سال 1393 صورت گرفته است که اولین آن توسعه مرکز نگهداری والدین شهدا است که مرکز منحصربهفرد است و برای اولین بار در این استان احداثشده است. در این مرکز والدین بیسرپرست یا بد سرپرست و یا والدینی که شرایط خاصی را دارا هستند نگهداری میشوند. طرح دوم پایش سلامت همسران شهداست. این طرح در سال قبل برای جانبازان خاص و والدین شهدا صورت گرفت که سال 93 آن را توسعه دادیم و برای همسران شهدا آن را عملیاتی کردیم و امیدواریم که این طرح تا پایان سال به اتمام برسد.
در پایان این نشست مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
انتهای پیام/