به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، حدود یک ماه تا نخستین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی باقی مانده است؛ یک ژنرال نظامی، اما با تلفیقی از ویژگیهای اخلاقی و اجتماعی که هم در سطح ملی و هم عرصه جهانی علاوه بر تمجید دوستداران، تحسین برخی از دشمنان را نیز به همراه داشت.
وی با دستور رئیس جمهور دولتی ترور شد که خود را مدعی مبارزه با تروریسم میداند. دولتی که داعش و نسخههای قدیمیتر القاعده و طالبان را در بازههای مختلف زمانی برای توجیه حضور نظامی و نیز فراهم کردن زمینه نفوذ سیاسی و اقتصادی خود فراهم کرد. البته نباید ظرفیت تفکر تکفیری و وهابی و حمایتهای مالی سعودی و برخی کشورهای عربی را نادیده گرفت.
حاج قاسم را میتوان امروز یک مکتب دانست که پیروانش براساس نفرت از داعش و حمایت از ملتهای منطقه و دشمنان او باایستادن در کنار داعش و تروریسم متمایز میشوند. او هم در میدان و هم سیاست و فراتر از آن در فعالیتهای مذهبی و اجتماعی حضور داشت. در حوادث سیل ایران گرفته تا رویدادهای اجتماعی کشورهای منطقه تا خط مقدم جنگ تاثیرگذار بود.
به مناسبت نزدیک بودن سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی، «طراد حماده» وزیر کار اسبق لبناند در گفتوگویی تأکید کرد: این مَردان هستند که تاریخ خود را میسازند؛ مَردانی که خط و مشی و سیره آنها از سیره سرزمینشان جدا نیست. در این میان، شهدا کسانی هستند که خداوند متعال آنها را برگزیده است؛ آنها را برگزیده است تا به مقام رفیع شهادت نائل شوند و این بالاترین مقام و مرتبه است.
وزیر کار اسبق لبنان در ادامه تصریح کرد: حاج قاسم سلیمانی نیز از جمله این شهدا محسوب میشود که باید ابعاد مختلف شخصیت وی و نیز جایگاه والایش در جهاد و نقشش در نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را درک کرد. او از امت و از صلح دفاع کرد. او از مستضعفین دفاع کرد. جمهوری اسلامی ایران پس از موفقیت انقلاب خود به رهبری امام خمینی (ره) مرحله جدیدی را رقم زد و با قدرت وارد تحولات جهانی شد.
وی همچنین اظهار داشت: در این میان، شهید حاج قاسم سلیمانی از جمله فرزندان این انقلاب و از شیرمردان و رهبرانی بود که در مراحل مختلف در مسیر جهاد گام برداشت. او شاگرد امام خمینی (ره) بود. او عاشق ولایت فقیه بود. او از عاشقان امام مهدی (عج) بود. وی از حامیان مسأله فلسطین نیز بود.
حماده همچنین ادامه داد: امام خمینی (ره) مسأله فلسطین را مسأله اول جهان اسلام میدانستند و صراحتاً تأکید میکردند که بر هر مسلمانی در هر نقطهای از جهان واجب است که از مسأله فلسطین حمایت به عمل آورد. جمهوری اسلامی ایران نگاه و نگرش استراتژیک به مسأله فلسطین داشت. به همین دلیل است که ایشان آخرین جمعه از ماه مبارک رمضان را به عنوان روز جهانی قدس نامگذاری کردند. ایشان نیروی قدس را در ساختار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تشکیل دادند و مأموریت مبارزه با استکبار را به آن سپردند.
وزیر کار اسبق لبنان اظهار داشت: شهید حاج قاسم سلیمانی به خوبی مأموریتهایی را که در نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به او سپرده شده بود، انجام داد. او یک فرمانده محبوب بود و در میادین نبرد، شجاعت و دلاوری از خود نشان میداد. او مغز متفکر استراتژی جنگ بود؛ کسی که در تحقق پیروزیها ید طولایی داشت و میدانست که چگونه میشود شکست را به دشمن تحمیل کرد.
وی همچنین یادآور شد: حاج قاسم سلیمانی یکی از حلقههای فرماندهی جنگ ۳۳ روزه علیه حزب الله لبنان بود. آیت الله خامنهای (دام ظله) چنین مأموریتی را به او سپرده بودند. او یک مجاهد در راه خدا بود و خدمات بسیاری را به مسأله فلسطین ارائه کرد. افزون بر این، حاج قاسم سلیمانی حمایتهای فراوانی را از مقاومت در یمن به عمل آورد. او یمنیها را در مراحل مختلف جنگ و نبرد همراهی کرد و از آنها الگوهایی برای مقاومت در برابر دشمنان ساخت.
وزیر کار اسبق لبنان در ادامه تأکید کرد: او در سوریه نیز در برابر تروریسم صف آرایی کرد و از مقاومت دفاع کرد. او در سوریه از حرم مطهر حضرت زینب (س) قهرمان کربلا دفاع کرد.
حماده خاطرنشان کرد: در بحرین هم حاج قاسم سلیمانی از مجاهدین حمایت به عمل آورد و در اراضی قطیف و الاحساء و… نیز در کنار مظلومان و مستضعفین ایستاد.
وی همچنین تصریح کرد: او درحالی که برای یاری مقاومت به سرزمین عراق فرستاده شده بود و مأموریت داشت تا بار دیگر دوشادوش برادرانش در حشد شعبی در برابر تروریسمِ تکفیری بایستد، به شهادت رسید.
حماده در پایان نیز گفت: این شهادت در کنار دوست و همراه همیشگیاش شهید ابومهدی المهندس اتفاق افتاد. اینجا بود که حاج قاسم سلیمانی از یک قهرمان ملیِ محبوب و شجاع به یک قهرمان جهانیِ حامی عدالت و آزادی و مقاومت تبدیل شد. آری؛ او به راستی یک عاشقِ علوی بود؛ کسی که خط مشی مهدوی را برگزید.
منبع: مهر
انتهای پیام/ 341