سینمای قدسی_11/

نگاه به سینمای دینی، باید نگاهی بلندمدت برای تأثیرگذاری حداکثری باشد

رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص برنامه‌ریزی برای سینمای دینی می‌فرمایند: «نگاه به هنر اسلامی و سینمای دینی، باید نگاهی بلندمدت و همراه با برنامه‌ریزی دقیق و امید به آینده و بهره‌گیری مناسب از ابزار هنر برای تأثیرگذاری حداکثری باشد.»
کد خبر: ۴۲۹۳۰۸
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۲:۲۲ - 02December 2020

نگاه به سینمای دینی، باید نگاهی بلندمدت برای تأثیرگذاری حداکثری باشدگروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس _ رسول حسنی؛ سینمای انقلابی، سینمای متعهد، سینمای دینی، سینمای مقاومت و مفاهیمی از این دست بارها و بارها از سوی برخی صاحبنظران مطرح شده است و هر کدام نیز تعاریفی مطابق ان ارائه داده‌اند که می‌تواند در جای خود مورد نقد و نظر قرار گیرد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی که در حوزه فرهنگ و هنر جایگاه مهمی دارند و نظرات ارزشمندی در این خصوص ارائه داده‌اند طبعا کاستی‌های این حوزه بخصوص سینما را بهتر می‌شناسند و به همین ترتیب راهکارهای استراتژیکی نیز مطرح کرده‌‌اند.

مجموعه «سینمای قدسی» مجموعه نظرات معظم‌له در حوزه سینما و مسائل مربوط به آن است که از سال 1369 تا امروز را شامل می‌شود. مطالعه این بیانات می‌تواند مدیران سینمایی کشور را در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها یاری رسان باشد.

«شما باید ارزش‌هاى دینى و ملى را تقویت کنید. وقتى ارزش ملى مى‌گوییم، نباید فورا ذهن به سمت چهارشنبه‌ سورى برود؛ ارزش ملى یعنى احساس استقلال یک ملت؛ استقلال فرهنگى. در مقابل این القاى دویست ساله‌ى فرهنگى غرب، یک ملتى بیاید به فرهنگ خودش تکیه بکند، این خیلى ارزش دارد؛ این را تقویت کنید. حالا گاهى با رفتن به جشنواره، ممکن است این تقویت بشود، گاهى با نرفتن به جشنواره این تقویت مى‌شود. آنجایى که لازم است نروید، نروید؛ آنجایى که لازم است به جشنواره‌هاى بین‌المللى بروید، بروید؛ با این نیت بروید.

ما خبر داریم که همین مجموعه‌هاى جهانى، از جمله کن و بعضى از جشنواره‌هاى دیگر، واقعا دارند کار مى‌کنند؛ این‌ها هدف دارند. این‌ها دوست ‌دارند که از حضور هنرمند برجسته‌ى ایرانى در آن‌جا، در جهت سیاسى، یک استفاده‌اى ببرند. بالأخره نیات سیاسى هست. عجیب هم نیست؛ ما هم در برخى از مسایل فرهنگى بین‌المللى، نیات سیاسى داریم، پنهان هم نمى‌کنیم. ما در رابطه‌ى با خیلى از کشورها با جهت‌گیرى سیاسى کار فرهنگى مى‌کنیم. آن‌ها هم همین کار را دارند با ما مى‌کنند. ما باید حواسمان جمع باشد و هوشیار باشیم.»
«برجستگى‌هاى یک جامعه در این زمینه‌هاى ذهنى و فکرى و علمى باید در خدمت تعالى انسان قرار بگیرد. امروز در دنیا این‌جور نیست؛ امروز در دنیا نه علم در خدمت تعالى انسان است، نه هنر و نه بقیه‌ى چیزها. خب، یک نمونه‌ى هنر، سینماست.

قله‌ى سینماى دنیا، هالیوود است. این دستگاه‌هاى هنرى دنیا چقدر به اخلاق بشرى، به معنویت انسان، به امیدبخشى به انسان کمک می‌کنند؟ عکس قضیه است؛ نمی‌شود گفت صفر، مبالغى زیر صفر! یعنى بنیان‌هاى اخلاقى را، بنیان‌هاى فکرى را، تعالى بشرى را تخریب می‌کنند. امروز در دنیا، هنر در خدمت تعالى انسان نیست؛ علم هم همین جور.»

«می‌خواهند مقدسات اسلامی را در چشم نسل‌های جوان در دنیای اسلام از جایگاه رفیع خود فرو افکنده و احساسات دینی آنان را خاموش کنند. اگر از حلقه‌های قبلی این زنجیره‌ی پلید، یعنی سلمان رشدی و کاریکاتوریست دانمارکی و کشیش‌های امریکایی آتش‌ زننده‌ی قرآن حمایت نمی‌کردند و ده‌ها فیلم ضد اسلام را در بنگاه‌های وابسته به سرمایه‌داران صهیونیست سفارش نمی‌دادند، امروز کار به این گناه عظیم و غیر قابل بخشش نمی‌رسید (ساخت فیلم‌ علیه پیامبر اعظم).

متهم اول در این جنایت، صهیونیسم و دولت آمریکا است. سیاستمداران آمریکا اگر در ادعای دخالت نداشتن خود صادقند، باید عاملان این جنایت شنیع و پشتیبانان مالی آن را که دل ملت‌های مسلمان را به درد آورده‌اند، به مجازات متناسب با این جرم بزرگ برسانند.»

«نگاه به هنر اسلامی و سینمای دینی، باید نگاهی بلندمدت و همراه با برنامه‌ریزی دقیق و امید به آینده و بهره‌گیری مناسب از ابزار هنر برای تأثیرگذاری حداکثری باشد.»

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار