ربیعی:

تروریست‌ها نمی‌توانند موتور پیشرفت‌های ایران را متوقف کنند

سخنگوی دولت گفت: تروریست‌ها موتور پیشرفت‌های ایران را نمی‌توانند متوقف کنند. آنها سعی در جبران ضعف خود دارند و می‌کوشند با بزرگنمایی اقدام حقارت آمیزشان، به ذهن و اراده ما رخنه کنند.
کد خبر: ۴۲۹۳۱۵
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۵ - 01December 2020

می‌توانستیم با کمی دقت ترور «شهید فخری‌زاده» را ناکام بگذاریمبه گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاع‌پرس، علی ربیعی سخنگوی دولت پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری با خبرنگاران که به صورت مجازی و ویدئوکنفرانس برگزار شد، ضمن محکوم کردن اقدام وقیحانه دشمنان در به‌شهادت رساندن «محسن فخری‌زاده»، اظهار داشت: دانش هسته‌ای ما ترور شدنی و برگشت‌پذیر نیست. مردم ما پس از این اتفاق هوشمندتر و متحدتر برای حفظ منافع ملی شدند.

ربیعی افزود: این ترور با برنامه‌ریزی قبلی برای رسیدن به چند هدف از جمله ناامید کردن در پیروزی برای به عقب راندن فشار حداکثری، ایجاد سردرگرمی در استراژی ایران، برهم زدن امنیت منطقه، انجام گرفت.

وی گفت: تروریست‌ها موتور پیشرفت‌های ایران را نمی‌توانند متوقف کنند. آنها سعی در جبران ضعف خود دارند. آنها می‌کوشند با بزرگنمایی اقدام حقارت آمیزشان، به ذهن و اراده ما رخنه کنند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: در مورد این ترور، سازمان‌های جاسوسی زیر پوشش ما قرار داشتند و محل وقوع ترور پیش‌بینی شده بود و کمی با دقت و رعایت پروتکل‌های امنیتی، می‌توانستیم این جنایت را ناکام بگذاریم. دستگاه‌های امنیتی برای عدم تکرار وقوع این اتفاقات تمام تلاش خود را بکار می‌گیرند.

ربیعی افزود: در همین حال، دستگاه های امنیتی مثل همیشه، برای بهبود هرچه بیشتر رویه های امنیتی و اطمینان از عدم تکرار این اتفاق های ناگوار تمام تلاش خود را بکار خواهند گرفت.

وی تصریح کرد: دولت از همان نخستین ساعت‌های انتشار بیانیات رهبر معظم انقلاب اسلامی، بر اساس دو رهنمود ایشان، خود را متعهد کرد که دستور کار خود را در این رابطه بر بسیج تمام قوا برای پیگیری و مجازات عاملان و آمران این جنابت و ثانیاً اطمینان از تداوم راه پرفروغ شهید فخری‌زاده و مجموعه ای بزرگ از دانشمندان ما در صنایع گوناگون با شتابی توقف ناپذیر و اراده‌ای راسخ تر از قبل، سامان بدهد.

سخنگوی دولت گفت: در راستای این تعهد، این حق برای ملت ایران محفوظ  است که پاسخی قاطع که خود،  «کیفیت، ابعاد، زمان و مکان آن» را تعیین خواهد کرد داشته باشد.

ربیعی در ادامه با اشاره به محدودیت‌های کرونایی، اظهار کرد: پس از اعمال تعطیلی‌های گسترده و رعایت رضایت‌بخش مردم آمارها نشان می‌دهد تعداد بستری ها کاهش پیدا کرده و روند نزولی دارد.

وی خاطرنشان کرد: با این روند پیش‌بینی می‌شود مرگ و میر در آینده کاهش خواهد داشت. گزارش‌ها حاکی است اکثر استان‌ها نسبت به هفته‌های قبل وضع بهتری را دارند.  نگرانی این روزهای ما در استان‌های جنوبی است.

سخنگوی دولت گفت: به خاطر زمستان دیررس در این استان‌ها همراه با روشن شدن وسایل گرمایشی و بسته شدن پنجره‌ها، جابجایی هوا و تهویه مناسب با مشکل رو به‌رو خواهد شد. بنابراین به شهروندان استان‌های جنوبی توصیه می‌کنیم از اجتماعات فامیلی و غیر ضرور در منازل و محل‌های سربسته خودداری کنند.

ربیعی گفت: در این مرحله برنامه اصلی برای قطع شیوع تمرکز بر روی قطع حرکت ویروس به‌وسیله مبتلایان است. مجموع مبتلایان حدود سه درصد جامعه هستند. شناسایی آنها را شروع کرده‌ایم  و ردیابی ها برای قطع انتقال و تسری ویروس با شدت ادامه خواهد داشت. از هموطنان مبتلا می‌خواهیم با مراعات، عدم تماس و خود قرنطینه کردن به مسئولیت خود در قبال دیگران عمل کنند.

وی تاکید کرد: انتظار می‌رود انتشار ویروس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی را متوقف کنیم. از مردم می‌خواهیم کمک کنند برای کمتر شدن انتقال ویروس. اگر مبتلایان همکاری کرده و قرنطینه را رعایت کنند بدون آسیب به معشیت مردم کار را ادامه خواهیم داد.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: همچنین بنابر گزارش ارائه شده از بهبود مسیر رشد اقتصادی از فصل دوم ۱۳۹۹ پیش‌بینی می‌شود که در پایان سال  به رغم فشارها و جنگ اقتصادی و با وجود اینکه رشد ارزش افزوده نفت و گاز طبیعی ما کاهش داشته است. در گروه کشاورزی ۲.۱ درصد، صنایع و معاون ۳.۳ درصد،  در صنعت ۶.۳ درصد و خدمات ۱ درصد رشد خواهیم داشت.

ربیعی ادامه داد: بنابراین رشد تولید ناخالص داخلی ما به ۱.۱ درصد و رشد ناخالص داخلی بدون نفت ۱.۸ درصد در پایان سال خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: لایحه بودجه هنوز در حال تکمیل است و لذا اجازه دهید بودجه نهایی شود و سپس شاخص‌های بودجه و میزان فروش نفت و قیمت را تشریح کنیم ولی آنچه که قطعی است اینکه دولت سعی می‌کند جبران کاهش قدرت خرید را در حقوق کارکنان و بازنشستگان انجام دهد.

سخنگوی دولت گفت: از سوی دیگر طبیعتا میزان فروش نفت کشور نسبت به گذشته افزایش خواهد یافت و دولت این درآمد اضافی را صرف سرمایه گذاری‌های زیربنایی و تکمیلی خواهد کرد. بودجه جاری وابسته به نفت نخواهد بود و تلاش شده است که حتی در جاری نیز وابستگی کمتر شود.

ربیعی خاطرنشان کرد: هر چه از نفت به دست آید خرج حمایت از توسعه زیرساختی کشور و حمایت اجتماعی و معیشتی از مردم خواهد شد. بنابراین وابستگی بودجه به ویژه بودجه جاری به نفت افزایش نخواهد یافت.

وی بیان کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۰ از منابع ناشی از مولد سازی دارایی ها، واگذاری شرکت‌ها و افزایش مشارکت مردم در اقتصاد، فروش اوراق مدت دار، فروش اوراق نفتی استفاده خواهد شد.

سخنگوی دولت گفت: نکته مهم این است که باید سیاست انبساطی برای تحرک در اقتصاد ایران در بودجه به کار رود. البته این سیاست انسباطی به هیچ وجه منجر به رشد نفدینگی نخواهد شد.

ربیعی با اشاره به روز جهانی معلولان، گفت: این روز را به همه توان خواهان، جامعه توان خواهان و خانواده آنها تبریک می‌گویم. بدون شک بهره‌مندی از فرصت‌های برابر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بخشی از حقوق مسلم جامعه توان خواهان کشور است.

وی افزود: میزان سیاستگذاری، برنامه ریزی و اقدام مناسب برای این افراد سنجه‌ای است برای دولت‌ها و از طرفی میزان انسانی و اخلاقی بودن یک جامعه نیز به میزان احترام و رعایت حقوق فردی و شهروندی به معلولان عزیز وابسته است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: دولت مبتنی بر نظریه توانمندسازی، برنامه های خود را در هفت سال گذشته پیرامون این جامعه مدنظر داشته است. پیشگیری از معلولیت یکی از برنامه های مهم دولت بوده است. بیش از ۵/۴ میلیون نوزاد و کودک سه تا شش سال مورد غربالگری شنوایی و پیشگیری از تبلی چشم قرار گرفته‌ و حدود ۴۰۰ هزار نفر نیز مشاوره ژنتیک دریافت کرده‌اند.

ربیعی گفت: واگذاری بیش از ۱۰۴ هزار واحد مسکونی به افراد دارای معلولیت و آماده سازی  ۳۶ هزار واحد دیگر برای واگذاری و همچنین ۲۵ هزار منزل مسکونی معولال به منظور افزایش دسترس‌پذیری و افزایش استقلال متناسب‌سازی شده است.

وی افزود: ارائه خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه، بیش از ۴۸۰ هزار فرد دارای معلولیت در مناطق روستایی و محروم تحت پوشش قرار گرفتند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه دیروز روز مجلس بود و فردا سالگرد همه‌پرسی تاریخی قانون اساسی است، گفت: این دو مناسبت نمادین نشان می‌دهد که اساس جمهوری اسلامی بر یک اصل بنیادین به نام انتخابات و همه‌پرسی استوار شده است. یعنی برخلاف اکثر نظام‌های انقلابی قرن گذشته که در دل یک فضای مسلحانه و جنگی  متولد شده‌اند حاکمیت برخاسته از انقلاب اسلامی از همان ابتدا در دل فضای انتخاباتی و همه‌پرسی شکل گرفت.

ربیعی گفت: فرصت را مغتنم شمرده روز مجلس را به همه نمایندگان مجلس شورای اسلامی تبریک عرض می‌کنیم. بدون تردید صندوق‌های رای متنضمن آرمان‌های انقلاب اسلامی، امام راحل و قانون اساسی ما و نیز تداوم دهنده حضور مردم در اداره امور کشور است.

وی تاکید کرد: ۱۲ آذر روز همه‌پرسی قانون اساسی است یعنی اینکه ایران میهن قانون اساسی است. هویت ملی ما در چنین روزی با قانون اساسی عجین شد. قانون اساسی نهادی است  که در تکوین آن در همه مراحل انتخاباتی و همه‌پرسی،  همه ملت با همه رنگ‌ها و تنوعات قومی و سیاسی مشارکت کردند.

سخنگوی دولت گفت: قانون اساسی ظرفیت‌های بالایی دارد که می‌تواند در مواجهه با آزمون‌های زمانه در معرض ظرفیت‌سازی قرار بگیرد. قانون اساسی کشور ما در حقیقت یک متن مردمی و یک «مردم نامه» درخشان است.

ربیعی تصریح کرد: این سند درخشان از همان ابتدا حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش را یک حق الهی می‌داند. قانون اساسی به این ترتیب یک بار برای همیشه به آن شبهه قرون وسطایی که میان حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش و باور توحیدی، القای تضاد می‌کرده پاسخ تاریخی داده است. حقوق شهروندی روح و بنیاد قاتون اساسی را تشکیل می‌دهد و بنابراین تدوین منشور حقوق شهروندی به تنهایی حکایت از ظرفیت‌های بی‌بدیل این سند استوار است.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص طرح نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر اقدام فوری برای لغو تحریم‌ها گفت: در جلسه روز یکشنبه دولت، امیری معاون پارلمانی رئیس‌ جمهور طرح نمایندگان را در دولت مطرح کرد. اعضای دولت نیز در رابطه با موضوع بحث و بررسی کردند.

وی افزود: به نظر دولت، موضوع از اختیارات شورای عالی امنیت ملی است و مسئولیت هر گونه تصمیم درباره برجام و برنامه‌های هسته‌ای براساس اصل ۱۷۶ قانون اساسی فراقوه‌ای بوده است و هیچ نهاد و قوه‌ای به تنهایی نمی‌تواند خارج از این چارچوب اقدام کند و به نظر می‌رسد مجلس هم نمی‌تواند در این موضوعات وارد شود و قطعا شورای نگهبان در مورد این طرح به این موارد توجه خواهد کرد و به محدودیت‌های قانونی، ملاحظات و مصالح ملی توجه خواهد شد.

سخنگوی دولت تاکید کرد: آنچه در عنوان طرح نمایندگان آمده، برداشت تحریم‌ها است. انباشت اورانیوم با غنای ۲۰ درصد و همینطور عدم اجرای پروتکل الحاقی منجر به دائمی شدن تحریم‌ها می‌شود، در اینصورت دیگر به مذاکرات هسته‌ای و برجام نیازی نبود.

وی ادامه داد: ما قبل از برجام، پروتکل الحاقی را اجرا نمی کردیم و صدها کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در اختیار داشتیم اما همچنان ذیل سخت‌ترین تحریم‌های چندجانبه شورای امنیت سازمان ملل متحد بودیم. بنابراین اگر هدف از طرح آنطور که در عنوان آن آمده «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» باشد، بر اساس تجربه‌های پیشین، این طرح شامل کیفیت غنی‌سازی و عدم اجرای پروتکل الحاقی، کمکی به لغو تحریم ها نمی‌کند.
 
سخنگوی دولت اظهار کرد: امروز بیش از سه تن اورانیوم غنی شده در اختیار داریم و ماهانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده تولید می‌کنیم که این میزان تقریبا و حدودا با ظرفیت تولید کشور قبل از برجام برابری می‌کند. بنابراین برجام تاثیری بر حجم و کمیت عددی اورانیوم غنی شده هم نداشته است. به این ترتیب، هیچگونه جای نگرانی نیست. امیدواریم هر تصمیمی گرفته می‌شود، همه جوانب آن سنجیده شود.

ربیعی گفت: موجودیت ایران، اقتدار ایران و ثبات و پایداری زندگی مردم دلبسته تصمیمات درست است. نباید عده‌ای با اهداف کوتاه مدت سیاسی آنچنان سخن بگویند که برای آینده کشور فضای نامناسب ایجاد شود. ما به سرمایه‌های اجتماعی و اعتماد مردم بیش از هر زمانی نیازمندیم. مردم قاضی نهایی هستند و در دورانی که همه چشم‌ها به تحولات ایران دوخته شده بیشتر به دیدگاه‌ها و منش‌ها پی می‌برند.

انتهای پیام/ 151

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار