یادداشت/ سرهنگ «علی شیبانی»

یکی از حوزه‌های تأثیرگذار در هشت سال دفاع‌مقدس نقش‌آفرینی دانشجو بوده است

یکی از حوزه‌های تأثیرگذار در دوران هشت سال دفاع‌مقدس، دانشگاه و نقش‌آفرینی و بالندگی عنصر دانشجو بوده است و برخورداری نیرو‌های رزمنده از چنین پشتوانه‌ای آثار و برکات زیادی در نحوه پیشبرد و مدیریت جنگ داشته است.
کد خبر: ۴۳۰۱۱۳
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۹ - 06December 2020

گروه استان‌های دفاع‌پرس- سرهنگ علی شیبانی؛ دانشجویان، دانش آموزان، اساتید دانشگاه و معلمین نقش بسیار فعال و چشمگیری در دوران ۸ سال دفاع مقدس داشتند و فرماندهی جنگ را بر عهده گرفته بودند و حضور مؤثر جوانان در سطوح بالای فرماندهی دفاع مقدس نشان از تاثیر چشم گیر نخبگان در جنگ تحمیلی دارد.

شهدای دانشگاه و دانشجو رفتند، اما دغدغه اصلی و مهم آنان چگونگی تداوم راه انقلاب اسلامی و بالندگی حرکت بود که با محوریت و زحمات حضرت امام شکل گرفته بود.

یکی از حوزه‌های تأثیرگذار در دوران هشت سال دفاع‌مقدس، دانشگاه و نقش‌آفرینی و بالندگی عنصر دانشجو بوده است و برخورداری نیرو‌های رزمنده از چنین پشتوانه‌ای آثار و برکات زیادی در نحوه پیشبرد و مدیریت جنگ داشته است.

طبیعی است که حضور دانشجو و اقشار دانشگاهی در عرصه نبرد مستقیم با دشمن بعثی و نیز خلاقیت‌های آنان در مدیریت همه‌جانبه جنگ، تأثیر بسزایی در ناکارآمد ساختن نیرو‌های مسلح عراق و حامیان آن بر جای گذاشت و نتیجه این پیوند مقدس این بود که سرانجام برای اولین بار ایران از یک نبرد طولانی و نابرابر سرافراز بیرون آمد بدون اینکه حتی یک وجب از سرزمین‌اش در دست نیرو‌های دشمن باقی مانده باشد.

اگر تأملی در وصیت‌نامه‌های شهدای دانشجو و دانشگاه‌ها و تعابیری که آنان در مورد حمایت از انقلاب و رهبری آنان و نیز اعتقاد راسخ آنان به راهی که در پیش گرفته بودند داشته باشیم درمی‌یابیم که انتخاب آنان انتخابی تصادفی و از روی غلبه احساسات نبوده است. چگونه می‌شود تصور داشت فردی که برای حل یک مساله علمی و درسی ساعت‌ها وقت خود را مصروف می‌دارد و رنج ساعت‌ها مطالعه و تحقیق را به جان می‌خرد و خود را به محیط علم و دانشگاه می‌رساند و بهترین آرزویش نیز این است که پس از فراغت از تحصیل به جایگاه مهم اجتماعی دست یابد، ناخودآگاه بی‌اراده ارزشمدترین سرمایه خود یعنی جانش را به میدان بیاورد و همه آرزو‌های خود را بدون تفکر و تحقیق رها سازد.

دانشجویی که ضمن تحصیل به ساخت و تولید ادوات نظامی مورد نیاز جبهه کمک می‌کند، نقش قابل توجهی در پیشبرد جنگ و تقویت روحیه برادران رزمنده ایفا کرده است و این احساس را در رزمندگان عزیزبه وجود می‌آورد که دانشجویان و دانشگاهیان نیز همرزم آنان و دوش به دوش آن‌ها علیه دشمن متجاوز پیکار می‌کنند.

امروز که در چهلمین سالگرد دفاع مقدس ملت ما خاطره جانفشانی‌ها و ایثارگری‌های رزمندگان و شهدای خود را گرامی می‌دارد، این واقعیت بار دیگر خود را نشان می‌دهد که عرصه مبارزه امروز به همان میدانی کشیده شده است که عزیزان دانشجو و دانشگاهی شهید ما دغدغه آن را داشتند و امروز نبرد فرهنگی، علمی ودانشگاهی و رسانه‌ای سازمان یافته از طرف دشمنان بر علیه انقلاب اسلامی طراحی و سازماندهی می‌گردد که محیط‌های علمی و پژوهشی با به کارگیری اندیشه و توان خود باید برای مقابله شایسته علمی با آن آماده شوند.

دستاورد مهم جوانان غیور این سرزمین در دستیابی به فناوری مهم دانش هسته‌ای و غنی‌سازی اورانیوم در کشور که از تکنولوژی‌های نوین و برتر این روزگار می‌باشد، توسط همان جوانانی به ثمر رسیده است که پس از فارغ شدن از جنگ توان خود را در عرصه فناوری بسیج کرده‌اند.

در پایان به این مهم بایستی اشاره کرد: همانطور که در پیروزی انقلاب اسلامی طیف خاصی به تنهایی نقش نداشتند و همه اقشار مردم خواستار نابودی رژیم طاغوتی شاه بودند، در دفاع مقدس نیز این طور بود و هنر امام خمینی (ره) این بود که همه اقشار مردم را شرکت دادند و این موضوع مهمترین عامل پیروزی ما در ۸ سال دفاع مقدس بود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار