گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس ـ رسول حسنی؛ سینمای انقلابی، سینمای متعهد، سینمای دینی، سینمای مقاومت و مفاهیمی از این دست بارها و بارها از سوی برخی صاحبنظران مطرح شده است و هر کدام نیز تعاریفی مطابق ان ارائه دادهاند که میتواند در جای خود مورد نقد و نظر قرار گیرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی که در حوزه فرهنگ و هنر جایگاه مهمی دارند و نظرات ارزشمندی در این خصوص ارائه دادهاند طبعا کاستیهای این حوزه بخصوص سینما را بهتر میشناسند و به همین ترتیب راهکارهای استراتژیکی نیز مطرح کردهاند.
مجموعه «سینمای قدسی» مجموعه نظرات معظمله در حوزه سینما و مسائل مربوط به آن است که از سال 1369 تا امروز را شامل میشود. مطالعه این بیانات میتواند مدیران سینمایی کشور را در برنامهریزیها و سیاستگذاریها یاری رسان باشد.
«کسانی که امروز مشغول کار و فعالیت در عرصهی فیلمهایی با مضامین انقلابی و دفاع مقدس هستند، واقعاً در حال جهاد هستند. مقولهی قصهنویسی و رمان در کشور، با نقطهی مطلوب فاصلهی زیادی دارد و باید این بخش تقویت شود. یکی از مسائل دروغی که در دنیا تبلیغ میشود، این است که میگویند هنر نباید با سیاست آمیخته شود.
در حالی که مجموعههای هنری غرب، از جمله هالیوود، کاملا سیاسی هستند و اگر اینگونه نبود، چرا به فیلمهای ضد صهیونیستی ایران اجازهی حضور در جشنوارههای سینمایی را نمیدهند؟ ساخت فیلمهای سیاسی بر ضد ایران و یا اعطای جایزه به فیلمهای ضد ایرانی نشانههای آشکار از آمیخته بودن سیاست و هنر در آمریکا و غرب است.»[1]
«شما ببینید تلویزیون، رادیو، وسائل الکترونیکى، اینترنت و دیگر وسائل ارتباطاتى، امروز در دنیا در خدمت چه اهدافى قرار دارد. امروز استکبار به این اکتفا نمىکند که شمشیر نشان بدهد؛ شمشیر هم نشان مىدهد، اما در کنار او به دهها شیوهى دیگر متوسل مىشود براى این که آن فکر غلط، آن راه خطا، آن روش ستمگرانه و طغیانگر را بر ملتها تحمیل کند.
امروز طبق اطلاعات قطعى ثابت شده است که مؤسسهى عظیم هالیوود و شرکتهاى بزرگ سینمایى با سیاستهاى استکبارى آمریکا همراهى و همکارى مستمر و باب میل دارند. این مؤسسهى بزرگ فیلمسازى و سینمایى که دهها کمپانى بزرگ فیلمساز از هنرمند و از کارگردان و از بازیگر و از نمایشنامهنویس و فیلمنامهنویس و سرمایهگذار در آن گرد هم جمع شدند، در خدمت هدفى دارند حرکت مىکنند. آن هدف عبارت است از اهداف سیاست استکبارىاى که دولت آمریکا را هم همان سیاستها دارد مىچرخاند. اینها چیز کوچکى نیست.
امروز شما براى اینکه اسلام را، دین را، حقیقت را، صراط مستقیم را، هم به مردم نشان بدهید، هم مردم را در این صراط به راه بیندازید، با مشکلات بزرگى روبهرو هستید. باید با زمان، خودمان را تطبیق دهیم. شبههها از قبیل شبهههاى صد سال و دویست سال قبل نیست. شبهههایى که در ذهن جوان شما، دانشجوى شما، حتى دانشآموز شما القاء مىکنند، شبهههایى از جنس روز است. در مقابل این کى مىخواهد بایستد؟ غیر از علماى دین، غیر از مرزداران عقیده چه کسى باید در مقابل این تیرهاى مسموم و زهرآگین بایستد و قرار بگیرد؟»[2]
«در این فیلمهاى تبلیغاتى که بعضى از این کشورها مىسازند نه اینکه به اسم تبلیغات باشد؛ باطنش تبلیغاتى است سعى مىکنند که دستگاه قضایی خودشان را مستقل، کارآمد و قاطع نشان بدهند. ما از دستگاههاى قضایی خیلى از کشورهاى مادى دنیا خبر داریم؛ آنطور که نشان مىدهند، نیست.
اگرچه نقاط قوتى در برخى از جاها وجود دارد، لیکن آنطور که سعى مىشود معرفى کنند، نیست. نشان مىدهند که قاضى، هوشیار و دلسوز و خستگىناپذیر و تأثیرناپذیر است. مىخواهند در این فیلمها و این داستانسرایىها، اینها را نشان بدهند و معرفى کنند. از این جهت است که اگر معلوم شد دستگاه قضا سالم است، در زمینهى مسائل عمومى کشور، نتایج بسیارى از آن مىشود گرفت.»[3]
[1] دیدار جمعی از مسئولان و دستاندرکاران جشنوارهی مردمی فیلم عمار با رهبر انقلاب/ 01/12/1391
[2] بیانات در دیدار روحانیون و طلاب تشیع و تسنن کردستان/ ۱۳۸۸/۰۲/۲۳
[3] بیانات در دیدار مسئولان دستگاه قضایی/ ۱۳۷۰/۰۴/۰۵