حجت‌الاسلام رئیسی:

ضرورت پیشگامی دانشجویان در مطالبه اجرای عدالت/ غربی‌ها باید به تعهدات خود در قبال ملت ایران عمل کنند

رئیس دستگاه قضا گفت: روحیه انقلابی دانشجویان ایجاب می‌کند که فضای دانشگاه‎ها هم انقلابی باشد و بنا بر تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی، دانشجویان هم در تحقق پیشرفت و هم در مطالبه اجرای عدالت پیشگام باشند.
کد خبر: ۴۳۰۲۷۳
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۵ - 07December 2020

«تولید علم» و «عدالت خواهی» دو مولفه اصلی حرکت آرمانخواهانه جریان دانشجویی استبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام «سید ابراهیم رئیسی» رئیس دستگاه قضا در جلسه صبح امروز شورای عالی قوه قضاییه، از نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی به خاطر تصویب قانون راهبردی کاهش تحریم‌ها و وادار کردن دشمن به پایبندی و انجام وظایف و تعهداتش در توافقات و قرارداد‌های بین‌المللی تقدیر کرد.

وی در ادامه با بیان این که بیگانگان باید بدانند هرگونه فشار بر ملت بزرگ ایران اسلامی برای آن‌ها هزینه‎ خواهد داشت، تأکید کرد: هرچه دست ما در برخورداری از اهرم‌ها و مؤلفه‌های قدرت پر باشد، هزینه‎های دشمن برای دشمنی و اعمال فشار بر ملت افزایش می‌یابد.

رئیس قوه قضاییه افزود: در شرایطی که آلمان با موضع سخیف خود نشان داد که اروپایی‌ها از آمریکا پیروی می‌کنند، آنچه با مقاومت ملت ایران تناسب دارد، تولید قدرت در عرصه‎های اقتصادی و علمی و امنیتی و دفاعی است تا همراهان و همگامان آمریکا متوجه شوند که به جای فشار بر ملت ایران، باید به تعهدات خود عمل کنند.

دانشگاه باید در تولید علم و جنبش نرم‌افزاری نقش فعال داشته باشد
حجت‌الاسلام رئیسی در ادامه با گرامیداشت روز دانشجو، بر نقش دانشجویان در تولید علم و جنبش نرم‌افزاری تأکید و عنوان کرد: دانشگاه باید در تحقق پیشرفت و عدالت در گام دوم انقلاب اسلامی پیشگام بوده و نقشی فعال و مؤثر در این زمینه داشته باشد.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه عدالتخواهی و اجرای عدالت در همه لایه‎های کشور مهم است، تصویب قوانین عادلانه در نهاد تقنین و اجرای عالانه قوانین توسط دستگاه‎های اجرایی و همچنین داوری عادلانه در دستگاه قضا را از الزامات حکمرانی شایسته دانست.

جنس آرمانخواهی دانشجویان با مطالبات احزاب سیاسی تفاوت دارد
حجت‌الاسلام رئیسی از دانشجویان به عنوان جوانان بانشاط، آرمانخواه، صاق و دغدغه‎مند یاد کرد و با بیان این که آرمانخواهی دانشجویان از جنس مطالبات احزاب و گروه‎های سیاسی نیست، تصریح کرد: روحیه انقلابی دانشجویان ایجاب می‌کند که فضای دانشگاه‎ها هم انقلابی باشد و بنا بر تأکید رهبر معظم انقلاب، دانشجویان هم در تحقق پیشرفت و هم در مطالبه اجرای عدالت پیشگام باشند.

وی با اشاره به آثار و برکات تعامل دستگاه قضا با نخبگان در جهت تبیین اقدامات و برنامه‎های عدلیه و اطلاع از نظرات و دیدگاه‎های آنها، بر لزوم ارتباط مستمر همکاران مجموعه قوه قضاییه و سازمان‌های تابعه با دانشجویان و طلاب و سایر اقشار جامعه تأکید کرد.

نقش یکپارچه‎سازی خدمات الکترونیک قضایی در تسهیل دسترسی مردم به عدالت
رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنانش با تقدیر از اقدامات مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه برای یکپارچه‎سازی خدمات الکترونیک قضایی گفت که این اقدام گام مهمی در جهت هوشمندسازی نظام قضایی و تسهیل دسترسی مردم به عدالت است.

حجت‌الاسلام رئیسی ابراز امیدواری کرد با بهره‎مندی از ظرفیت‎ فناوری‌های نوین و هوشمندشدن همه بخش‌های قوه قضاییه، هم فرآیند دسترسی مردم به خدمات قضایی آسان‌تر شود و هم شرایط کار برای همکاران دستگاه قضا به ویژه قضات بهتر شود.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در همه واحد‌های قضایی برای حفظ جان همکاران دستگاه قضا و ارباب رجوع در برابر کرونا تأکید کرد، اما در عین حال از مدیران دادگستری‌ها و سازمان‌های تابعه خواست که با دادرسی به موقع، اجازه ندهند کوچک‎ترین وقفه و خللی در رسیدگی به کار مردم به وجود آید.

راه‌اندازی سه شعبه شورای حل اختلاف در زندان تهران بزرگ
در این جلسه، حجت‌الاسلام «هادی صادقی» رئیس مرکز توسعه شورا‌های حل اختلاف با اشاره به بازدید از زندان تهران بزرگ، گفت: هفته گذشته از زندان تهران بزرگ بازدید داشتیم که در جریان این بازدید، سه شعبه شورای حل اختلاف این زندان افتتاح شد که این شعبات با حضور روحانیونی از قم آغاز به کار کرده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در جریان این بازدید، همراه با معاون دادستان و دادیاران زندان در اندرزگاه جوانان نیز حضور یافتیم و با ۳۵۰ نفر از مددجویان دیدار کردیم که به واسطه این حضور و گفتگوی رودررو با آنها، زمینه آزادی ۴۱ نفر از مددجویان فراهم شد.

بهره‌برداری از اپلیکیشن «عدالت همراه» در هفته آینده
«زارع‎پور» رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز با اشاره به افتتاح «درگاه ملی قوه قضاییه» در هفته جاری که محلی برای تجمیع همه خدمات الکترونیکی دستگاه قضا به مردم و تلاش برای تسهیل دسترسی آحاد جامعه به عدالت صورت گرفته، اعلام کرد: در هفته پیش رو نیز اپلیکیشن «عدالت همراه» که امکان ارائه تمامی خدمات الکترونیک قضایی بر روی گوشی تلفن همراه را فراهم می‌کند، رونمایی خواهد شد.

کاهش ۳۱ هزار اعزام و بدرقه زندانیان با اجرای دادرسی الکترونیک
وی با اشاره به سیاست قوه قضاییه برای کاهش اعزام و بدرقه زندانیان به محاکم قضایی در ایام شیوع کرونا، از افزایش قابل توجه دادرسی الکترونیک بین زندان و محاکم قضایی خبر داد و یکی از دستاورد‌های این اقدام را کاهش ۳۱ هزار اعزام و بدرقه زندانیان عنوان کرد.

زارع‎پور خاطرنشان کرد: با ابلاغ رئیس کل دادگستری استان تهران از ابتدای هفته تمامی اعزام و بدرقه‌های استان تهران که بخش قابل توجهی از اعزام و بدرقه‎های کل کشور را به خود اختصاص می‌داد، تنها از طریق دادرسی الکترونیک امکان‌پذیر خواهد بود که رئیس قوه قضاییه با تقدیر از این اقدام به رؤسای دادگستری‌های استان‌ها تأکید کرد در ایام کرونا از این ظرفیت برای کاهش تردد زندانیان و صیانت از آن‌ها در برابر مخاطرات بیماری کرونا استفاده کنند.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار