سینمای قدسی ـ 14/

باید به سلاح هنر مجهز شویم

رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به هنرمندان و شاعران می‌فرمایند: اینکه شما مى‌بینید سیاست استعمارى غرب، سرمایه‌گذاری روی هنر برای مقابله با انقلاب اسلامی است، به علت کارایى هنر است.
کد خبر: ۴۳۰۳۵۴
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۷ - 08December 2020

باید به سلاح هنر مجهز شویمبه گزاش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، رسول حسنی؛ سینمای انقلابی، سینمای متعهد، سینمای دینی، سینمای مقاومت و مفاهیمی از این دست بارها و بارها از سوی برخی صاحبنظران مطرح شده است و هر کدام نیز تعاریفی مطابق ان ارائه داده‌اند که می‌تواند در جای خود مورد نقد و نظر قرار گیرد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی که در حوزه فرهنگ و هنر جایگاه مهمی دارند و نظرات ارزشمندی در این خصوص ارائه داده‌اند طبعا کاستی‌های این حوزه بخصوص سینما را بهتر می‌شناسند و به همین ترتیب راهکارهای استراتژیکی نیز مطرح کرده‌‌اند.

مجموعه «سینمای قدسی» مجموعه نظرات معظم‌له در حوزه سینما و مسائل مربوط به آن است که از سال 1369 تا امروز را شامل می‌شود. مطالعه این بیانات می‌تواند مدیران سینمایی کشور را در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها یاری رسان باشد.

هنر غرب علیه هنر انقلاب

«اینکه شما مى‌بینید سیاست‌هاى استعمارى، علیه انقلاب و علیه همه‌ى ارزش‌هایى که آن‌ها با آن بدند، این ‌قدر روى هنر سرمایه‌گذارى مى‌کنند، به علت همین کارایى هنر است. شما بیرون بروید و شروع کنید به نقل کردن؛ بله، فلان‌جا بودیم، کسى این‌طور شعرى خواند، کسى این‌گونه گفت، کسى این‌طور نشسته بود؛ اصلا ممکن نیست آن‌طورى که هست، انعکاس پیدا کند؛ آن شخص، فقط خبرى مى‌شنود. اما با زبان هنر مى‌توان همین جلسه را منعکس کرد؛ به طورى که اگر مثلا عکاس هنرمندى از زوایاى خوبى از این جلسه عکس بردارد یا فیلم تهیه کند، بعد کسى که آن عکس یا فیلم را نگاه مى‌کند، اگر صاحب‌نظر و صاحب‌ذوق و ریزبین باشد، چیزهایى را خواهد دید که ماها الآن شاید متوجه آن‌ها نباشیم؛ مثلا اینجا چند لباس فلان رنگ وجود دارد و کدام رنگ‌ها پهلوى هم نشسته‌اند. ببینید، این‌ها استنتاج‌هایى است که ما که در اینجا نشسته‌ایم، اصلا از آن غافلیم؛ اما نگاه هنرمند آن را فورا حس مى‌کند و مى‌فهمد.

برادران! اگر این‌طور است، پس بدانید که ما این سلاح را آن‌چنان که باید، درست به دست نگرفته‌ایم. البته کشور و سرزمین ما، سرزمین هنر است؛ یعنى هنر جهانى از هزار سال پیش به این طرف، در مجموع مدیون سرزمین ماست، مدیون زبان فارسى است، مدیون هنرمندان ایرانى است؛ لیکن ما این سلاح را در اختیار نگرفته‌ایم. علت هم این است که عده‌اى بودند، هنرمند هم بودند، صاحب جوهر هم بودند، اما نتوانستند خودشان را با انقلاب تطبیق بدهند؛ چون هنرمندى به معناى بقیه‌ى خصال خوب که نیست. اى ‌بسا هنرمندى که هنرش خیلى بالاست، اما آدم خیانت‌کارى است. از این قبیل زیاد داشتیم، الآن هم داریم و جلوى چشممان فراوان قرار دارند.

انقلاب آن وقتى مى‌تواند خودش را در قالب هنر بیاورد، که هنرمند خودى داشته باشد و خودش هنرمند را پرورش بدهد. البته یک عده از جوانان دارند این کارها را مى‌کنند؛ خیلى هم خوب است؛ شما هم در هرجا و به هر شکل هستید، این کار را بکنید. به برایى این سلاح توجه کنید. به بهره‌ورى فراوان دشمن انقلاب از این سلاح توجه کنید. به اینکه مفاهیم انقلاب، خوب مى‌توانند در قالب هنرهاى گوناگون واقع بشوند، توجه کنید و احساس نمایید که این یک ارزش است.»[1]

انتهای پیام/ 161

[1] بیانات در دیدار اعضای کنگره‌ی شعر حوزه‌/ ۱۳۷۰/۰۷/۱۵

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار