به گزارش خبرنگار دفاعپرس از کرمان، «احمد امیری خراسانی» در دیدار با «عباس بایرامی» رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان اینکه اولین کنگره ادبیات پایداری در سال 1384 در کرمان برگزار شد، اظهار داشت: اوایل سال 1380 با تشکیل جلسات انجمن ادبی دفاع مقدس در اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس کرمان طرح برگزاری کنگره ادبیات پایداری مطرح شد و تاکنون هفت کنگره برگزار شده است.
دبیر علمی هشتمین کنگره سراسری «ادبیات پایداری» با اشاره به اینکه کنگره ادبیات پایداری دو سالانه است و دبیرخانه دائمی آن در کرمان راه اندازی شده است عنوان کرد: به جهت زنده نگه داشتن نام و یاد شهدا و ثبت افتخار آفرینی های این عزیزان، کنگره ادبیات پایداری طرح ریزی شد تا با جستجو در متون گذشته، رمز و رموز پایداری و مقاومت به نسل امروز و فردا معرفی کنیم.
امیریخراسانی افزود: بنا بر این بود که کنگره ادبیات پایداری امسال در استان دیگر برگزار شود، ولی با توجه به اینکه در آستانه برگزاری اولین سالگرد شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی هستیم، این کنگره امسال نیز در کرمان برگزار خواهد شد و شیوه برگزاری آن با توجه به شرایط و بیماری کرونا خواهد بود.
دبیر علمی هشتمین کنگره سراسری «ادبیات پایداری» با اشاره به موضوع و محوریت مقالات هشتمین کنگره ادبیات پایداری عنوان کرد: فراخون «هشتمین کنگره ادبیات پایداری» با محوریت «نقش و کارکرد شخصیتهای تاثیرگذار معاصر در ادبیات پایداری ایران و جهان» که به شخصیت سردار سلیمانی نیز می پردازد، برنامه ریزی شده است.
وی عنوان کرد: فعالیت های سردار سلیمانی عزیز در سطح بین المللی است و امروز انسانیت مدیون این شهید بزرگ و یاران ایشان است.
امیری خراسانی گفت: تاکنون هفت دوره کنگره برگزار شده است که ماحصل آن چاپ هفت نامه پایداری است که شامل مقاله های ارزشمند علمی است که منبع بسیار خوبی برای مطالعه در حوزه ادبیات پایداری است.
استاد ادبیات دانشگاه شهید باهنر خاطرنشان کرد: یکی از فعالیتهایی که در راستای کنگره ادبیات پایداری انجام شده، راهاندازی رشته ادبیات پایداری در مقطع کارشناسی ارشد است که تاکنون چندین دانشجو فارغ التحصیل شدهاند و پایان نامههایی که ارائه دادند منابع بسیار خوبی در جهت تهیه یک سرفصل غنی در این حوزه است.
دبیر علمی هشتمین کنگره سراسری «ادبیات پایداری» تصریح کرد: تعدادی مقاله در جهت برگزاری کنگره هشتم به دبیرخانه ارسال شده است که باید توسط داوران مورد بررسی قرار گیرد و داوران به جهت وظیفهای که در قابل شهدا دارند و دینی که باید ادا شود و بدون هیچ چشم داشتی در این عرصه فعالیت می کنند که همت این عزیزان ستودنی است.
امیری خراسانی گفت: نشریه علمی و پژوهشی«ادبیات پایداری» و برخی از کتابهای که اساتید علاقهمند در این زمینه تالیف کردهاند به عنوان پشتوانه علمی این کنگره مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه امروز استان کرمان و دانشگاه شهید باهنر به عنوان قطب ادبیات پایداری کشور است،گفت: برگزاری کنگره ادبیات پایداری به دلیل تولید مقالات علمی توسط استادان و پژوهشگران، جنبه علمی پیدا کرده است.
دبیر علمی هشتمین کنگره ادبیات پایداری با اشاره به راه اندازی اندیشکده ادبیات پایداری افزود: این مکان نیز به نوعی مرکز مطالعه در حوزه ادبیات پایداری خواهد بود و از آن جایی که یکی از خواسته های مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نیز ادبیات پایداری و تدریس دفاع مقدس در دانشگاهها است، در این راستا یکی از افتخارات استان کرمان این است که از دهه 1380 این حرکت ارزشمند را عملیاتی کرده است.
وی با بیان اینکه خدمت در جهت ترویج فرهنگ مقاومت و پایداری یک افتخار است متذکر شد: آنچه داریم جزء هویت ما محسوب می شود و دینی است که باید نسبت به ایثار و گذشت شهدا ادا شود و به نسل های آینده منتقل گردد.
انتهای پیام/