سردار سرتیپ دوم پاسدار «عباس شاملو» موسس و فرمانده تیپ جوادالائمه (ع) در دوران دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در مشهد، ضمن تبیین ابعاد قطعنامه ۱۹۹۱ سازمان ملل درباره معرفی عراق به عنوان آغازکننده جنگ تحمیلی اظهار داشت: هنوز ابهامات روند تصویب این قطعنامه به کلی روشن نشده است؛ چراکه تا پیش از حمله صدام به کویت، ۱۹۷ کشور دنیا او را تأیید، ۷۰ کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم او را حمایت و ۳۴ کشور بصورت رسمی ضمن اعزام نیرو از او پشتیبانی تسلیحاتی میکردند.
وی ادامه داد: کویت طفیلی آمریکا در منطقه بود و به همین علت، پس از حمله عراق به این کشور، آمریکا به خاطر حفظ منافع خود که عمدتاً مربوط به میادین نفتی وسیع کویت بود، وارد میدان مخاصمه با صدام شد و همانگونه که حسنی مبارک، معمر قذافی و دیکتاتورهای کشورهای عربی دیگر را پس از اتمام تاریخ انقضایشان نابود کرد، نسخه صدام را هم در ۲۱ روز درهم پیچید.
قطعنامه ۱۹۹۱ برد بینالمللی بزرگ ایران بود
این فرمانده دفاع مقدس با اشاره به خاطره آخرین دیدار امیر کویت و صدامحسین پیش از آغاز حمله عراق به کویت خاطرنشان کرد: با پایان یافتن جنگ ایران و عراق، صدام ضیافت عظیمی ترتیب داد و سران همه کشورهای جهان را هم دعوت کرد تا به دروغ خود را فاتح نبرد هشت ساله با ایران جلوه دهد. در اسناد تاریخی آمده است که پس از پایان مراسم و وقتی امیر کویت قصد بازگشت به کشورش را داشت، صدام به او پیشنهاد داد که تا فرودگاه وی را همراهی کند و شخصاً پشت فرمان نشست و امیر کویت را به فرودگاه رساند. بعدها امیر کویت در خاطراتش نوشته بود که صدام در ماشین از من تقاضای چند میلیارد دلار پول کرد و وقتی زیربار نرفتم، به کنایه گفت «به زودی همدیگر را خواهیم دید» و پس از آن بود که لشکرکشی به کویت که دومین حامی بزرگ مالی عراق در جریان جنگ با ایران بود، آغاز شد.
وی افزود: گرچه امروز به برکت پیشرفتهای دفاعی جمهوری اسلامی، شاهد این هستیم که رزمندگان حزبالله لبنان تا پشت خطوط مرزی رژیم صهیونیستی پیشروی کردهاند اما در سالهای اولیه بعد از جنگ (اواخر دهه شصت)، آمریکا به قدری در منطقه نفوذ داشت که اسرائیل حریم امن امیال استکبار در خاورمیانه بهشمار میرفت و علاوه بر سرزمینهای اشغالی، بسیاری از کشورهای دیگر منطقه که مزدور و وابسته به ایالات متحده بودند، جزو خط قرمزهای این کشور به شمار میرفتند.
شاملو قطعنامه محکومیت عراق به عنوان کشور متجاوز در جنگ را برد بینالمللی بزرگ ایران خواند و تصریح کرد: عراق با حمله و اشغال کویت، خط قرمز آمریکا را زیر پا گذاشت ولذا پس از آن که سران کشورهای غربی متفق شدند که علیه عراق در شورای امنیت بیانیه صادر و صدام را محکوم کنند، اذهان جامعه جهانی متوجه این واقعیت شد که پس چرا در جریان حمله صدام به ایران، غربیها تا این اندازه حساس نبودند و درنتیجه به جهت پوشاندن سیاستهای دوگانه و متناقض آمریکا، سازمان ملل ناچار به صدور قطعنامه ۱۹۹۱ و معرفی عراق به عنوان کشور متجاوز و آغازکننده جنگ با ایران شد.
وی تأکید کرد: صدور این قطعنامه به طور رسمی به معنای اثبات پیروزی جمهوری اسلامی در دفاع از مرزهای خود بود و به همین خاطر، محکومیت رژیم بعث عراق را میتوان یک برد بینالمللی بزرگ برای ایران دانست که با تمام مفاسد و معایب موجود در ساختارهای ماهیتی سازمان ملل متحد، در آن مقطع این مجمع ناچار به پذیرش آن شده بودند.
حامیان دیروز صدام، شهید فخریزاده را ترور کردند
این فرمانده پیشکسوت دفاع مقدس ضمن برشمردن چند نمونه از مظاهر مظومیت رزمندگان اسلام در برابر دژخیمان بعثی گفت: پس از انعقاد قرارداد پیمان آتلانتیک شمالی میان آمریکا، کشورهای اروپایی و چند کشور دیگر، ارتش این کشورها وارد جبهه واحدی شدند که میلیونها سرباز و عظیمترین ارتش زرهی و لجستیک عالم را تشکیل میدهد و امروزه به «ناتو» شناخته شده. با این حال بد نیست بدانید که در ابتدای جنگ، تعداد تانکهای صدام از تعداد تانکهایی که امروزه ناتو در اختیار دارد، بیشتر بود! بالغ بر ۷۰۰ جنگنده و بمبافکن و ۱۲ لشکر پیاده و زرهی آماده به رزم، ارتش رژیم بعث را به یکی از توانمندترین ماشینهای جنگی جهان تبدیل کرده بود.
وی گفت: من آن زمان مسئول آموزش بودم که در ابتدای جنگ به همراه ۲۸ نفر از مسئولان آموزش یگانهای رزم خراسان داوطلبانه و خودجوش خواستیم به منطقه برویم و جالب است بدانید که امریه برای استفاده از بلیت قطار به مقصد خوزستان نبود. در برابر توانمندی ارتش بعث، رزمندگان اسلام در جبههها به دلیل نبود پشتیبانی، با ساز و برگی که غنیمت گرفته میشد میجنگیدند و چون غذا نبود، نان خشک در آب میزدند و میخوردند. بعضی از بسیجیان از سلاح M1 استفاده میکردند که از خانه آورده بودند و متعلق به پدربزرگشان و از زمان جنگ جهانی اول بود! این مسائل بخشی از حقایق جنگ ماست. ما با دست خالی دشمن را شکست دادیم و رزمندگان مصداق اکمل و اتمّ مظلومیت در تاریخ خود بودند.
شاملو سازمان ملل را ابزاری برای تحمیل عقاید کشورهای زورگو دانست و ابراز داشت: همان ابرقدرتهایی که سلاح کشتارجمعی دارند، برای خود قائل به حق وتو هستند و حتی یک نفر از آنان به راحتی میتواند خواست فراگیر ملتهای جهان را رد کند. مگر اعضای شورای امنیت که امروز مانع اصلی پیشرفت برنامه هستهای صلحآمیز جمهوری اسلامی هستند، همان کشورهایی نیستند که در جنگ برای صدام بمبافکن سوپراتاندارد و سلاحهای شیمیایی ناشناخته میفرستادند؟ از این شورای امنیت چه انتظاری میتوان داشت.
فرمانده پیشکسوت خراسانی دفاع مقدس در انتها ضمن ابراز تأسف از شهادت شهید محسن فخریزاده تصریح کرد: اکنون همین سازمان ملل فاسد اطلاعات محرمانه یک کشور را دراختیار دشمنش قرار داده تا سرمایههای ملی او را از بین ببرند. برای ما روشن است که در ماجرای شهادت شهید فخریزاده، دست آژانس انرژی اتمی و سازمان ملل آلوده به خون این دانشمند کشورمان شده است لکن از شورای امنیت و سازمان ملل انتظار نداریم که این ترور را به عنوان یک جرم بینالمللی پیگیری کنند چراکه همان کشورهایی که در گذشته جنگ را به ملت ایران تحمیل کردند، امروز داغ از دست دادن یک دانشمند هستهای را بر دل ما نشاندند.
انتهای پیام/