به گزارش گروه بین الملل دفاع پرس، رزمایش "قاطعیت عقابها 2015" در کویت با شرکت نیروهای کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، سه هزار نیروی ارتش آمریکا و نیروهای 28 کشور دیگر درحال برگزاری است.
بیانیه مرکز اطلاع رسانی مشترک رزمایش با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که هدف از رزمایش که تا پایان مارس 2015 ادامه خواهد داشت، تقویت همکاری دفاعی منطقه ای میان کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و کشورهای دوست و برادر است. این بیانیه افزود، این بزرگترین رزمایش در نوع خود در منطقه خلیج فارس است.
خبرگزاری کویت به نقل از الکندری گزارش کرد، رزمایش مزبور، یکی از بزرگترین رزمایشهای منطقه ای و بین المللی بوده و ارتش، وزارت کشور، گارد ملی، وزارت اطلاع رسانی و طرف های دولتی ذیربط کویت در آن شرکت دارند.
الکندری افزود، ویژگی این رزمایش آن است که تمام کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از طریق کارشناسان مدیریت بحران، نمایندگان مرکز دفاع ملی مدیریت بحران قطر، مرکز دفاع ملی عربستان، اداره کل حوادث غیر مترقبه و مدیریت بلایا و بحران های امارات در آن شرکت دارند.
فرماندهی مشترک ارتش آمریکا اعلام کرد، حدود سه هزار سرباز آمریکایی در رزمایش قاطعیت عقابها 2015 که در زمین، هوا و آب های منطقه ای کویت با شرکت نیروهای بیش از 12 کشور برگزار می شود ، شرکت دارند.
رزمایش مزبور سیزدهمین رزمایش تحت این نام است که از سال 2000 میلادی آغاز شد.رزمایش اول در بحرین و پس از در امارات و قطر برگزار شد.مقدمات رزمایش کویت اوایل سال 2014 توسط ریاست ستاد کل ارتش این کشور فراهم شده بود.
ضعف قدرت درساختار داخلی کشورهای عربی
آمریکا منافع خود را در خلیج فارس حفاظت می کند
مانور نظامی و مقتدرانه ایران موجب ترس جبهه عربی غربی شد
برگزاری سلسله وار مانورهای نظامی در کشورهای عربی
پیروزی های هر روزه مقاومت یکی از دلایل برگزاری مانورهای نظامی عربی و غربی است
محمدرضا مرادی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت و گو با خبرنگار بین الملل دفاع پرس با اشاره به برگزاری رزمایش مشترک کشورهای عربی و آمریکا در کویت گفت: امسال 13 امین دوره رزمایش مشترک عربی کشورهای خلیج فارس و آمریکا در کویت برگزار می شود این رزمایش تا پایان ماه مارس ادامه دارد.
وی ادامه داد: این رزمایش از سال 2000 شروع شده و هرساله به طور گسترده برگزار شده است.در این رزمایش حدود 3 هزار نظامی آمریکایی و از 12 کشور جهان مشارکت دارند.این مانور زمینی دریایی هوایی و به منظور تبادل تجربیات نظامی تقویت همکاری دفاعی منطقه ای درحال برگزاری است.
محمدرضا مرادی با اشاره به اهداف برگزاری این رزمایش گفت: این رزمایش علاوه بر اهداف ذکر شده اهداف دیگری دارد که مربوط به کشورهای عربی و آمریکا است. کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به دلیل ضعیف بودن ساختار قدرت سعی می کنند خود را زیر چتر حمایتی یک کشور قدرتمند مانند آمریکا قرار دهند از سوی دیگر این کشورها در ساختار داخلی خود دچار شکنندگی هستند بالاخص که از سال 2011 م که بیداری اسلامی در کشورهای عربی بوجود آمد حاکمان کشورهای عربی بیشتر سعی کردند همکاری بیشتری با دول قدرتمند بویژه آمریکا برای سرکوب مردم خود در دستور کار قرار دادند.
مرادی ادامه داد: از سوی دیگر این رزمایش برای آمریکا با اهدافی در حال اجراست آمریکا همواره با کشورهایی که منافع مشترکی دارد چنین رزمایش هایی را برگزار می کند چراکه منطقه خلیج فارس بسیار استراتژیک و نفت خیز است و شاهرگ حیاتی و انرژی جهان محسوب می شود.
امریکا در 10 سال گذشته همواره در بحران های منطقه نقش ایجابی و تاثیر گذار نداشته حال آنکه ایران در تحولات کشورهای لبنان سوریه و عراق نقش ایجابی داشته است از این رو آمریکا سعی می کند با برگزاری چنین رزمایش هایی ادعا کند که برای مبارزه با تروریسم مصمم است چنانچه در ائتلاف ضد داعش چنین ادعایی را داشت اما انتشار اخباری مبنی بر ارسال محموله های سلاح برای داعش از سوی آمریکا این ادعا را باطل کرد.
کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار داشت: مانور اخیری که ایران برگزار کرد و در آن توانمندی های گسترده خود را به رخ دشمنان کشید و انواع موشک ها و پهبادها را به نمایش گذاشت موجب شد که برخی از کشورهای عربی از این اقتدار و توانمندی به وحشت بیفتند از این رو در کشورهای عربی مانورهای نظامی در حال برگزاری است.
مرادی خاطر نشان کرد: برگزاری مانور نظامی از دوم تا دوازده مارس در امارت و مانور وطن 85 عربستان به مدت 21 روز از جمله این مانورهای نظامی است.
کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار داشت: حجم وسیع این مانورها نشان دهنده آن است که آنها به دلیل ساختار ضعیف داخلی و انقلاب های مردمی در کشورهایشان احساس خطر می کنند و برای سرکوب هرچه بیشتر ملت های خود نیاز به برگزاری چنین رزمایش هایی می بینند.
مرادی خاطر نشان کرد: پیروزی های هر روزه مقاومت در لبنان سوریه عراق از دیگر دلایل برگزاری این رزمایش های عربی آمریکایی در شرایط کنونی منطقه است.
انتهای پیام/ح