به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، «سیدمحمدرضا موالیزاده» دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور صبح امروز (چهارشنبه) در دیدار با سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس درخصوص برگزاری برنامههای چهلمین سالگرد دفاع مقدس اظهار داشت: از زحمات سردار کارگر و مجموعه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تشکر میکنم و انصافا برنامههای اجرایی در چهلمین سالگرد دفاع مقدس بینظیر بود. نوع طراحی و محاسبه برنامهها براساس منطق صورت گرفت که قابل ارزیابی باشد و این نکته مهم است، چراکه اجازه کلی گویی را نمیدهد، بلکه به جزئیات ورود شده است، لذا برنامههای چهلمین سالگرد دفاع مقدس قابل تقدیر است.
وی ادامه داد: برنامههای چهلمین سالگرد دفاع مقدس، هم در بعد نظری و هم در بعد اجرا، حساب شده انجام شد. رسالت رساندن پیام دوران دفاع مقدس برعهده مجموعه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس است که انصافا به بهترین نحو ممکن انجام میشود و چکیده تاریخ تشیع در دوران نورانی و معنوی دوران دفاع مقدس شکل گرفت و این کیمیاگری امام راحل بود که مردم نیز پای کار آمدند و تهدید جنگ تحمیلی را به فرصت دفاع مقدس تبدیل کردند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: در دوران ۸ سال دفاع مقدس تمام دنیا جمع شدند تا به انقلاب ضربه بزنند، اما رزمندگان و ملت ایران با حضور در جبههها مانع این توطئه شوم آنها شدند. دفاع مقدس حیثیت یک ملت را به نمایان گذاشت و ملتی که هویت خود را نشان داد و جهانیان متوجه شدند که ملت ما از امنیت خود به بهترین نحو ممکن دفاع میکند. ما هرچقدر در زمینه دفاع مقدس کار کنیم، باز هم جا دارد که کار بیشتری صورت بگیرد، چراکه در آن دوران کارهای ارزشمندی صورت گرفت.
موالی زاده اظهار داشت: در دوره جدید شورای فرهنگ عمومی تصمیم گرفتیم تا رویکرد مسئله محور را دنبال کنیم و حتی در این زمینه از ظرفیت بخش فرهنگ در راستای حل مشکلات اجتماعی نیز استفاده کردیم. یکی از مولفههایی که در فرهنگ عمومی ما موثر است، حس و حالی است که مردم نسبت به دوران دفاع مقدس و تکریم شهدا خانواده آنها دارند و اتفاقا جزو مولفههای پررنگ و تاثیرگذار فرهنگ عمومی کشور محسوب میشود.
وی گفت: بنا داریم در فرصت باقی مانده، بیشتر به بررسی گزارشهای نهادهای مختلف در حوزه فرهنگی و اجتماعی بپردازیم. حدود ۱۰ هزار نفر عضو شورای فرهنگ عمومی کشور هستند و اگر از این ظرفیت به بهترین نحو ممکن استفاده شود، نتایج مطلوب نیز حاصل خواهد شد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی خیال میکنند که دوران دفاع مقدس تمام شده و به تاریخ پیوسته است و نیازی به پرداختن به آن ندارد، اما اگر برنامه ریزی مناسبی نسبت به انتقال تجارب آن دوران به نسل امروز انجام شود، قطعا بسیاری از مشکلات قابل حل خواهد بود. در فرهنگ دفاع مقدس شاهد همه ویژگیهای یک انسان در تراز اسلام بودیم و محیط دوران دفاع مقدس و جبههها طوری بود که انسانها به سرعت در آن میدانها به کمال و سعادت میرسیدند. این حس و حال و آموزههای آن دوران اگر به نسل جدید منتقل شود، در زندگی آنها موثر خواهد بود. دوران دفاع مقدس دورانی عجیب و بی نظیری بود که مشابه آن را در هیچ کجای جهان ندیدیم.
موالی زاده اذعان کرد: در برخی از کشورها مانند روسیه، موزههایی با موضوع جنگها و نبردهای آن کشور برپا شده است، اما هیچ کدام از آن جنگها استراتژیک محسوب نمیشد و از همه مهمتر فضایی که در آن میدانها حاکم بود مانند فضای جبههها که مملو از اخلاص و ایثار و ازخودگذشتگی بود، نبود لذا همه نهادها و سازمانها و کسانی که دوران دفاع مقدس را درک کرده اند، باید در حوزه انتقال تجارب آن دوران به نسل جدید اقدام کنند، تا به امید خدا به اهداف عالیه نظام دست یابیم.
انتهای پیام/ ۱۱۷