دفاع پرس از اهمیت آزادسازی تکریت گزارش می دهد/

تکریت نماد وحدت شیعیان و اهل سنت در عراق؛ بعد از تکریت آزادی های بزرگ در راه است

اتحاد نیروهای مردمی اعم از شیعیان و اهل سنت در کنار ارتش عراق و حضور 100 مستشارایرانی برای آزادسازی تکریت این منطقه را به نماد وحدت عراقی ها تبدیل کرده است.
کد خبر: ۴۳۲۳۴
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۷ - 14March 2015

تکریت نماد وحدت شیعیان و اهل سنت در عراق؛ بعد از تکریت آزادی های بزرگ در راه است

به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس، تکریت شهری در حدود 160 کیلومتری شمال غرب بغداد در کنار رود دجله است که ساکنان آن قریب به 400هزار نفر تخمین زده می شود و مرکز استان صلاح الدین که در آن صلاح الدین ایوبی متولد شد، است.

این شهر در دوره دیکتاتور معدوم عراق صدام مورد توجه ویژه وی قرار داشت. از دیگر شخصیت های معروف این شهر به غیر از صلاح الدین ایوبی، احمد حسن البکر، طاهر یحیی التکریتی نخست وزیر اسبق، صلاح عمر العلی از وزیران خارجه عراق و عدنان خیرالله طلفاح وزیر دفاع اسبق، جمال عبدالکریم الدبان التکریتی مفتی سابق عراق، اسامه التکریتی رئیس حزب اسلامی عراق و بسیاری دیگر از شخصیت های سیاسی، ادبی است.

یکی از جنایت های داعش در این شهر به قتل رسیدن یک هزار و 700 دانشجوی علوم نظامی پایگاه اسپایکر درماه ژوئن 2014 بود.


تکریت در صف مناطق آزاد شده عراق:

پس از عملیات های مهمی چون آمرلی و جرف الصخر توسط ارتش عراق و با همکاری نیروهای مردمی آزادسازی استان صلاح الدین در دستور کار قرار گرفته است.

 

عملیات آزادسازی تکریت و استان صلاحالدین، با نیرویی حدود 30 هزار نفر، از یکشنبه اول مارس (10 اسفند) آغاز شد و تاکنون بیشتر نقاط استان به تصرف نیروهای ارتش و مردمی و عشایر عراق در آمده است.

بمبگذاری کردن مسیرها و ساختمانهای مختلف و مینگذاری مسیرهای اصلی در کنار تکتیراندازان وابسته به داعش، از عوامل کند شدن پیشروی نیروهای ارتش عراق اعلام شده است.

شهر تکریت مرکز استان صلاح الدین است که از یکم مارس 2015 عملیات جدید برای بازپس گیری این شهر با مشارکت نیروهای مردمی و امنیتی و عشایر شروع شد و بامداد روز سه شنبه دهم مارس نیز شهر تکریت از چند محور تحت محاصره قرار گرفت.  


 
اهمیت آزادسازی تکریت:

نکته ای که در جنگ تکریت اهمیت دارد عراقی بودن عملیات است و فقط مشاوران خارجی در آن مشارکت دارند.نیروهای عراقی قبلا از نبرد آزاد سازی تکریت در برخی مناطق از جمله دانشگاه تکریت در ورودی کوی القادسیه در شمال و پایگاه اسپایکر در شش کیلومتری از مرکز شهر حضور داشتند و این پایگاه به عنوان مرکز پشتیبانی و لجستیک بوده است..

بر اساس برآوردهای موجود از سوی منابع عراقی تعداد تروریست های داعش حدود 400 تا600 نفر تخمین زده می شود و احتمال دارد که از مناطق مختلف بتواند حدود 800 نفر دیگر جمع کند.استراتژی که در عملیات تکریت به کار گرفته می شود حجم آتش بالا هوایی و توپخانه ای و موشکی و ورود نیروهای پیاده به شکل گسترده است.تلاش می شود که داعشی ها به زمین های باز کشیده شوند.

 

آزاد سازی تکریت که مرکز تروریست های داعش و بعثی ها محسوب می شود در صورتی که محقق شود دستاورد بزرگی محسوب می شود و علاوه بر اینکه کمربندی امن در اطراف دیالی ایجاد می کند تروریست ها را در مرزهای کرکوک تحت محاصره قرار می دهد و خطر را از بغداد دور می کند و زمینه را برای آزاد سازی موصل و الانبار فراهم می کند.

این عملیات از این حیث که با مشارکت عراقی ها انجام می شود از اهمیت به سزایی برخوردار است.قبلا تصور بر این بود که نیروهای مشارکت کننده در عملیات صلاح الدین توفیقی به دست نخواهند آورد زیرا گروه های مختلف با گرایش های سیاسی مختلف نمی توانند واحد عمل کنند اما دستاوردهای موفق همه معادلات را بر هم ریخت.تکریت دژ محکمی محسوب می شود و در صورتی که نیروهای امنیتی و مردمی بتوانند آن را به کنترل خود درآورند ضربه مهلکی به تروریست ها و حامیان آنها وارد می کنند تکاپوهای بی حاصل برخی سیاستمداران عراقی و موضع گیری سعود الفیصل در این راستا با هدف توطئه علیه دستاوردهای نیروهای مردمی و امنیتی عراق است.

نقش ایران و سردار سلیمانی  در آزادسازی تکریت

در حالی که عملیات آزادسازی تکریت همچنان ادامه دارد، کارشناسان خارجی به ارزیابی نقش طرفهای فعال و موثر داخلی و خارجی در این عملیات روی آوردهاند. براین اساس گفته میشود نیروهای آمریکایی در عملیات آزادسازی تکریت نقشی نداشته و در عوض ایران نقش موثر و پررنگی داشته است..

روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال درباره این عملیات نوشت: ایران در حال ایفای نقش برجستهای در بازپسگیری تکریت است. سردار سلیمانی همزمان با شروع عملیات «لبیک یا رسولالله» در منطقه عملیاتی حضور داشته است. این خبر بسرعت در رسانههای جهانی بازتاب داشت و بیانگر آن بود که نقش مشورتی ایران در عملیات آزادسازی تکریت غیرقابل انکار است. درهمین باره خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی نوشت، ارتش عراق با استقرار ۲۷ هزار نیرو، از کمک قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران برخوردار است.

تکریت تحت کنترل عراقی ها

««خالد العبیدی» وزیر دفاع عراق، جمعهشب، دو هفته پس از آغاز عملیات «لبیک یا رسولالله» برای آزادسازی استان صلاح الدین از تروریستهای داعش، گفت که تکریت مرکز این استان به کنترل کامل ارتش عراق در آمده است.

 

تکریت نماد وحدت شیعه و سنی

در عراق داعش مناطقی از استانهای این کشور را به تصرف خود درآورده که به «مثلث سنی» در این کشور معروف است و چهار استان دیالی، الانبار، صلاح الدین و بغداد را شامل میشود که جمعیتی بالغ بر 10 میلیون نفر را در خود جای میدهند.

در حالی که عراق در ماه های اخیر و پس از سقوط موصل درگیر جنگ با تکفیری های داعش بوده، بسیاری از سنی ها دوشادوش شیعیان جهت باز پس گیری مناطق اشغال شده به مبارزه با تکفیری های داعش پرداخته اند.

اتحاد نیروهای مردمی اعم از شیعیان و اهل سنت در کنار ارتش عراق و حضور 100 مستشارایرانی برای آزادسازی تکریت این منطقه را به نماد وحدت عراقی ها تبدیل کرده است.

عملیات آزاد سازی تکریت مقدمه ای برای آزادسازی شهر موصل به عنوان دومین شهر بزرگ عراق می باشد که از خرداد ماه سال جاری به تصرف گروه تروریستی داعش درآمده است.

در عراق داعش مناطقی از استانهای این کشور را به تصرف خود درآورده که به «مثلث سنی» در این کشور معروف است و چهار استان دیالی، الانبار، صلاح الدین و بغداد را شامل میشود که جمعیتی بالغ بر 10 میلیون نفر را در خود جای میدهند. - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931218000044#sthash.W5S5iOqB.dpuf

انتهای پیام/ح

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار