افزایش درگیری‌ها در سوریه پس از ۱۰ ماه آرامش شکننده/ ترکیه در شمال رقه به دنبال چیست؟

نیرو‌های ارتش سوریه همچنین در طول جاده راهبردی M۴ مستقر شدند و در نهایت این توافق باعث شد پیشروی نیرو‌های ارتش ترکیه و عناصر تروریستی در مناطق شمالی حلب، رقه و حسکه متوقف شود.
کد خبر: ۴۳۲۸۲۳
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۸ - 22December 2020

افزایش درگیری‌ها در سوریه پس از ۱۰ ماه آرامش شکننده/ ترکیه در شمال رقه به دنبال چیست؟به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، هفدهم مهر سال ۹۸ نیرو‌های ارتش ترکیه و عناصر گروهک‌های تروریستی مورد حمایت آنکارا عملیاتی را با نام «چشمه صلح» علیه نیرو‌های موسوم به دموکراتیک سوریه (شبه نظامیان کُرد / SDF) در شمال سوریه آغاز کردند.

نیرو‌های ارتش ترکیه یک هفته پس از شروع عملیات توانستند، ده‌ها شهرک و روستا را با مساحتی در حدود هزار و ۹۸۰ کیلومتر مربع در شمال استان رقه و شمال غرب استان حس که از تصرف شبه نظامیان کُرد خارج کنند و به اشغال دربیاورند.

دولت ترکیه عملیات چشمه صلح را با چراغ سبز و رضایت آمریکایی‌ها و به بهانه مقابله با خطر نیرو‌های شبه نظامی کُرد انجام داد، اما روند تحولات به خوبی نشان داد آنکارا به دنبال ماجراجویی در خاک سوریه و امتیاز گیری از دولت مرکزی این کشور است. پیشروی سریع ارتش ترکیه و گروهک‌های تروریستی در شمال سوریه، سران شبه نظامیان کُرد مورد حمایت آمریکا را به این نتیجه رساند که اگر از دمشق و مسکو درخواست کمک نکنند مناطق تحت تصرف بیشتری را از دست خواهند داد.

نیرو‌های شبه نظامی کُرد که مایل نبودند، شکست‌های بیشتری را تجربه کنند و ارتباط آن‌ها از استان‌های حس که و رقه با شمال شرق استان حلب برقرار باشد در نهایت با دولت سوریه و روسیه به توافق رسیدند تا مانع از پیشروی‌های ارتش ترکیه و تروریست‌ها شوند.

براساس این توافق شبه نظامیان کُرد مناطق مختلفی را در شمال شرق استان حلب (منبح، عین العرب و…) شمال و مرکز استان الرقه (الطبقه، حومه شهر عین عیسی و…) شمال و شمال شرق استان الحسکه از جمله تل تمر، قامشلی و برخی گذرگاه‌های مرزی مانند الیعربه تخلیه کردند و نیرو‌های ارتش سوریه در این نقاط مستقر شدند.

نیرو‌های ارتش سوریه همچنین در طول جاده راهبردی M۴ مستقر شدند و در نهایت این توافق باعث شد پیشروی نیرو‌های ارتش ترکیه و عناصر تروریستی در مناطق شمالی استان‌های حلب، رقه و حس که متوقف شود و شبه نظامیان کُرد با کمک دمشق در امان بمانند.

در جریان تجاوز نظامی به مناطق در تصرف شبه نظامیان کُرد در شمال سوریه، ۳۵۰ هزار تن آواره شدند و عناصر تروریستی در مجموع توانستند مساحتی در حدود دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع را به اشغال دربیاورند. از اواسط آبان سال گذشته آتش بس در شمال سوریه اجرایی و درگیری‌ها متوقف شد، اما دولت ترکیه اواخر آذرماه امسال و پس از نزدیک به ۱۴ ماه بار دیگر توافق را با حمله مجدد به حومه شهر «عین عیسی» در شمال استان رقه زیرپا گذاشت.

به گفته منابع میدانی، تحرکات نیرو‌های ارتش ترکیه و عناصر تروریستی از هفته گذشته در حومه شهر «عین عیسی» افزایش یافته بود و در نهایت جمعه شب (بیست و هشتم آذرماه) مواضع شبه نظامیان کُرد هدف قرار گرفت.

عناصر تروریستی با پشتیبانی یگان توپخانه ارتش ترکیه در ابتدا به روستا‌های «صیدا، جبله و المشیرفی» هجوم آوردند، اما با واکنش نیرو‌های شبه نظامی کُرد در این محور‌ها مواجه شدند و درگیری‌های سنگینی میان طرفین به وقوع پیوست.

براساس آخرین اخبار به دست آمده، عناصر گروهک‌های تروریستی در جریان درگیری‌ها توانستند شبه نظامیان کُرد را در روستای راهبردی معلک را محاصره کنند؛ اگر این روستای مهم به اشغال درآید، شهر عین عیسی در معرض خظر جدی قرار خواهد گرفت. در جریان درگیری‌ها در حومه شهر «عین عیسی» ده‌ها تن از نیرو‌های شبه نظامی کُرد و تروریست‌ها کشته و زخمی شدند؛ در حال حاضر، عناصر تروریستی در حومه عین عیسی در آماده باش کامل هستند تا آنکارا فرمان شروع عملیات را برای اشغال این شهر صادر کند.

به گفته منابع میدانی، یکی از اهداف دولت ترکیه از اشغال شهر راهبردی «عین عیسی»، قطع ارتباط شبه نظامیان کُُرد در شمال سوریه و فشار بیشتر بر آنان و همچنین مسدود کردن بزرگراه راهبردی M۴ است.

سران نیرو‌های شبه ظامی کُرد برای فرار از شکست، مذاکره با دمشق و مسکو را در دستور کار قرار دادند و حال باید منتظر ماند و دید برای متوقف کردن پیشروی ارتش ترکیه و تروریست‌ها شهر عین عیسی و مناطق حومه را تخلیه و در اختیار نیرو‌های ارتش سوریه قرار می‌دهند یا خیر.

منبع: مهر

انتهای پیام/ 341

نظر شما
پربیننده ها