فرمانده پدافند هوایی ارتش در منطقه شمال‌شرق:

شهید «ستاری» بنیان‎گذار شبکه یکپارچه پدافندی در کشور بود

امیر سیدمحمد احمدیان‌پور گفت: ایجاد شبکه نوین و یکپارچه پدافند هوایی در کشور شامل رادار، سامانه‌های موشکی، توپخانه زمین به هوا و مدیریت هواپیماهای تجسس و رهگیر از جمله طرح های مبتکرانه شهید ستاری است.
کد خبر: ۴۳۵۶۶۰
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۶ - 05January 2021

به گزارش دفاع‌پرس از مشهد به نقل از روابط عمومی منطقه پدافند هوایی شمال‌شرق امام رضا (ع)، امیر سرتیپ ‌دوم ستاد «سیدمحمد احمدیان‌پور» همزمان با بیست و ششمین سالگرد شهادت سرلشکر منصور ستاری؛ با بیان ناگفته‌هایی از ابتکارات ماندگار نابغه نظامی پدافند هوایی، اظهار داشت: به اعتقاد بسیاری از کارشناسان نظامی، شهید ستاری یکی از خلاق‌ترین فرماندهان تاریخ بوده چراکه توانست در مقطع حساس دفاع مقدس دستاورد‌های ارزنده‌ای را از خود بر جای بگذارد.

وی با تاکید براینکه شهید ستاری به‌واقع معماری آینده‌نگر برای سیستم پدافند هوایی کشور بود، افزود: شهید ستاری طرح‌ها و ابتکارهای زیادی در تجهیز سیستم‌های راداری و پدافندی به اجرا گذاشت که در طول هشت سال دفاع‌مقدس، توان پدافند هوایی را در سرنگونی هواپیماهای عراقی افزایش داد.

فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال‌شرق امام رضا (ع) با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره شهید ستاری مبنی براینکه «شهید منصور ستّارى حقیقتاً یک نخبه بود؛ هم از لحاظ فکرى، ذهنى، علمى و عملیّاتى، هم از لحاظ انگیزه و ایمان و حضور در عرصه‌هاى دشوار»، خاطرنشان کرد: حقیقتاً با مدیریت و نظارت عالی شهید ستاری، توانایی شبكه آفندی و پدافندی کشور در حین جنگ تحمیلی، افزایش قابل ملاحظه‌ای یافت و پدافند هوایی با تكیه بر این شبكه توانست علاوه بر آن‌كه صیانت هوایی را كامل كند، آسیب‌پذیری نیروی هوایی دشمن بعثی را بیشتر كند و راه‌های نفوذ بر آسمان عراق را افزایش دهد.

احمدیان‌پور با یادآوری این نکته که براساس اظهار‌‌نظر کارشناسان زبده نظامی دنیا، پدافند هوایی در سال­های دفاع مقدس، به عنوان یک نیروی نظامی کارآمد و تاثیرگذار بر سرنوشت جنگ تحمیلی شناخته شد، تصریح کرد: مقطع زمانی فرماندهی شهید ستاری از آغاز تا فرجام، مقطعی سرنوشت­‌ساز و حساس بود. واکاوی شرایط آن زمان، تدابیر شهید ستاری و ثمرات آن نشان‌دهنده احیاء نیروی هوایی و پدافند هوایی با تدابیر شهید ستاری است.

وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه تعهد، تخصص، شهامت، خلاقیت و ولایت‌مداری از جمله ویژگی‌های بارز شهید ستاری بوده که سبب کسب اعتماد و حمایت بسیاری از فرماندهان و مسئولان از وی در مقاطع مختلف شده بود، ابراز داشت: «رادار» از جمله تخصص‌های خاص شهید ستاری بود که برتری او در فهم این تخصص پیچیده مورد اعتراف بسیاری از همدوره‌ای‌های ایشان است. از جمله طرح­های مبتکرانه این شهید پر افتخار؛ ایجاد شبکه نوین و یکپارچه پدافند هوایی کشور متشکل از رادار، سامانه­های موشکی و توپخانه زمین به هوا و مدیریت هواپیماهای تجسس و رهگیر است.  

فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال‌شرق امام رضا (ع) در بخش دیگری از سخنانش با یادآوری طرح‌ریزی فراموش‌نشدنی پدافندی شهید ستاری در عملیات والفجر 8 گفت: از جمله ابتکارات ماندگار شهید ستاری، طرح‌ریزی در عملیات والفجر 8 است که سبب ایجاد یک دفاع متحرک منجر به افزایش توان دفاع هوایی، تسخیر آسمان منطقه نبرد و در نتیجه کسب موفقیت در روی زمین و «فتح فاو» بود. در واقع شهید ستاری با چابک‌سازی و سرعت بخشیدن به تغییر موقعیت‌ها و جابه‌جایی‌های کارآمد، توان دشمن را برای شناسایی و ارزیابی و چینش حملات بعدی ربوده بود.

وی در پایان گفت: ابتکار شهید ستاری در عملیات والفجر 8 سبک‌سازی سامانه‌های پدافند هوایی برای افزایش سرعت استفاده از سامانه و افزایش چالاکی و قابلیت جابجایی سامانه پدافند هوایی بود. این ابتکار منجر به افزایش کارآرایی و بهره‌وری سامانه‌های پدافند هوایی شد. در این عملیات، با توجه به گسترده‌بودن و سنگینی بالای سامانه هاگ، دشمن با شناسایی مناطق استقرار هاگ این سایت‌ها را مورد هدف قرار می‌داد. با وجود محدودیت‌های بسیار زیاد در تأمین این سامانه‌ها، شهید ستاری ابتکاری مطرح کرد مبنی بر این‌که بخش‌های سنگین و غیر ضروری‌تر سایت هاگ، جدا شود تا جابه‌جایی به سهولت انجام شود. با این کار و همچنین ایجاد سایت‌های پدافندی فریب دهنده دشمن، و جابه‌جایی سریع سایت، دشمن در شناسایی و هدف قرار دادن سایت پدافندی سردرگم شده بود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار