برگزاری نشست تبیین جایگاه باغ‌ موزه در حفظ ارزش‌های دفاع مقدس

نشست تبیین جایگاه باغ‌ موزه در حفظ ارزش‌های دفاع مقدس در مشهد برگزار شد.
کد خبر: ۴۳۶۴۸
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۰ - 20March 2015

برگزاری نشست تبیین جایگاه باغ‌ موزه در حفظ ارزش‌های دفاع مقدس

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، نشست تبیین جایگاه باغموزه در حفظ ارزشهای دفاع مقدس با حضور جمعی از کارشناسان و صاحبنظران در مجتمع فرهنگی کوهسنگی برگزار شد.

سخنران این نشست دکتر حسن رحیمپور ازغدی عضو شورای انقلاب فرهنگی بود. وی در ابتدا با اشاره به اینکه جنگ یک پدیده زشت هست گفت: جنگ زشت­ترین پدیده بشری است چون در آن شهرهای زیادی ویران می­شوند، خانواده­های فراوانی عزیزانشان را از دست می­دهند و اسلام مخالف­ترین دین با جنگ هست، اما در این جنگ­ها اگر به بعد الهی توجه شود باعث زیبایی آن است که زیباترین جلوه دنیا است.  همانگونه که حادثه عاشورا زشت­ترین تاریخ  روز بشر است اما وقتی کرامتهای انسانی در آن تبلور پیدا می­کند به زیباترین روز تبدیل می­شود.

رحیم­پور در ادامه اظهار داشت: آرامش و تعاون ارزشهایی هستند که هرگونه طراحی که به گسترش این ارزشها کمک کند حرکتی اسلامی است. در معماری گاهی شکوه معنوی در سادگی است که باید به آن توجه داشت. همچنین معماری باید بهگونهای باشد که انسان احساس آرامش و معنویت کند و انسان را به خلوتی رهنمون کند که باعث تفکر و تعقل او شود نه اینکه انسان را به خلوتی که شیطانی است ببرد.

عضو شورای انقلاب فرهنگی افزود: در همه جنگ­ها بعضی مسائل و رخدادها یکنواخت بوده است. ما باید مشترکات را بشناسیم. کپی در تکنیک آری،  ولی در محتوا نباید کپیبرداری شود. مشترکاتی همچون شجاعت و مقاومت ملت­ها و تحمل سختی­ها و مشکلات در جنگ­ها وجود دارد که کشورها مایلاند آن را به جهان معرفی کنند. آنها ریزترین مسائل را منتقلکننده پیام مقاومت ملت خود می­دانند. 

رحیم­پور یکی از مهمترین ابزارهای انتقال مفاهیم تربیتی و رخدادهای تاریخی را ساخت مجسمه­هایی دانست که بیانگر گوشه­ای از خاطرات یک ملت را در یک مقطع تاریخی نشان می­دهد و خاطرنشان کرد: از طریق ساخت مجسمه،  فرهنگ تربیتی منتقل می­شود و پیام اخلاقی نیز به همراه خواهد داشت. اخلاص، وداع مادران با فرزندانشان، کمک به جبهه­ها و یا موارد دیگر را می­توان در قالب هنر به آن توجه داشت.

وی پیشنهاد کرد تعدادی مفهوم اخلاقی و انقلابی توسط صاحبنظران گزینش شود و با استفاده از آن آثاری که  بیانگر  آن مفاهیم باشد ساخته شود و  حتی باید زشتی­های جنگ و کسانی که عامل هشت سال جنایت شدند را هم باید معرفی کنیم.

 عضو شورای انقلاب فرهنگی با بیان خاطرهای به جهانی بودن انقلاب اسلامی اشاره کرد و تأکید کرد: در سال 1362 در عملیات خیبر پشت پیراهن یک رزمنده­ای نوشته بود «انقلاب اسلامی پشت مرزها منتظر ویزا نمی­ماند.» این یعنی انقلاب از همان ابتدا جهانی بود و همینگونه بود که به لبنان و غزه صادر شد و برای اولین بار اسرائیل شکست خورد. بیداری اسلامی به خاطر پیروزی­های جهاد اسلامی و حزبالله بود و همچنین نظامنامه انقلاب اسلامی بود.

رحیم­پور از مواردی که باید در معماری به آن باید توجه داشت اشاره کرد و گفت: سبک طراحی، هنر و زیبایی و شکل استخدامش یک مسئله فرهنگی است که باید به آن توجه داشت. و طراحی و ساخت باید با توجه به اثر و کارکردی که برای مخاطب دارد صورت بگیرد.

وی افزود: دست شما برای ساخت بسته نیست چون هیچ حکم فقهی در مورد رنگ و شکل نیامده است. هنر اصیل و الهی هنری است که علاوه بر توجه به تکنیک به زیبایی­های اخلاقی نیز توجه شود و ترکیب زیبایی معنوی و زیبایی فرم و محتوا باید محقق شود. باید در معماری به حساسیت­های اسلامی که بخشی عقلی و تجربی و بخشی نیز شهود درونی است مد نظر گرفته شود. باید به همهچیز رنگ الهی بزنیم حتی در معماری. باید به زیبایی معقول و زیبایی محسوس را در نظر گرفت و هنرمندانه آن را به هم گره بزنیم. درنهایت باید بهگونهای عمل کرد که کسانی که برای بازدید از این مجموعه مراجعه می­کنند این احساس را داشته باشند که کاش ما نیز در آن دوران بودیم.

در ابتدای این نشست دکتر زندیه مشاور طرح   احداث مرکز فرهنگی دفاع مقدس خراسان رضوی به ارائه طرح پیشنهادی پرداخت و گفت: مطالعات و کارشناسی­هایی در خصوص مکان فعلی صورت گرفته است. دیدگاه اصلی، موقعیت مناظر و دید و منظر بررسیشده است. همچنین مسائل ترافیکی، دسترسی ، اقلیمی،  نور و اشرافیت نیز در نظر گرفتهشده است. حتی باید بهگونهای این سایت طراحی شود که بارگاه معنوی امام رضا(ع) تحت شعاع قرار نگیرد.

نظر شما
پربیننده ها