رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:

مجلس از تولید واکسن داخلی حمایت می‌کند

حسینعلی شهریاری گفت: هدف اصلی و نخست ما حمایت از تولید واکسن در داخل کشور است و مجلس هم این موضوع را به جد پیگیری می‌کند.
کد خبر: ۴۳۹۱۱۱
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۳ - 26January 2021

مجلس از تولید واکسن داخلی حمایت می‌کندبه گزارش گروه  اخبار داخلی دفاع‌پرس، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در برنامه «دارونامه» «رادیو گفت‌وگو»، در رابطه با موضع مجلس نسبت به واردات و تولید واکسن کرونا اظهار داشت: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از همان ابتدا پیگیر واکسن بود و بر همین اساس نیز جلسات متعددی را با مسئولان ذیربط برگزار کرد.

وی افزود: هدف اصلی و نخست ما حمایت از تولید واکسن در داخل کشور است و قرار شد مجلس این موضوع را به جد پیگیری کند که خوشبختانه اولین فاز آزمایش بالینی واکسن کرونا هم بر انسان انجام گرفت.

شهریاری درمورد واردات واکسن خارجی گفت: سران سه قوا موافقند که یک واکسن خارجی مطمئن، موثر، با ایمنی کامل و با تأییدیه وزارت بهداشت و درمان وارد کشور شود، اما به دلیل تحریم‌ها ما همچنان در حوزه انتقال ارز به کشور‌های خارجی مشکل داریم.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس متذکر شد: وزارت بهداشت و بانک مرکزی در تلاشند تا منابع ارزی موجود را منتقل کنند که در این صورت ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دُز واکسن وارد کشور خواهد شد، اما امیدواریم واکسن داخلی هم هر چه سریعتر مراحل بالینی خود را طی کند تا حدأقل نیاز گروه‌های با اولویت را برطرف کنیم.

وی ادعای آمریکا مبنی بر عدم تحریم ایران در حوزه دارو را از اساس کذب خواند و گفت: ایران در حوزه دارو و تجهیزات و وسایل پزشکی تحریم است و نمونه آن هم واکسن آنفولانزا بود که با وجود تأمین منابع مالی آن، اما به موقع واکسن‌ها را به ایران نرساندند و زمانی وارد ایران شد که زمان مناسب آن از دست رفته بود.

شهریاری مطرح کرد: با توجه به موضوع بیوتروریسم معلوم نیست که دوباره در آینده ویروس جدیدی ساخته و در دنیا پخش شود، لذا ما باید در زمینه ساخت واکسن داخلی به موقع اقدام کنیم و نیازی به کشور‌های دیگر نداشته باشیم.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ضمن اظهار اینکه دشمن همیشه به دنبال فشار حداکثری و وابسته کردن ایران به خودش است به مردم هشدار داد که مراقب تبلیغات سوء دشمنان نسبت به تولید واکسن ایرانی باشند.

در ادامه، دکتر مصطفی قانعی، دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به حمایت دولت از فناوری‌های تولید واکسن در داخل گفت: در حال حاضر انواع واکسن‌ها در دنیا در فاز سه قرار گرفته اند و دو واکسن هم موفق به تأییدیه شده اند که البته این دو هم در خود آمریکا بودند.

وی با بیان اینکه فناوری تولید تمام واکسن‌ها در کشورمان موجود است، افزود: نکته‌ای که وجود دارد پاسخگویی برای حجم وسیع واکسن است که کار زمان بری است و امکان فراهم شدن این حجم وسیع از واکسن تا قبل از خردادماه در داخل وجود ندارد.

دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا اظهارکرد: تمام واکسن ساز‌ها در دنیا ادعا می‌کنند که به دلیل قرار گرفتن در فاز اورژانسی برای تولید واکسن نباید انتظار داشت که واکسن ساز، مسئولیت کلی عوارض آن را بر عهده بگیرد.

قانعی متذکرشد: سازمان غذا و داروی ایران کل زیرساخت‌های تولید واکسن در داخل را بررسی و مشاهده می‌کند، اما برای واکسنی که از خارج وارد کشور می‌شود فرصتی برای بازرسی زیرساخت‌های آن توسط تیم ایران نیست و البته این موضوع درمورد کشور‌های دیگر هم صدق می‌کند.

وی در پاسخ به مطلبی در فضای مجازی که چرا ایران که قادر به ساخت واکسن آنفولانزا نیست به سرعت وارد کارآزمایی بالینی واکسن کرونا شده؟ گفت: تجهیزات و فناوری واکسن آنفولانزا از سال‌های قبل وارد ایران شد، اما قیمت یکی از تجهیزات آن بالا رفت و بعد از مدتی هم مشمول تحریم‌ها شد و کل فناوری ذیربط خوابید.

دبیر کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه استارت واکسن ایرانی آنفولانزا زده شده و اخبار آن طی دو ماه آینده به مردم خواهد رسید، افزود: این تفکر که ما نتوانستیم واکسن آنفولانزا را بسازیم اشتباه است.

انتهای پیام/102

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار