روحانی در ستاد ملی مقابله با کرونا:

تمام اصرار ما این است که در این دو ماه کاری کنیم که موج چهارم صورت نگیرد

حجت‌الاسلام حسن روحانی با بیان اینکه تمام اصرار ما این است که در این دو ماه کاری کنیم که موج چهارم صورت نگیرد، گفت: اگر تولید داخلی ما نبود، اگر شرکت‌های دانش‌بنیان و اگر فعالیت بخش‌های مختلف در داخل کشور نبود و ما نیازمند بودیم ماسک هم به ما نمی‌فروختند.
کد خبر: ۴۳۹۸۵۳
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۴ - 30January 2021

سخنرانی رئیس‌جمهور در ستاد ملی کرونا آغاز شدبه گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌ جمهور صبح امروز (شنبه) در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به فرا رسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: سرنگونی حکومت طاغوت به دست ملت غیور و قهرمان ما تحت رهبری داهیانه امام خمینی، بزرگترین افتخار در طول تاریخ ایران اسلامی است؛ چراکه این پیروزی حق بر باطل، بی‌نظیر بود.

روحانی در ادامه با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: در کنار این ویروس مسئله اقتصاد و کسب و کار، سبک زندگی و تحصیل دانش آموزان و دانشجویان هم تحت تاثیر قرار گرفت و در این شرایط که تحت تحریم‌های همه‌جانبه دشمنان هستیم، مقابله با این بیماری برای ما دشوارتر است.

رئیس جمهور ضمن تقدیر از مقاومت مردم در برابر تمام آثار مخرب ناشی از تحریم‌های غربی‌ها، تصریح کرد: امیدواریم در آینده‌ای نه چندان دور در کنار مردم ریشه کن شدن ویروس کرونا را جشن بگیریم.

وی گفت: امروز پنجاه و پنجمین جلسه ستاد ملی کرونا است. در روزهای اولیه ستاد یعنی در اوایل اسفند سال قبل، بسیار بحث بود و خیلی‌ها می‌گفتند همه جا باید بسته شوند و در دنیا هم می‌گفتند ایران بی محابا اجازه می‌دهد ولی ما به تولیدات و خدمات ضروری را اجازه دادیم فعالیت کنند. البته برخی از کسب و کارها دچار محدودیت شدند و چاره‌ای نبود.

روحانی گفت: در مجموع می‌توانم بگویم که در کسب و کارها و در آن جاهایی که مربوط به بخش تولید صنعتی و کشاورزی مربوط می‌شودف وضع ما بد نبود و خوب بود و رشد هم داشتیم اما در بخش خدمات مشکلات زیادی داشتیم و هنوز هم داریم. در بخش گردشگری خسارت بزرگی وارد شد، در برخی فعالیت‌های اجتماعی خسارت‌های بزرگی را متحمل شدیم اما در عین حال مردم ما تحمل کردند و ما هم در حد توان آنها را یاری کردیم.

وی ادامه داد: تمام اصرار ما این است که در این دو ماه کاری کنیم که موج چهارم صورت نگیرد، یکی از دلایل این مساله آن است که کسب و کار مردم بخصوص در حوزه خدمات و گردشگری در ایام عید شرایط مناسب‌تری نسبت به سال گذشته داشته باشند تا بتوانند ضررهای گذشته را جبران کنند. اگر در این دو ماه مراعات نشود و وارد موج چهارم شویم و ناچاریم که محدودیت ها را اعمال کنیم. 

رئیس‌ جمهور گفت: از همه کسانی که نیازمندی‌های ما در بخش بهداشت، حفاظت فردی، وسایل پزشکی، اکسیژن‌سازها را تامین کردند تشکر می‌کنم. شرکت‌های دانش‌بنیان تجهیزات پزشکی که خواستیم را ساختند و مردم را تنها نگذاشتند. تقریباً هم پای دنیا پیش آمدیم یعنی امروز طوری نیست که بگوییم کسی مریض است اما تخت یا آی سی یو نداریم. همه در صحنه حضور داشتند و این کار بزرگ انجام شده است.

روحانی گفت: در بخش آموزش در حد امکان از طریق سامانه‌های فضای مجازی اجازه ندادیم که آموزش تعطیل شود. البته مدارس تعطیل شد اما آموزش ادامه پیدا کرد. باید از همه کسانی که در زمینه فضای مجازی تلاش کردند تشکر کنم. ما از اوایل سال ۹۳ مصوباتی که در شورای عالی فضای مجازی برای زیرساخت‌ها و شبکه بزرگ اطلاعات در کشور گذراندیم، کار بزرگی شروع و انجام شد و امروز می‌بینید که بخش بزرگی از بار خدمات اجتماعی و کسب و کار مردم همه روی دوش فضای مجازی است.

وی ادامه داد: امروز دانش آموزان ما درست است که از رادیو تلویزیون استفاده می‌کنند اما سامانه‌های فضای مجازی به آنها کمک می‌کند. امروز در بخش تحقیقات محدودیت‌هایی داریم و با برخی تحریم‌ها مواجهیم. تحریم‌ها اثرگذار بوده است اما ما همه اینها را پشت سر گذراندیم.

رئیس‌ جمهور گفت: در زمینه تولید واکسن وارد شدیم و حضور پیدا کردیم و قدم‌های اولیه را برداشتیم. مسئولین متخصص ما مطمئن هستند که ما در نهایت در سال آینده به واکسن می‌رسیم و واکسیناسیون با واکسن‌های داخلی ما انجام خواهد شد.

روحانی گفت: ما با دنیا تفاوت اساسی داریم. اگر دنیا می‌گوید که من توانستم از کرونا با مشکلات موجود عبور کنم، اما ادعای ما بالاتر است زیرا ما در حال تحریم و فشار از مشکلات عبور کردیم. ما از یک بانک یا صندوق بین‌المللی خواستیم برای خرید تجهیزات پزشکی وام بگیریم اما آمریکا مانع شد و جلوی ما را گرفت. یعنی جنایت حکومت قبلی آمریکا در حدی بود که جلوی درمان، واکسن، تجهیزات و گرفتن وام را گرفته بود. کشورهای دیگر مشکلات را نداشتند.

وی ادامه داد: اگر تولید داخلی ما نبود، اگر شرکت‌های دانش‌بنیان و اگر فعالیت بخش‌های مختلف در داخل کشور نبود و ما نیازمند بودیم ماسک هم به ما نمی‌فروختند، دستکش هم در اختیار ما قرار نمی‌دادند، گان پرستارها را هم به ما نمی‌دادند. همه این ها در داخل تولید شد.

رئیس‌ جمهور گفت: زیرساخت دیجیتال در برخی کشورها خیلی به آنها کمک کرد. زیرساخت دیجیتال ما نسبت به کشورهای همسایه، تقریبا نصف بود و ضریب نفوذ ما ۲۰ بود ولی ضریب نفوذ کشورهای اطراف ما ۴۵ تا ۵۰ بود. الان ضریب نفوذ شبیه کشورهای پیشرفته است و بیش از ۸۰ میلیون نفر از اینترنت استفاده می‌کنند و بخش اعظمی از روستائیان هم از اینترنت استفاده می‌کنند.

روحانی افزود یکی از کارهای بزرگی که از سال ۹۲ بویژه ۹۳ انجام گرفته است، کار بزرگی بود که در شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کننده است. بخشی از مشاغل ما وصل به این زیرساخت است. اگر این زیرساخت را در کرونا نداشتیم بخشی از خدمات را نمی‌توانستیم انجام دهیم. در مجموع با کمک یکدیگر قدم‌های بزرگی را برداشتیم و قابل افتخار است.

وی تاکید کرد: کارهایی نیروهای مسلح، صدا و سیما، پلیس انجام دادند و همه به صحنه آمدند واقعا قابل افتخار است و باعث شد که امروز شرایط خوبی داشته باشیم. البته این شرایط خوب نباید ما را مغرور کند. این شرایط، نسبت به امریکا و اروپا بسیار امیدوار کننده است منتها اگر ذره‌ای این امید باعث شود که ما از فضای آبی به فضای عادی برویم، شرایط ما سخت می‌شود. نباید شرایط عادی شود و عادی انگاری صورت گیرد.

رئیس‌ جمهور گفت: امروز اعلام شد ما در رعایت پروتکل‌ها کاهش داشتیم و به مراعات ۸۰ درصد رسیدیم، خب این کم است و ما مراعات بالای ۹۵ درصد را می‌خواهیم. اگر ما در این ماه بهمن و اسفند خوب مراعات نکنیم، برای کسب و کار، تفریح و زندگی به مشکل می‌خوریم.

روحانی افزود: برای دنیا اینکه رفت و آمد نکنند و دورهمی نداشته باشند سخت است اما برای ما خیلی سخت‌تر است. در اروپا انقدر ارتباطاتشان زیاد نیست اما ما به دلیل فرهنگ ایرانی و اخلاق اسلامی همیشه توصیه کردیم بیشتر همدیگر را ببینیم. غربی‌ها در این حد نیستند ولی الان می‌گوییم رفت آمد نکنید. یعنی برعکس آنچه در طول تاریخ به مردم توصیه می‌کردیم را امروز می‌گوییم.

وی تاکید کرد: امروز مردم از لحاظ روحی و روانی مردم در فشار هستند، یعنی فرزندی که پدر و مادرش را نمی‌بیند از جهت روحی و روانی فشار بزرگی را تحمل می‌کند. اگر مراعات کنیم این شرایط مقداری سهل‌تر می‌شود و در شرایط عید هم کسب و کار و هم تفریحات مردم می‌تواند جبران شود، البته اگر همه ما آن را مراعات کنیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: امروز تصمیمات خوبی گرفتیم که برخی از آن مربوط به ایام اسفند و خرید و فروش‌ها و نوروز می‌شود که بعداً برای مردم توضیح داده خواهد شد. اگر با یک موج جدیدی مواجه نشویم این مقررات می‌تواند اجرا شود به شرط اینکه همه آنها در کسب و کارهای شب عید و تفریحات ایام نوروز مورد مراد قرار گرفته شود.

روحانی گفت: همچنین مصوبه دیگری داشتیم که دوستان ما توضیح می‌دهند که فردا آن مصوبه ابلاغ خواهد شد، نسبت به مسئله واکسن بود که چه ویژگی‌هایی چه تولید داخلی و چه خارجی، باید داشته باشد. نکاتی که مورد نظر وزارت بهداشت بود در این جلسه مورد تاکید و تایید قرار داد و ان‌شالله در این چارچوب‌ها هم برای خرید واکسن و هم برای حمایت از واکسن داخلی تلاش بیشتری را خواهیم کرد.

انتهای پیام/ 151

نظر شما
پربیننده ها