رییس سازمان فرهنگی هنری:

رسانه انقلابی نباید اجازه دهد از طاغوت اسطوره بسازند

رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به نقش رسانه در حفظ انقلاب اسلامی گفت: رسانه انقلابی نباید اجازه دهد دشمن داشته‌هایمان را کوچک جلوه دهد و از طاغوت اسطوره بسازد.
کد خبر: ۴۴۱۹۰۰
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۲ - 09February 2021

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، سومین دوره ویژه‌برنامه «فصل رویش» با هدف شناسایی و تجلیل از رویش‌های انقلاب در حوزه رسانه با حضور حجت‌الاسلام میثم امرودی رییس، سید علیرضا فاطمیان‌پور معاون فرهنگی و علیرضا زندوکیلی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری، مهدی فضائلی فعال رسانه‌ای و جمعی از اهالی رسانه در فرهنگ‌سرای انقلاب اسلامی برگزار شد.

در ابتدای مراسم حجت‌الاسلام میثم امرودی ضمن تشکر و قدردانی از همه کسانی که این جلسه را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار کرده‌اند، گفت: اگر بپذیریم که رسانه نقش تسهیل‌کننده برای ساخت، اصلاح و ایجاد یک فرهنگ را دارد و باورپذیرکننده وقایع و اتفاقات و رکن چهارم دموکراسی است، وظیفه اصحاب رسانه برای حفظ و نگهداری انقلاب اسلامی سنگین است.

رسانه انقلابی نباید اجازه دهد از طاغوت اسطوره بسازند

وی افزود: ما چه چیزی را باید در این آشفته‌بازار حفظ کنیم؟ من برای جواب به این سوال به وصیت‌نامه امام (ره) اشاره می‌کنم که فرمودند اگر بناست انقلاب را حفظ کنیم، باید بدانیم علت بقای انقلاب همان علت ایجاد انقلاب است و برای نگهداری آن دو مولفه وجود دارد. اولین مولفه انگیزه الهی است. کسانی که می‌خواهند به این انقلاب ضربه بزنند انگیزه‌های الهی مردم را هدف قرار می‌دهند. عامل دیگر وحدت است. وحدت و انگیزه الهی دو عاملی است که امروز دشمن کمر به از بین بردن آن بسته است و هدف‌گذاری دشمن و رسانه‌ها روی همین دو عامل است. در مقابل آن رسانه باید وارد عمل شود و رسانه به جنگ رسانه برود. رسانه‌ای که از دل انقلاب می‌آید، باید آن‌قدر راست بگوید تا مردم آن را تایید کنند. حال و وظیفه ما این است که این دو عامل را حفظ کنیم، اما من می‌خواهم یک عامل دیگر را هم به دو عامل قبلی برای حفظ انقلاب اسلامی، اضافه کنم و آن هم رهبری است.

امرودی در ادامه بیان کرد: رسانه‌ها برای حفظ انقلاب باید به محتوای خود نیز توجه کنند. در این قرن اتفاق‌های بزرگی رخ داده است. حضور انسان‌های بزرگی مانند شهید بهشتی، امام (ره) و رهبری محصول نیم قرن گذشته است. این قرن، قرن محو آمریکا، استکبار و قرن ظهور است که به هزار و یک دلیل قرآنی می‌توان آن‌ها را اثبات کرد. هر چه جلوتر می‌رویم مسئولیت رسانه‌ها بیشتر و سنگین‌تر می‌شود. ما نباید بگذاریم دشمن داشته‌هایمان را کوچک جلوه دهد و از طاغوت اسطوره بسازد. رسانه انقلابی باید جلوی این اقدامات را بگیرد. ما در عرصه رسانه شهید کم نداشته‌ایم. امیدوارم در چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، شرمنده شهدا نشویم.

در ادامه مراسم مهدی فضائلی فعال رسانه‌ای و از اعضای کارگروه ویژه انتخاب برگزیدگان «فصل رویش» ضمن تشکر از سازمان فرهنگی هنری برای برگزاری این برنامه گفت: شعار اصلی و محوری انقلاب اسلامی که همه ما با آن آشنا هستیم «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» است. یکی از مهم‌ترین عرصه‌هایی که آزادی در آن موضوعیت دارد و می‌توان تحقق آن را بعد از انقلاب دید، عرصه رسانه است. یکی از ابزار‌های مهمی که نظام و جامعه باید برای رشد از آن استفاده کند، آزادی است. در اصل ۲۴ قانون اساسی به آزادی بیان در مطبوعات اشاره شده است. آزادی در مطبوعات یکی از ثمرات انقلاب است. این موضوع را کسانی درک می‌کنند که دوران خفقان شاهنشاهی را درک کرده باشند. در آن زمان آن‌قدر نگرانی و خفقان وجود داشت که اعضای خانواده نسبت به هم بی‌اعتماد بودند و نگران بودند که حرف‌هایشان از طریق اعضای خانواده به دستگاه‌های دولتی درز پیدا کند. این موضوع در زمان حال برای ما قابل درک نیست، اما آن‌قدر تنگنا و خفقان وجود داشت که این شعار از دلش بیرون آمد. استقلال و آزادی به خاطر استقلال و آزادی که وجود نداشت در این شعار شکل گرفت و در ادامه جمهوری اسلامی ماهیت نظامی را که مردم می‌خواستند، مشخص می‌کرد.

وی افزود: در دوران ۵۷ ساله رژیم پهلوی یکی از بدترین کارنامه‌های حوزه مطبوعات برای کشور ما بود، به خصوص در یک دهه قبل از انقلاب اسلامی. در این دوران نظارت قبل از چاپ وجود داشت که حتی تیتر‌ها را نیز باید تایید می‌کردند. یکی از برکات و ثمرات انقلاب اسلامی آزادی در عرصه مطبوعات است. اگر آزادی نداشته باشیم خلاقیت و رشد بروز نمی‌کند.

فضائلی در ادامه بیان کرد: یکی از تفاوت‌های بارز انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب‌های قرن ۲۰ نوع رفتار حکومت با مخالفان است.

رسانه انقلابی نباید اجازه دهد از طاغوت اسطوره بسازند

در دیگر انقلاب‌ها مخالفان اجازه ابراز وجود نداشتند، اما در انقلاب اسلامی گروه‌های مخالف حتی اجازه فعالیت نیز داشتند و این موضوع در بیانات حضرت امام (ره) موجود است. میزان بلوغ و رشد جامعه در خصوص استفاده درست از آزادی، رشد و پرورش افرادی است که امروز تعدادی از آن‌ها را در این مراسم معرفی و از آن‌ها تجلیل می‌کنیم. نیرو‌هایی که به عنوان رویش در انقلاب می‌توان از آن‌ها نام برد. جوانانی که در عرصه رسانه تولیدات ارزشمندی را ارائه کرده‌اند. در این کارگروه برای انتخاب این جوانان تلاش زیادی صورت گرفته است تا بتوانیم به یک انتخاب بهینه برسیم. در انتخاب‌ها به چند نکته توجه کرده‌ایم. شخص مورد انتخاب جوان و فعال در عرصه رسانه باشد. این انتخاب مختص تهران نباشد و کل ایران را در بر بگیرد و همچنین حوزه‌های مختلف رسانه را شامل شود.

در پایان مراسم از خانواده دو شهید حوزه رسانه شهید محسن خزایی و شهید محمدصادق نیلی و همچنین خانواده مرحوم روح‌الله رجایی و مرحوم محمدسعید جباری دو تن از رویش‌های انقلاب اسلامی که به دلیل کرونا از دنیا رفته‌اند، تجلیل شد.

همچنین از سید شهاب‌الدین واجدی، علی صدری‌نیا، اسماعیل معنوی، حسن قایدی، محمدامین ایمانجانی، علی سیستانی، علی قلهکی، حسن میثمی، ناصر نادری و مهدی نقویان به عنوان برگزیدگان نهایی تجلیل شد.

انتهای پیام/ ۱۲۱

نظر شما
پربیننده ها