مؤدب در نشست خبری «دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب» مطرح کرد؛

آثار جشنواره شعر انقلاب امید بخش است/ جایگاه هنر در نظام بودجه‌ریزی صحیح تعریف نشده است

دبیر علمی جشنواره شعر و داستان انقلاب با بیان اینکه آثار رسیده به این جشنواره امید بخش است، گفت: جایگاه هنر در نظام بودجه‌ریزی کشور صحیح تعریف نشده است و این موضوع برای هنری مانند داستان که هنر اصیل ایرانی است بحران تلقی می‌شود.
کد خبر: ۴۴۲۶۰۳
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۰ - 13February 2021

آثار جشنواره شعر انقلاب امید بخش است/ جایگاه هنر در نظام بودجه‌ریزی صحیح تعریف نشده استبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، نشست خبری «دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب» صبح امروز (شنبه) با حضور دبیران علمی و مسئولان جشنواره در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد.

«محمدرضا زنگنه» مجری نشست در ابتدا با تاکید بر اینکه مبدا این جشنواره مرحوم امیرحسین فردی بوده است، اظهار داشت: بخش شعر در ادامه روند جشنواره به آن اضافه شد و با قوت ادامه پیدا کرد و امروز به دوره دوازدهم خود رسیده است.

محمدی: پاسداری از زبان فارسی کار ویژه جشنواره شعر و داستان انقلاب

در ابتدا «عباس محمدی» مدیر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری طی سخنانی با تاکید بر اینکه امیرحسین فردی بنیان‌گذار این جشنواره بوده است، اظهار داشت: انقلاب به معنی دگرگونی است و انقلاب اسلامی نیز انقلاب فرهنگی بود که به همراه هنرها خودش را ارائه داد و بسیاری از خاستگاه‌های آن با شعارهای بیان شد که مهم‌ترین آن شعارها «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» بود.

وی عنوان کرد: پاسداری از انقلاب با آفرینش آثار ماندگار ادبی در مقابله با تهاحم فرهنگی که از سوی جهان غرب صورت می‌گیرد، عمل به آرمان‌ها و ایستادن در برابر کج روی‌ها در قالب هنر اعتراضی و ارائه انقلاب به جهان وظیفه این جشنواره تعریف شده است.

محمدی تاکید کرد: کار ویژه این جشنواره که از دوره قبل در دستور کار قرار گرفته است، پاسداری از زبان فارسی است که در جشنواره‌های بعدی نیز در دستورکار قرار خواهد داشت.

مدیر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری درخصوص برنامه‌های جنبی این رویداد افزود: فردا یک‌شنبه ۲۶ بهمن شب شعر انقلاب از سلسله شب شعرهای دیدارماه با حضور پیشکسوتان و برگزیدگان جشنواره برگزار می‌شود. افتتاح تالار زنده‌یاد صفارزاده و برگزاری کارگاه‌های شعر و داستان و آیین اختتامیه را با حضور برگزیدگان را در تالار اندیشه خواهیم داشت.

جعفری: داستان نقش مهمی در ماندگاری ارزش‌ها دارد

«حسینعلی جعفری» دبیر علمی بخش داستان جشنواره شعر و داستان انقلاب در ادامه درخصوص بخش داستان این دوره از جشنواره عنوان کرد: در بخش داستان اهداف و سیاست‌های مشخص بود؛ اگر بخواهیم ارزش‌ها تببین و ماندگار شود باید در قالب هنر قرار گرفته شوند که داستان در این راستا نقش مهمی دارد تاجایی که یکی از معجزات پیامبران و یک‌سوم بزرگ‌ترین معجزه حضرت رسول (ص) که قرآن است شامل قصه است.

وی با اعلام اینکه ۲۸۳ اثر در بخش داستان جشنواره به داوری گذاشته شد که بیشترین آثار از استان‌ تهران و کمترین آن متعلق به ایام و کردستان بود، عنوان کرد: ۱۹۴ نفر برای جشنواره داستان و رمان ارسال کردند که تعداد شرکت کنندگان خانم با ۱۶۴ نفر نسبت به آقایان بیشتر بوده است و ۱۵ اثر نیز به بخش نهایی راه پیدا کرده است. داوری‌ها در دو بخش صورت گرفت که توسط هیئت بازخوانی آثار بازخوانی شد.

وی درخصوص انتخاب داوران گفت: در انتخاب داوران جشنواره بر فنی بودن کار توجه کردیم لذا افرادی داور شدند که اهل فن باشند به‌همین دلیل در بخش بزرگسال مصطفی جمشیدی، شهریار زمانی و محمدرضا شرفی خبوشان و در بخش کودک و نوجوان عبدالرحمن قوجن، هادی خورشاهیان و شهرام شفیعی و خسرو باباخانی و حسن جمشیدی داوری آثار را برعهده داشتند.

مؤدب: آثار جشنواره امید بخش بود

«علی‌محمد مؤدب» دبیر بخش شعر جشنواره گفت: یکی از اتفاقات مبارک این سال‌ها همین جشنواره است که به انقلاب اسلامی ایران می‌پردازد؛ انقلابی که گاهی در نسبت با برخی از فرزندان خودش مظلوم مانده است. مثلا دفاع مقدس فرزند انقلاب اسلامی است که توجه بیشتری را جلب کرده و تمرکز هنرمندان قرآن زیاد بود درحالی که این جشنواره برای حرف‌های نگفته بسیار انقلاب شکل گرفته است.

وی افزود: در حوزه شعر ۳۵۶ اثر به دبیرخانه رسیده که سهم تک اثر بیشتر است؛ ۳۰۰ اثر تک اثر در حوزه شعر نو و سنتی در جشنواره رسیده بود و مجموعا کتاب‌های این بخش ۲۲ مجموعه نو و ۳۴ شعر سنتی و ۷ شعر کودک و ۱۴ کتاب نوجوان به جشنواره رسید که آمار خوبی بود.

این شاعر درخصوص داوران این رویداد افزود: یوسفعلی میرشکاک، رضا شیبانی اصل، زکریا اخلاقی، علی هوشمند، میلاد عرفان‌پور، حسینی در بخش شعر نو و سنتی آثار را داوری کردند. همچنین سیدوحید سمنانی و مبین اردستانی انتخاب اولیه آثار را انجام دادند. در بخش کودک و نوجوان مریم زندی و سید حبیب نزاری داوری آثار را انجام دادند.

مؤدب به کیفیت آثار این رویداد اشاره کرد و ادامه داد: آثار جشنواره شعر انقلاب امید بخش است؛ همین‌که شاعران جوان‌ در روایت انقلاب اسلامی نگاه نوگرا دارند و این موضوع قالب شده راه نجات ما همان بیان نو و نوگرایی است که در اختیار مفاهیم انقلاب قرار بگیرد تا بتوانیم حرف انقلاب همواره تازه بیان کنیم.

وی در پایان از تخصیص نابرابر بودجه فرهنگی و هنری کشور انتقاد کرد و گفت: همواره در رویدادهای ادبی شاهد جوایز اندکی هستیم که زیبنده هنرهایی مانند شعر و ادبیات که هنر اصیل ایران بوده نیست.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار