به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری ظهر امروز (چهارشنبه) در دیدار با مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت ضمن انتقاد از سیاستهای رئیس جمهور سابق آمریکا، اظهار داشت: تحریمها علیه ایران از طرف شخصی انجام شد که همان برخوردهای تند را با سیاستها و عملکرد سازمان جهانی بهداشت داشت، این تحریمها که بر ضد حقوق اولیه انسانها برای تأمین سلامتی آنهاست، ضد انسانی و ضد حقوق بشری است و متأسفانه فریاد ملت ایران علیه این رفتارهای ظالمانه در سطح جهانی خوب پژواک نیافته است.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ایران کشوری ثروتمند است و نیازمند کمک نیست، گفت: آمریکاییها راههای دسترسی به سرمایه و داراییهای ما را مسدود کردند، ما در زمانی که درگیر تحریمها هستیم باید مانند بقیه کشورها با شیوع بیماری کرونا نیز مقابله کنیم، بطوری که امکان ارسال تجهیزات پزشکی که با همکاری سازمان جهانی بهداشت خریداری شد، بعد از یک سال به دلیل مسدود بودن منابع مالی فراهم نشده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ایران در کشورهای آسیایی دهها میلیارد دلار پول دارد که در بانکهای آنها مسدود مانده است و برای ارسال ۵۰ میلیون دلار پیش قسط خرید «کواکس» مدتها معطل شدیم تا مسیری برای انتقال پول پیدا کنیم.
جهانگیری تصریح کرد: ما انتظار داریم سازمان جهانی بهداشت محدودیتهای ایران را در تأمین واکسن مورد نیاز متوجه باشد و به ما برای تهیه مقدار لازم این واکسن کمک کند، نباید شرایط ایران را با کشورهای دیگر که در وضعیت عادی قرار دارند، مقایسه کرد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه انتظار دیگر ایران از این سازمان طرح این موضوع است که تحریمهای آمریکا سیاستی است که مبارزه با ویروس کرونا را تضعیف میکند، گفت: باید تلاش شود تا آمریکاییها از این اقدام غیرانسانی دست بردارند.
وی ضمن قدردانی از حمایتهای سازمان جهانی بهداشت از برنامههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان، گفت: ما به این سازمان بعنوان مجموعهای تخصصی که در بحرانهای منطقهای و جهانی تأثیرگذار است، نگاه مثبتی داریم. کشور ما ظرفیت خوبی در بخش بهداشت و درمان دارد و ایران از این ظرفیت نه تنها برای مردم خود بلکه در مواردی که در منطقه نیاز باشد برای کمک به ملتهای همسایه استفاده خواهد کرد.
جهانگیری افزود: انتظار داشتیم در زمان وقوع بحران کرونا، ایران بتواند به لحاظ انسانی به کشورهای نیازمند کمک کند اما آمریکاییها دست ما را در این حوزه بستهاند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه با وجود محدودیتها، کادر پزشکی و درمانی کشورمان در موضوع مقابله با کرونا اقدامات شگفت انگیزی انجام دادهاند، گفت: در این زمینه مردم ما هم به خوبی همراهی کردند، خوشبختانه دانشمندان ما گامهای بزرگی در حوزه سلامت برداشتهاند و گروههای مختلفی برای تولید واکسن فعالیت میکنند. قطعاً این توانمندی فرصت خوبی برای مقابله به بیماری کرونا در منطقه فراهم میکند.
در این دیدار که دکتر نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور حضور داشت، احمد سلیم المنظری با قدردانی از فرصت فراهم شده برای انجام این دیدار از دستاوردهای ایران در حوزه بهداشت و درمان تجلیل کرد و گفت: ایران در بخش بهداشت و درمان بازیگری بسیار مهم در سطح منطقه و جهان است و در مجامع جهانی و کمیتههای منطقهای از دستاوردهای ایران استقبال میشود.
وی با اشاره به مقالات و تحقیقات دانشمندان ایرانی برای توسعه و پیشرفت علم پزشکی و نیز مراکز علمی و درمانی پیشرفته، اظهار داشت: امروز از یکی از مراکز بهداشتی ایران که خدمات مختلفی در حوزه دندانپزشکی، روانشناسی، اطفال و ایمنی ارائه میکند، بازدید کردم. چنین مراکزی در سطح منطقه کم سابقه است.
وی با تاکید بر تلاش خود و همکارانش برای انتقال دانش تخصصی و تجربه ایران در حوزه بهداشت و سلامت به کشورهای دیگر از کمک سازمان جهانی بهداشت برای افزایش ظرفیت ایران در تولید واکسن کرونا خبر داد و گفت: در مبارزه با کرونا امروز همه کشورها با چالش و دشواری دست و پنجه نرم میکنند اما ایران با وجود تحریمها توانسته است پیشرفت زیادی داشته باشد.
وی همچنین برنامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و فازبندی انجام شده برای واکسیناسیون را ستایش آمیز خواند.
انتهای پیام/ 151