سخنگوی وزارت امور خارجه مطرح کرد؛

توافق با آژانس در چارچوب مصوبه مجلس است/ وضعیت ناگوار ایرانیان زندانی در آمریکا

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در سفر گروسی مدیرکل آژانس انرژی اتمی هیچ امتیازی به آمریکا داده نشده و همه توافقات انجام گرفته در چارچوب مصوبه مجلس شورای اسلامی است.
کد خبر: ۴۴۴۲۰۲
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۴ - 22February 2021

نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه آغاز شدبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری اظهار داشت: دوشنبه ۲۷ بهمن سفر وزیر خارجه قطر به همراه هیئت همراه به تهران را داشتیم. وزیر خاجه قطر در این سفر گفتگو‌هایی با وزیر امور خارجه کشورمان داشت و البته ملاقات‌های جانبی هم با مقامات جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

خطیب‌زاده گفت: در این هفته گفتگوی تلفنی رئیس‌جمهور کشورمان با رئیس‌جمهور سوئیس و صدراعظم آلمان و همچنین روز گذشته با همتای ترکیه‌ای آقای اردوغان را داشتیم.

وی ادامه داد: همچنین روز یکشنبه سفر آقای گروسی به تهران را داشتیم که در این راستا ملاقات‌هایی با رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه برگزار شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در هفته گذشته دو تا سه نشست معاونین سیاسی ایران با افغانستان و کشور‌های دیگر برگزار شد که مهمترین آن برگزاری سومین دور گفتگو‌های سیاسی ایران و پرتغال بود. شنبه هفته جاری نیز، ۴ زندانی ایرانی از ایالت بنگلور هند آزاد شدند.

در سفر مدیرکل آژانس اتمی هیچ امتیازی به آمریکا داده نشده است

خطیب‌زاده درباره جزئیات سفر گروسی به کشورمان و مذاکرات میان دو طرف گفت: در این سفر مذاکرات بسیار خوبی انجام شد و دستاورد بسیار بزرگی برای سازمان انرژی اتمی است.

وی ادامه داد: در سفر آقای گروسی هیچ امتیازی به آمریکا داده نشده و همه توافقات انجام شده در چارچوب مصوبه مجلس شورای اسلامی است.

مذاکرات با آژانس اتمی طبق قانون هسته‌ای مجلس است

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: این سفر توجهات زیادی را به خود جلب کرده است. مذاکرات فنی با سازمان انرژی اتمی انجام شد و دستاورد دیپلماتیک و قابل توجه فنی به دست آمد. اقای صالحی و همکارانشان زحمات زیادی کشیدند تا در چارچوب قانون مجلس، مذاکرات انجام شود و همانطور که در بیانیه مشترک و آژانس آمده، این توافق بر وفق قانون مجلس است.

خطیب‌زاده ادامه داد: برخی توافقات برای راستی‌آزمایی‌ها براساس پادمان انجام شد مانند اینکه دوربین‌ها روشن بماند، ولی فیلمی در اختیار آژانس قرار نگیرد. نه تنها اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی متوقف شد بلکه توافقات جدید هم براساس قانون مجلس است.

وی افزود: مسایل بسیار فنی و تخصصی است و در روز‌های آینده سازمان انرژی اتمی ابعاد فنی آن را بیان می‌کند. آقای غریب‌آبادی هم در ایران و در مذاکرات بودند و برای ابعاد فنی این مسئله پاسخگو هستند.

فیلم دوربین‌ها در اختیار آژانس قرار نمی‌گیرد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره توافقات ایران و آژانس و اینکه آیا با قانون مجلس مغایرت دارد یا خیر، خاطرنشان کرد: ما هیچ فرصتی به آمریکا در مذاکرات با آژانس ندادیم. آنچه انجام شده تماما در چارچوب مصوبه مجلس است. بر همین اساس اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی متوقف می‌شود و برخی نظارت‌های ضروری در سه ماهه آینده در چارچوب توافقات پادمانی حفظ خواهد شد. شاید مهمترین مسئله فنی، دوربین‌ها باشد که هیچ فیلمی در اختیار آژانس قرار نمی‌گیرد.

خطیب‌زاده درباره ابراز علاقه بایدن رئیس‌جمهور آمریکا برای گفتگو با ایران و طرح مسائل موشکی و منطقه‌ای از سوی او گفت: بایدن باید تصمیم بگیرد سیاست شکست خورده فشار حداکثری دولت قبلی آمریکا را ادامه دهد یا خیر؟

وی ادامه داد: نتیجه این سیاست‌ها شکست حداکثری برای آمریکا خواهد بود و یا اینکه دولت جدید آمریکا از آن میراث شکست خورده فاصله بگیرد.

آمریکا تله‌های تحریمی را رفع کند تا وارد اتاق برجام شود

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: آمریکا نه تنها از برجام خارج شد بلکه از این ساختمان خارج شده و در مسیر آن هم تله‌گذاری کرده است که نه کسی باقی بماند و نه کسی از مزایای آن استفاده کند. مسیر برگشت مشخص است، آن‌ها ابتدا باید تعهدات خود در برجام را اجرا کنند تا وارد این ساختمان شوند و بعد باید آن تله‌ها یعنی تحریم‌ها را بردارند تا بتوانند وارد اتاق برجام شوند.

خطیب‌زاده درباره حضور نیرو‌های بیگانه در منطقه، گفت: موضوع و ریشه بسیاری از تنش‌ها در منطقه غرب آسیا به حضور نیرو‌های خارجی برمی‌گردد. این مسیری است که آمریکا با تصحیح سیاست‌های و خروجش، می‌تواند بازگشت ثبات و آرامش را به منطقه تسهیل کند.

درباره امنیت ملی و توان دفاعی مذاکره نمی‌کنیم

وی در پاسخ به سوالی درخصوص احتمال مذاکره درباره مسائل موشکی، گفت: ما درخصوص امنیت ملی و توان دفاعی کشور با کسی مذاکره و مصالحه نمی‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اینکه آیا آمریکا می‌تواند ساده به برجام برگردد؟ گفت: آمریکا یکجانبه خارج شد، ولی بازگشت آن به خاطر اینکه این خروج متضمن بسیاری از ابعاد و مسئولیت‌های حقوقی است، به سادگی اتفاق نمی‌افتد. ما پیش شرطی برای رفع تحریم‌ها نداریم، ولی رفع تحریم‌ها مسیر بازگشت آمریکا به برجام است.

خطیب‌زاده در ادامه درباره تلاش مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای برگزاری نشست با حضور نماینده آمریکا به صورت مهمان، گفت: ما نیت خوب آقای بورل را می‌دانیم و این را در چارچوب تلاش‌های وی برای حفظ برجام می‌دانیم. در حال حاضر آمریکا عضو برجام نیست که در نشست برجامی شرکت کند.

پیشنهاد حضور آمریکا به صورت مهمان در نشست برجام را بررسی می‌کنیم

وی با بیان اینکه نشست ایران با اعضای فعلی برجام طبق روال خود انجام می‌شود، گفت: اینکه آمریکا بخواهد به عنوان مهمان شرکت کند را ایران بررسی خواهد کرد. موضع ایران همانی است که بار‌ها اعلام کرده‌ایم، در هیچ مذاکره و گفتگویی پیش از تعهد به برجام و رفع موثر تحریم‌ها، حضور نخواهیم داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطر نشان کرد: در حال بررسی پیشنهاد هستیم و به دوستان اروپایی و دوستانمان در مسکو و پکن که در حال رایزنی نزدیک با آن‌ها هستیم به زودی نظر تهران را خواهیم گفت.

خطیب‌زاده درباره برخی مسائل مطرح شده از سوی نمایندگان مجلس که دولت قانون مجلس را اجرایی نکرده است، گفت: قانون مجلس طبق الزامی که وجود دارد فردا انجام می‌شود و بهتر است دوستان قضاوت نکنند. از فردا سازمان انرژی اتمی اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف می‌کند.

وضعیت ایرانیان زندانی در آمریکا ناگوار است

وی درباره اظهارات جک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در ارتباط با مذاکرات ایران و آمریکا درخصوص زندانیان، گفت: همواره وضعیت ایرانیان زندانی در آمریکا از اولویت‌های ایران بوده و بسیاری از زندانیان ما در وضعیت ناگواری در زندان‌های آمریکا قرار دارند و به صورت خاص مورد ظلم قرار گرفته‌اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: متأسفانه استاد ایرانی را به بهانه‌های واهی دستبند و پابند می‌زنند و بدون دلیل در زندان نگهداری می‌کنند، دولت ایران نمی‌تواند شاهد این ظلم آشکار در خصوص اتباع خودش باشد. این‌ها میراث شومی است که دولت قبلی برای دولت فعلی گذاشته و هنوز شاهد فاصله گرفتن از این میراث شوم نبودیم. البته پیام‌هایی از سوی سفارت سوئیس و برخی وزرای خارجه گفته شد که ما پاسخ خود را از همان طریق دادیم.

خطیب‌زاده با بیان اینکه پیشنهاد قبلی آقای ظریف برای تبادل زندانی‌ها سر جای خود است، افزود: همان راهکار وجود دارد و مسیر می‌تواند ادامه داشته باشد.

وی تلاش‌های دولت جدید آمریکا را برای خروج از انزوا دانست و گفت: ما تلاش‌های مقامات آمریکا برای خروج از انزوا را درک می‌کنیم، اما خروج آمریکا از انزوا راه‌حل آن اظهارات نیست. راه حل آن اقدام است و مسیر آن دست کشیدن از سرکشی است و این مسیر زودتر جواب می‌دهد.

انتهای پیام/151

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار