گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس ـ رسول حسنی؛ سال 1399، سالی سخت و دشوار برای ملت ایران بود. از یکسو با اوج بیماری منحوس و همهگیر کرونا مواجه بودیم و از سوی دیگر افزایش تحریمها و سختی معیشت سبب شد تا مردم بیشتر در تنگنا قرار بگیرند. از دیگر سو تلاش دشمنان برای هجمه فرهنگی اوج گرفت و در همان حال آتشافروزیهای معاندان نهتنها فروکش نکرد که با ترور دانشمند هستهای «محسن فخریزاده» بار دیگر به اثبات رسید.
در همه این موارد رهنمودهای داهیانه امام خامنهای و ترسیم راه توسط ایشان، تحمل سختیها را آسان کرد و بار دیگر نقشه راهی که پیش از این توسط امام خمینی (ره) ایجاد شده بود، با لحن لین و مبین رهبر معظم انقلاب اسلامی بار دیگر تبیین شد. معظمله در خلال آن مطالباتی را مطرح کردند که باید توسط همه بخشها اعم از حوزه دفاعی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی مطمح نظر قرار بگیرد.
در متن پیش رو با عنوان «مطالبات فرهنگی امام خامنهای» تنها به بخش فرهگی آن توجه شده که قسمت ششم آن را در ادامه میخوانید:
شهید سلیمانی، تبلور ارزشهای ملی
«آن مجموعهای که خانواده محترم شهید سلیمانی تشکیل دادند بهعنوان «مکتب سلیمانی»؛ از کارهای بسیار لازم است و بایستی با توانایی، هوشیاری و با دقت دنبال بشود. این را هم توجه داشته باشید قضایای مرحوم شهید سلیمانی عزیزمان، قضایای مردمی است؛ یعنی بایستی خود مردم در بخشهای مختلف، کارهای گوناگون، تلاشهای فرهنگی و غیره، مشارکت و ابتکار داشته باشند؛ [کارها را] منحصر نکنیم در یک مجاری خاصی.
[شهید سلیمانی] قهرمان ملت ایران است، بهخاطر اینکه داشتههای فرهنگی، معنوی، انقلابی و ارزشهای خودش را در او متبلور دید، در او مجسم دید. وقتی شهید شد، فقط انقلابیها نبودند که او را تکریم کردند، همه اقشار نسبت به او ابراز احساسات کردند؛ چرا؟ بهخاطر همین: تبلور ارزشهای فرهنگی ایرانی و ایران بود؛ این خیلی باارزش است. او یکی از خصوصیات داشتههای فرهنگی ما ملت ایران است. ارزشهای فرهنگی ایرانی را در واقع مجسم کرد، متبلور کرد، نشان داد؛ پس قهرمان ملت ایران شد.»[1]
بودن با آمریکا یعنی سقوط
«قیام عمومی مردم ضد آمریکایی بود؛ علت هم فقط این نبود که حالا رئیسجمهور آمریکا آمده و صددرصد [حمایت کرده]؛ این در واقع یک سر باز کردن آن ناراحتیها و خشمهای درونی ملت بود، والا ۲۵ سال بود که آمریکا در ایران انواع فشار را بر مردم وارد میکرد و بهوسیله رژیم مستبد و فاسد پهلوی، درواقع ایران را پایگاه اصلی خودش قرار داده بود و نتیجهاش هم برای کشور ما پیشرفت نبود؛ بلکه بهعکس، نتیجه حضور آمریکا در کشور ما فقر اقتصادی بود، فقر علمی بود، فساد و بیبندوباری فرهنگی بود؛ یک چنین وضعی را اینها به وجود آوردند.
حالا یک عدهای خیال میکنند که اگر با آمریکا تعامل کردیم و اگر آشتی کردیم و رفیق شدیم، اوضاع کشور بهشت برین خواهد شد؛ نه، به قبل از انقلاب نگاه کنید ببینید چه جوری است. به کشورهایی که الآن با آمریکا قربان صدقه هم میروند نگاه کنید ببینید وضعشان چه جوری است؛ آن وضع اقتصادیشان، آن وضع علمیشان. در همین منطقه خودمان [هم هستند] که من دیگر اسم نمیآورم، خودتان میدانید.
دیروز، ملت ایران در سایه اتحاد، عزم راسخ، دینداری، حضور بهنگام و مجاهدت توانست این انقلاب عظیم را انجام بدهد، توانست این کار بزرگ را که مسیر تاریخ دنیا و بشر را عوض کرد انجام بدهد؛ امروز همان ملت، با همان تواناییها و با تجربههای بیشتر، با امکانات فراهمشده چندین برابر حضور دارد و میتواند بر همه موانع فائق بیاید. این ملت میتواند، در زمینه اقتصادی، مسائل تولید، مسائل فرهنگی، سیاسی، نظامی و امثال اینها موفق بشود.»[2]
رسالت مداحان در ترویج فرهنگ اسلامی
«بعضی از دلها که گاهی در بعضی از امور مضطرب میشوند، نگران میشوند، پریشان میشوند، من میگویم مضطرب نباشید؛ رشحات این مودت خوشبختانه در جمهوری اسلامی و در نظام جمهوری اسلامی کاملا مشهود است. حرکت بسیجی، روحیه بسیجی، خدمات بینام و نشان شهدای هستهای، تلاش بیوقفه اردوهای جهادی، تلاش علمی و عملی بدون تظاهر هزاران گروه جوان در سراسر کشور در جبهه فرهنگی، در جبهه اجتماعی، در جبهه فنی، اینها جلوههای زیبای همان پیروی از امیرالمؤمنین (ع) و فاطمه زهرا (س) است.
تبلیغات پرحجم غربی وانمود میکنند که با نگاه اسلامی جلوی رشد و پیشرفت زن گرفته میشود؛ اینیک دروغ واضح و یک حرف کاملا مغرضانه است. در کشور ما در هیچ مقطعی از تاریخ، نه در گذشته، نه در دوران غربزدگی، اینهمه زن تحصیلکرده نداشتیم؛ اینهمه زن فعال در حوزه اجتماعی، فرهنگی، علمی نداشتیم؛ اینهمه بانوی موثر در سرنوشت اجتماعی نداشتیم؛ اینهمه بانوان دارای فهم سیاسی و تحلیل سیاسی نداشتیم؛ اینهمه نویسنده زن، مترجم زن، هنرمند زن، به معنای واقعی کلمه نداشتیم؛ همه اینها از برکت جمهوری اسلامی و از برکت نگاه اسلام به زن است که نگاه تکریم است.
یک کار مهم دیگر، فرهنگسازیای است که شما (مداحان) انجام میدهید؛ یعنی همین زنده کردن یاد و نام ائمه (ع) و پیامبر اعظم (ص)؛ خود این، یک فرهنگسازی در جامعه و ترویج اندیشههای بلند این بزرگواران است؛ این یعنی گسترش دادن الگوی زیست نبوی و علوی و فاطمی؛ این الگوی زیست آنها را شما با کار خودتان [گسترش میدهید].
توصیه [من] به شما مداحان عزیز این است که وظیفه فرهنگسازی، ترویج، گستردن مبانی فکری و فرهنگی اسلام را جدی بگیرید؛ اساس کار شما این است؛ محور کار را این قرار بدهید. فکر و معرفت و بصیرت را با همین ابزار هنری برجسته منتشر کنید، با مهارتهایی که هرکسی بالاخره ابتکاراتی دارد و مهارتهایی دارد که به کار میزند.»[3]
[1] ـ بیانات در دیدار دستاندرکاران مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و خانواده شهید سلیمانی 26 آذر 1399
[2] ـ بیانات در سخنرانی تلویزیونی در سالروز «قیام 19» دی 19 دی 1399
[3] ـ بیانات در ارتباط تصویری با مداحان 15 بهمن 1399
انتهای پیام/ 161