سرتیپ دوم پاسدار «ناصر باباخانی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در کرمانشاه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای بمباران هوایی پادگان ابوذر سرپل ذهاب در ۱۶ اسفند سال ۱۳۶۳ اظهار داشت: پادگان ابوذر در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر سرپل ذهاب و سمت چپ جاده سگان بعد از روستای سراب قلعه شاهین واقع در استان کرمانشاه است و در روزهای آغازین جنگ، این پادگان شاهد صحنههای زیبایی از رشادت و پایمردی بود. این پادگان بر خلاف پادگان دو کوهه در جنوب، بر بدن خود تیر و ترکشهای بسیاری را به یادگار دارد و خود از نزدیک شاهد رزم بی امان بزرگ مردان عاشق بوده است.
وی گفت: گروههای متعددی در روزهای اولیه جنگ در پادگان ابوذر شکل گرفتند و ضربات مکرری بر پیکر نیروهای بعثی وارد آوردند. از دشت ذهاب و کوره موش تا بان سیران و تنگ حاجیان و قراویز و ارتفاعات بازی دراز و افشارآباد (فتی افشار) تا ارتفاعات دانه خشک و... صحنه حضور رزمندگان گیلان غربی، سرپل ذهابی و قصر شیرینی و نبرد آنان با نیروهای دشمن بود.
سردار باباخانی در خصوص بمباران پادگان ابوذر در ۱۲ اسفند سال ۱۳۶۳ چنین افزود: یگانهای مستقر در پادگان ابوذر در زمان بمباران علاوه بر باقیمانده یگانهای سازمانی تیپ ۳، گردان قدس لشکر ۸۱ زرهی کرمانشاه، تعدادی از نیروهای بسیج و سپاه، که به روایتی بالغ بر چند هزار نفر بودند در این پادگان حضور داشتند و قرار بود عملیاتی در منطقه سرپل ذهاب و سومار صورت گیرد که دشمن از طریق ستون پنجم از وجود تجمع نیروها در پادگان ابوذر مطلع و شروع به بمباران میکند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کرمانشاه در خصوص نفوذیهای دشمن در پادگان ابوذر اطلاع داده و متذکر شد: هواپیماهای دشمن در ۱۶ اسفند ۱۳۶۳ ساختمانهایی که محل اقامت نیروها بود را بمباران کرد و وقتی این ساختمانها بمباران شد، اهالی روستاهای اطراف برای کمک به داخل پادگان آمدند و دشمن بعثی اقدام به حمله هوایی مجدد کرد و اینبار نیز بسیاری از مردم و رزمندگان اسلام زخمی و شهید شدند و این حمله چند بار در روز تکرار شد و طی ۴ بار حمله هوایی حدود ۱۲۰۰ نفر زخمی و به شهادت رسیدند و در این بمباران در روستای کلاوه نزدیک پادگان ابوذر ۲۲ نفر از مردم بی دفاع زن و بچه نیز شهید شدند.
انتهای پیام/