به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی فیلم ایثار شامگاه جمعه ۱۵ اسفند در تالار وحدت برگزار و برگزیدگان این دوره از جشنواره معرفی شدند.
این مراسم با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز و سپس کلیپ «بغض انتظار» از گروه سرود «احسان» که از تولیدات تلویزیونی شاهد بود، پخش شد.
سپس معرفی هیأت انتخاب جشنواره، روند فعالیت دبیرخانه و معرفی هیأت داوران جشنواره چهارم، به صورت تصویری انجام شد.
در ادامه مراسم سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن ارائه گزارشی از چهارمین جشنواره ملی فیلم ایثار، تأکید کرد: این جشنواره بر آن است تا با بهرهگیری از دستاوردهای هنرمندان خلاق و متعهد نسبت به تعمیم ارزشهای ایثار و بروز رفتارهای نیکوکارانه اقدام کند.
پخش نماهنگی از منتخب آثار ارسالی به جشنواره چهارم، پخش نماهنگ «زنان زینبی» کاری از گروه سرود «بانوان جانباز» و اجرای قطعه موسیقایی «اقتدار» توسط سینا آبگون و احسان بیگلری از دیگر بخشهای این مراسم بود.
مهدی فرجی از اعضای هیأت داوران چهارمین جشنواره ملی فیلم ایثار نیز در مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره با حضور روی صحنه تالار وحدت، گفت: جشنواره فیلم ایثار چهارمین دوره خود را در زیر سایه منحوس ککرونا برگزار کرد. بسیاری از کارها به ویژه در زمینه تولید آثار سینمایی و نمایشی تعطیل بودند و من نگران بودم که از جشنواره استقبال نشود، ولی وقتی آمار کمی و کیفی آثار رسییده به جشنواره را دیدم بسیار شگفت زده شدم.
وی تأکید کرد: برخی از آثار جشنواره قابلیت ارائه در جشنوارههای جهانی را دارند، زیرا امروزه ایثار یک مفهوم جهانی است. در سطح جامعه موضوع ایثار، شهادت و فداکاری دارای اهمیت بسزایی شده و طی سالهای اخیر این جشنواره در این زمینه تأثیرگذار بوده است.
فرجی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه جشنواره فیلم ایثار قابلیت بین المللی شدن را دارد، اظهار کرد: ثابت بودن دبیر جشنواره باعث به ثبات و پخته گی رسیدن جشنواره شده است.
در ادامه مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی فیلم ایثار، سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران که در تالار وحدت حضور داشت نیز به ایراد سخنانی پرداخت و گفت: امسال شاهد تصمیمی جدی برای برگزاری برنامههای روز بزرگداشت شهدا هستیم و برنامه اختتامیه این جشنواره از سری همین برنامههاست. ارسال ۹۴۰ اثر به این جشنواره علیرغم بیماری کرونا و تمام محدودیتها نشاندهنده ظرفیت بسیار خوب این جشنواره و همچنین اهمیت بسیار زیاد فرهنگ ایثار و شهادت و روز بزرگداشت شهدا است.
معاون رییس جمهور با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب برای جلوگیری از تحریف اتفاقات و ارزشهای انقلاب اسلامی گفت: تحریف آفتی بسیار خطرناک است که میتواند همه چیز را تخریب و مسیر رسیدن به کمال را منحرف کند. تحریف موضوع جدیدی نیست و حتی در صدر اسلام هم برای آن تلاش میشده است. برگزاری چنین جشنوارهای یکی از گامهایی است که میتوان با توجه به ماهیت مستند بودن آن با بخشی از تحریفها مقابله کرد.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران تأکید کرد: جشنواره فیلم ایثار در واقع تأسی به کسانی است که خود به سیره پیامبر اسلام (ص) تأسی کردهاند. امروز دنیای استکبار به این جمعبندی قطعی رسیده که مقابله نظامی با جمهوری اسلامی ممکن نیست و رو به جنگ نرم آوردهاند. اگر در جنگ سخت با گلوله برای تسخیر مرزهای جغرافیایی استفاده میکنند در جنگ نرم فرهنگ انسانها را با آثار فرهنگی خود تسخیر میکنند و برگزاری جشنواره ملی فیلم ایثار و برنامههای مشابه آن میتواند با جنگ نرم مقابله کند.
اوحدی با تأکید بر ضرورت انتقال ارزشها به نسلهای بعدی گفت: امروز ۱۲ میلیون سند از شهدا و ایثارگران در اختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دارد و این امکان وجود دارد که این اسناد در اختیار هنرمندان قرار گیرد تا بر اساس آن آثار مختلف هنری تولید شود.
در مراسم اختتامیه جشنواره چهارم برگزیدگان بخشهای مختلف این دوره از جشنواره نیز معرفی شدند که اسامی برگزیدگان به شرح ذیل است:
بهترین فیلم مستند بالای ۱۵ دقیقه: فیلم «مردان زندگی» ساخته یحیی رضایی
بهترین کارگردانی فیلم مستند بالای ۱۵ دقیقه: ایوب مروانی پور کارگردان مستند «سنگربان»
دیپلم افتخار بهترین کارگردانی بخش مستند بلند: الهام آقالری کارگردان مستند بلند «قهرمان»
بهترین فیلم کوتاه ۱۲۰ ثانیهای: فیلم «عینک» ساخته مرجان اسماعیلی
بهترین کارگردانی فیلم کوتاه ۱۲۰ ثانیهای: محمدرضا خردمندان کارگردان فیلم «آنلاین»
دیپلم افتخار بهترین کارگردانی فیلم کوتاه داستانی: یونس شهباز سازنده فیلم «حاوار»
بهترین فیلم کوتاه داستانی: فیلم «برادر» ساخته مهدیه قطب الدین محمدی
بهترین کارگردانی فیلم کوتاه داستانی: فیلم «جبران میکنم» ساخته جمال احمدی
بهترین فیلم بخش ویژه حاج قاسم سلیمانی: فیلم «چند قدم آنطرفتر» ساخته محمد فرجی صالحی
بهترین کارگردانی نماهنگ: داود جلیلی کارگردان نماهنگ «برمدار ۳۲»
بهترین نماهنگ: «اقیانوس بیپایان» ساخته محمد رضایی
بهترین فیلم کوتاه پویانمایی: «این سو و آن سو» ساخته لیدا فضلی
بهترین کارگردانی فیلم کوتاه پویانمایی: جعفر صیادی کارگردانی «درون یک چارچوب»
تندیس بهترین صداگذاری: طاهر پیشوایی برای فیلم «جبران میکنم»
تندیس بهترین صدابرداری: غلامرضا محمدیان برای فیلم «حاوار»
دیپلم افتخار بهترین فیلم مستند کوتاه: فیلم مستند کوتاه «بومرنگ» ساخته کیومرث محمد چناری
تندیس بهترین بازیگر زن فیلم داستانی کوتاه: مهری آل آقا بازیگر فیلم داستانی کوتاه «کارت قرمز»
تندیس بهترین بازیگرمرد فیلم داستانی کوتاه: سجاد بابایی از فیلم داستانی کوتاه «برادر»
بهترین تدوین فیلم بخشهای ششگانه: ساسان فلاحپور برای فیلم «در خاطرات بادیه»
بهترین تصویربرداری بخشهای ششگانه: یحیی رضایی از فیلم «مردان زندگی»
تندیس بهترین پژوهش و فیلمنامه: محسن سخا برای فیلم «در قفس»
دیپلم افتخار پژوهش بخش حجاب و عفاف: امین قدمی برای فیلم «دز هنوز از شهر من رد میشود»
بهترین کارگردانی بخش نماز، عفاف و حجاب: مهدی امامی کارگردان فیلم «مثل پروانه»
بهترین فیلم بخش نماز، عفاف و حجاب: فیلم «سوم ب» ساخته مرتضی راوش
بهترین فیلم مستند بالای ۱۵ دقیقه: «مردان زندگی» ساخته یحیی رضایی
بهترین فیلم کوتاه داستانی: «برادر» ساخته مهدیه قطب الدین محمدی
جایزه ویژه دبیر جشنواره: حسین سوهانی برای تولید مجموعه ۱۵ قسمتی فیلم از مدافعان و شهدای سلامت
انتهای پیام/ ۱۲۱