به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، موضوع روابط چین و آمریکا ربط چندانی به اینکه چه کسی در کاخ سفید حضور داشته باشد ندارد چون تاریخ نشان داده که واشنگتن به پکن همواره به عنوان یک رقیب خطرناک نگاه میکند.
با تغییرات انجام شده در کاخ سفید و آمدن یک چهره دموکرات به جای یک چهره جمهوریخواه، هر چند لحن کاخ سفید تغییر کرده اما رویکرد واشنگتن همچنان همان رویکرد سابق است.
در طرف مقابل نیز نحوه رفتار و اظهارات مقامات مختلف چینی درباره اقدامات شیطنت آمیز آمریکا نشان میدهد که پکن رویکرد دعوت به همکاری و هشدار درباره تقابل را بطور همزمان برای تعامل با دولت جدید ایالات متحده انتخاب کرده است.
در همین رابطه «وانگ یی» وزیر خارجه چین در اظهاراتی در حالی که واشنگتن را به ایجاد هرج و مرج به نام گسترش دموکراسی متهم کرد از ایالات متحده خواست که هر چه زودتر محدودیتهای غیر معقول در همکاری را برداشته و در زمینههایی مانند تغییرات اقلیمی با هم همکاری کنند.
وی در مورد تنشهای بین ایالات متحده و چین در مورد تایوان، سین کیانگ و دریای مورد مناقشه دریای چین جنوبی گفت: پکن هرگز اتهامات بی اساس را قبول نخواهد کرد.
وانگ یی در ادامه گفت: ایالات متحده از دموکراسی و حقوق بشر به عنوان مبنای دخالت خودسرانه در امور سایر کشورها استفاده کرده است. آمریکا باید این را در اسرع وقت درک کند، در غیر این صورت جهان به سمت بی ثباتی خواهد رفت.
هشدار درباره تقابل
از سوی دیگر «شو کیلیانگ» که پس از «شی جینپینگ» رئیس جمهوری چین نفر دوم فرماندهی ارتش این کشور به شمار میآید، گفت که ارتش باید برای «تله توسیدید» آماده باشد.
تله توسیدید به شرایطی گفته میشود که هنگام خیزش یک قدرت جدید برای نشستن بر جای یک قدرت بزرگ دیگر، جنگ اجتناب ناپذیر میشود.
شو کیلیانگ که یکی از ۲۵ عضو ارشد حزب کمونیست چین است، اظهار داشت: ارتش برای مواجهه با تله توسیدید و مشکلات مرزی باید ظرفیت خود را افزایش دهد.
وی تاکید کرد که چین به یک قدرت اقتصادی تبدیل شده و تولید ناخالص داخلی این کشور معادل ۷۰ درصد اقتصاد آمریکا است. پیشتر برخی مقامهای چینی به تله توسیدید اشاره کرده بودند.
رئیس جمهوری چین سال ۲۰۱۵ در سفری به سیاتل آمریکا گفت: چیزی به اسم تله توسیدید وجود ندارد. اما اگر کشورهای بزرگ بارها و بارها در محاسبات راهبردی دچار خطا شوند ممکن است که چنین تلهای را برای خودشان ایجاد کنند.
این وضعیت در حالی است که «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا نیز به تازگی در یادداشتی به برنامهها و قابلیتهای توسعه نظامی برای دفع تهدید چین به عنوان یک اولویت اصلی نظامی اشاره کرد.
برخی تحلیلگران امور نظامی نیز از تلاشهای چین در توسعه قابلیتهای موشکهای قاره پیما از سیلوهای زیرزمینی برای مقابله جهت حملات محتمل هستهای آمریکا خبر دادهاند. برای مثال «هانس کریستنسن» تحلیلگر آمریکایی عضو فدارسیون دانشمندان آمریکا گفت که چین در حال توسعه قابلیت پرتاب موشکهای بالستیک پیشرفته قاره پیما (ICBM) از سیلوهای زیرزمینی است تا به سرعت برابر حمله هستهای محتمل واکنش نشان دهد.
منبع: مهر
انتهای پیام/341