به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، این مستند به کارگردانی احمد یوسفی و تهیهکنندگی سعید مقدم بر اساس خاطرات هنرمندان متعهدی شکل می گیرد که بهگونهای در دوران دفاع مقدس با هنر خود فضای جنگ را تبدیل به تابلوی زیبا کرده و با جلوه گری هنر در ایجاد شور و شعور مذهبی و سیاسی تلاش کردهاند. نقاشان ، عکاسان، شعرا و مداحان گنابادی محور این مستند هستند.
احمد یوسفی کارگردان این مستند با اشاره به رویکرد گفتگو محور فیلم گفت: آنچه گروه ما را بر آن داشت تا این مستند را کلید بزنند یافتن تعدادی فیلم قدیمی از آرشیو برخی رزمندگان سالهای جنگ در گناباد بود.
کارگردان این مستند افزود: برخی فکر میکنند جنگ را باید با خاطرات بسیار خاص یا عمیقاً معنوی یا ثبت لحظات حساس و بکر نشان داد. ولی زیباییهای جنگ هشتساله بیشتر از این حرفهاست.آنچه هنرمندان از جنگ میگفتند در عین اینکه جدای از زندگی روزمره مردم در دهه ۶۰نبود اما حرفهای عمیقی در آن نهفته بود که ارزش دفاع از دین و میهن را بالا میبرد.
سعید مقدم تهیهکننده این مستند نیز در این رابطه اظهار داشت: ما دنبال آن بودیم که جنگ را از زاویه دیگر بنگریم زیرا که معمولاً رزمندههایی که در خط مقدم نبرد بودهاند بیشترین توجه رسانهای را به خود جلب میکنند و تاکنون آثار زیادی درباره آن ساختهشده اما آنچه درون شهرهای ایران و پشتصحنه نبرد رخداده کمتر موردتوجه بوده است.
مقدم افزود:مراسمهایی مانند اعزام نیروها به جبهه و یا تشییعجنازه شهدا و یا شیوههای جذب نیرو برای جبهه و دهها ایده بکر دیگر وجود دارد که هنوز چندان موردتوجه فیلمسازان ما قرار نگرفته است.
تهیهکننده مستند عکس پرسنلی ادامه داد: نکته مهم این است که در این سوژههای جدید زندگی روزمره مردم در آن سالها که روحیه مقاومت و تلاش مردم در آن جاری و عینی بوده، به تصویر کشیده میشود که میتواند در شاخص سازی سبک زندگی ایرانی –اسلامی بسیار کمککننده باشد.
سعید مقدم افزود :مستند ” عکس پرسنلی” مراحل پژوهش خود را از ۶ماه قبل آغاز کرده بود که در ایام نوروز فیلمبرداری فشرده آن شروع شد و با حمایتها و همکاری دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی به نتایج قابلتوجهی رسید و به امید خدا در جشنواره فیلم عمار شرکت داده خواهد شد.
لازم به ذکر است شهرستان گناباد حدود ۵۰۰شهید دارد که محور این مستند هستند و مسیر مستند بر اساس اتفاقات مربوط به تشییع این شهدا جلو میرود.طبق گفته تهیهکننده اثر نام این مستند از عکسهای پرسنلی شهدا گرفتهشده که قویترین نشانه تصویری از شهدا در آن دوران است.