به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، «احمد کریمی» مدیر پروژه واکسن فخرا در برنامه تیتر امشب شبکه خبر به تشریح فرایند تحقیق و توسعه واکسن کوید ۱۹ در این پروژه پرداخت و اظهار داشت: این واکسن از ۳۰ هزار نمونه بیمار کرونایی ایرانی استخراج و در نهایت ۳۰ نمونه انتخاب و بذر واکسن استخراج شد و بعد از طی مراحل، آماده ارائه به وزارت بهداشت شد.
وی با اشاره به جلسه شهید فخری زاده با وزیر بهداشت گفت: ما در جلسهای که با شهید فخریزاده خدمت وزیر بهداشت رسیدیم تعامل ما با وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو آغاز شد تا توانستیم مجوز لازم برای ورود به فاز انسانی را بگیریم.
مدیر پروژه واکسن فخرا گفت: ما با تمام تلاش سعی کردیم واکسنی را در شان ملت ایران تولید کنیم و به همین جهت نام این واکسن ابتدا فخر ایران نام گذاشته شد که در نهایت به پاس تلاشهای شهید فخریزاده این واکسن فخرا نام گرفت.
کریمی گفت: شهید فخری زاده هر هفته این پروژه را از ما پیگیری میکردند و داوطلب بودند که تست اولیه روی ایشان انجام شود و همان موقع اعلام میکردند که فرزندانشان داوطلب تست این واکسن هستند و بعد از طی مراحل تولید، نخستین کارآزمایی بالینی (تزریق انسانی) روی ایشان انجام شد.
وی ادامه داد: این واکسن بر اساس ویروس غیر فعال است؛ این پلتفرم بر اساس ویروسهای کشته شده است و به دلیل اینکه تمام ویژگیهای ویروس به بیمار تزریق میشود امکان اینکه مجدداً آن فرد این بیماری مبتلا شود بسیار کم است.
کریمی گفت: پلتفرم استفاده از میکروب کشته شده سابقه جهانی دارد و آزمایشهای خود را پس داده است.
مدیر پروژه واکسن فخرا با بیان اینکه واکسنها آیا میتواند در برابر بیماری کرونا ایمنی کامل ایجاد کنند، گفت: نمیتوان با قاطعیت گفت، واکسن ایمنی ایجاد میکند، اما اینکه چه میزان ایمنی ایجاد میشود بسیار مهم است، اینکه در چند دوز تزریق میشود یعنی واکسن ایمنی ۱۰۰ درصدی ایجاد نمیکند و تنها یک ایمنی نسبی ایجاد میکند و با تزریق دوزهای بعدی ایمنی را افزایش میدهیم.
وی افزود: کرونا تازه یک سال است که در سطح جهان وجود دارد و کسی از آن تجربه خاصی ندارد به همین دلیل با پیشرفت کار و تحقیقات میتوان به اطلاعات بیشتر و دقیقتری دست یافت.
کریمی تهیه بذر واکسن را اصلیترین مرحله تولید واکسن دانست و گفت: بذر واکسن فخرا شناسنامه دار شده و همه مراحل آن در داخل کشور انجام شده است؛ امیدوار هستیم در فروردین فاز اول این واکسن تمام شده و بعد از تحلیل دادهها وارد فاز دوم و سوم خواهیم شد.
وی در خصوص تولید صنعتی واکسن فخرا گفت: همزمان با تحقیقات ابتدایی بسترها برای تولید و فاز صنعتی را نیز آغاز کردیم و تولید این زیرساختها برای پیشبرد سایر اقدامات پزشکی نیز مفید خواهد بود و خوشبختانه همه پلتفرمها در کشور ما در حال انجام است.
کریمی تاکید کرد: همه مراحل و نقشهها به تایید سازمان غذا و دارو رسیده است و امیدواریم تا تابستان به بهرهبرداری برسیم. ما فکر میکنیم اوایل تابستان سال ۱۴۰۰ برای تولید انبوه واکسن فخرا آماده باشیم؛ اولویت اول ما تامین نیاز داخلی است.
مدیر پروژه واکسن فخرا در پایان گفت: شهید فخری زاده از روز اول پیگیر تولید این واکسن بودند و امروز جای ایشان در مراسم رونمایی و آغاز فاز انسانی بسیار خالی بود.
انتهای پیام/ 241