به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، سیدحیدر محمدی مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در برنامه نوروزی «تهران ما سلامت» رادیو تهران در خصوص تامین واکسن در کشور و ساخت واکسنهای ملی اظهار داشت: برای تامین واکسن مسیر واردات، قرارداد و ساخت داخلی را پیش رو داریم. با توجه به اینکه میدانستیم اولین تاریخ تولید و عرضه واکسن داخلی زودتر از خرداد امسال امکانپذیر نخواهد بود باید واکسن را وارد میکردیم که واکسنهای استرازنکا، اسپوتنیک و بهارات از آن جمله هستند. واردات این واکسنها تا عرضه واکسن داخلی ادامه خواهد داشت.
تلاش اکتوور برای تولید مشترکواکسن روسی
وی افزود: اولین شرکتی که تولید آن در اردیبهشت به حجم اولیه ماهی ۱.۵ میلیون میرسد مجموعه برکت و شرکت شفافارمد است که مطالعات بالینی آن تا خردادماه طول خواهد کشید. بلافاصله پس از تایید فاز سوم مطالعات بالینی، واکسن کوو برکت به صورت عمومی توزیع میشود. مقدار تولید این واکسن از تیرماه به حجم بالاتر خواهد رسید.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره تولید واکسن انستیتو پاستور که با همکاری کوبا ساخته میشود اظهار داشت: توزیع واکسن مشترک این موسسه و کوبا که «سوبرنا» نام دارد در صورت تایید فاز سوم مطالعات بالینی با ۲.۵ میلیون تولید به صورت عمومی در خردادماه توزیع خواهد شد.
وی درباره تولید واکسن اسپوتنیک در داخل کشور توسط مجموعه «اکتوور» خبر داد و گفت: این واکسن هم در خرداد و تیر به صورت قراردادی تولید میشود.
حیدری درباره واکسن مشترک مجموعه میلاد نور و موسسه رازی خاطر نشان کرد: این واکسن هم اواخر تابستان وارد چرخه توزیع میشود. عملا از آخر خرداد و اوایل تیر اگر مشکلی پیش نیاید تولید و توزیع و واکسیناسیون انبوه به صورت گستردهتر انجام و موجب رفع نگرانیها خواهد شد.
واردات واکسن در کشور ما انحصاری نیست
وی با اعلام انتشار دومین فراخوان عمومی واردات واکسن کرونا در اول فروردین ۱۴۰۰ به خاطر اینکه بعضا گفته میشد واردات واکسن انحصاری شده است گفت: هیچوقت واردات واکسن ما انحصاری نبوده است. بخشی از واکسنهای مورد استفاده ما توسط دو موسسه رازی و پاستور ساخته میشود و بخشی از واردات واکسن هم توسط برخی شرکتهای خصوصی انجام میگیرد، ولی توسط وزارت بهداشت خریداری میشود. در رابطه با واکسن کرونا هم انتشار فراخوان اول با هدف استفاده از هیات امنای ارزی انجام شد که این مجموعه دولتی بوده و توان محدودی دارد به همین دلیل تصمیم گرفتیم از توان همه شرکتهای خصوصی که در این کار تجربه دارند استفاده کنیم.
محمدی افزود: بخش خصوصی محدودیتهای بخش دولتی را ندارد و چابکتر است و بعضا تبادلات مالی سریعتری هم دارد. هر شرکت خصوصی مجاز وارداتی و مورد تایید به شرط اینکه نامه تایید نمایندگی مثل اسپوتنیک، بهارات هند و آسترازنکا را بیاورد و سفارت هم آن را تایید کند اجازه پیدا میکند این واردات را به کشور انجام دهد اگرچه معمولا شرکتهای خارجی نمایندگی را به هر مجموعهای نمیدهند. برخی از شرکتهای خارجی در ایران نماینده دارند که اولویت با نمایندگان این شرکتها در ایران است.
واکسن کرونا رایگان است
محمدی با تایید احتمال ورود واکسنها به بازار سیاه اظهار داشت: متاسفانه نشت واکسن به بازار غیررسمی همیشه بوده است. برخی از واکسنها هم اصل نیستند. ممکن است شرکتی یا شخصی با چمدان این واکسن را وارد کنند و یا اشخاصی سرنگ خالی را پر میکنند و به نام واکسن میفروشند همانطور که در فروش داروی رمدسیویر این اتفاق رخ داد. برخی اشخاص ویالهای سفتری اکسون و سفازولین تولید داخل را با هم ترکیب کرده و به عنوان آمپول رمدسیویر و به مبلغ ۵۰ میلیون تومان میفروختند.
وی تاکید کرد: تا این لحظه گزارشی مبنی بر فروش واکسن اصلی در بازار نداشته ایم. گزارشهایی مبنی بر فروش واکسن تقلبی وجود داشته است. با توجه به اینکه واکسن در کشور به صورت رایگان ارائه میشود به مرد هشدار میدهیم از خرید واکسن امتناع کنند، چون اگر کسی بخواهد آن را بفروشد حتما این واکسن مشکل دارد.
فعلا تزریق واکسن کرونا فقط در بیمارستانها انجام میشود
محمدی درباره سازوکار تامین و توزیع واکسن گفت: تمامی پیش بینیها انجام شده است. پس از تامین واکسن توسط بخش خصوصی یا دولتی، واکسنها در اختیار معاونت بهداشت قرار میگیرد و پس از تایید و برچسب گذاری و شناسه گذاری واکسنها در معاونتهای بهداشت سراسر کشور و مراکز بهداشت به صورت شاخهای توزیع میشود. فعلا این واکسنها در بیمارستانها استفاده میشود و با تامین واکسنهای بیشتر گروههای اولویت دار به ترتیب اولویت در مراکز بهداشت مورد تزریق قرار میگیرند.
وی با اشاره به اینکه هنوز تزریق واکسن در داروخانهها قطعی نشده است گفت: اساس برنامه ریزی ما انجام واکسیناسیون در مراکز درمانی و بهداشت است اگر نیاز شود اینکار در برخی داروخانهها که امکانات لازم را دارند استفاده خواهد شد.
تزریق واکسن در کادر درمان تهران بیشتر است
محمدی بر اجرای عدالت در تزریق واکسن به کادر درمان تاکید کرد و گفت: اولویت با کادر بهداشت و درمان بوده و توزیع واکسن به نسبت برابر انجام میشود. تزریق در کادر درمان تهران به دلیل بالا بودن تعداد، بیشتر است. نقشه تزریق واکسن در سامانه تی تک وجود دارد. بیشترین تزریق تا به امروز توسط دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و اصفهان صورت گرفته است. حدود ۸۰۰ هزار واکسن تا به امروز وارد و توزیع و به نسبت برابر انجام شده است. ان شاء الله از خرداد واکسیناسیون با گستردگی بیشتر انجام خواهد شد.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره وضعیت واکسنهای سینوواک و سینوفارم گفت: واکسنی در ایران تایید میشود که پرونده جامع دارویی داشته و توسط کارشناسان اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو تایید شده باشد. سینوواک این پرونده را تحویل ما نداده است و مجوزی هم برای واردات ندارد. اما سینوفارم توانسته تایید اضطراری دریافت کند تا ۲۵۰ هزار دوز واکسن از طریق وزارت خارجه وارد شود.
انتهای پیام/ 141