دفاع پرس گزارش می دهد/

الدوری؛ صدام دوم و فرمانده تروریست‌های منطقه/ یادگار جنایت‌های بعثی‌ها به هلاکت رسید

روحیه خشن نظامی الدوری همواره زبانزد مردم عراق بود و شیعیان جنوب،‌ او را با شکنجه‌های وحشیانه و افراطی و کشتارهای وسیع به یاد می‌آورند.
کد خبر: ۴۴۹۷۴
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۸ - 18April 2015

به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس، عزت ابراهیم الدوری در سال 1942 میلادی در روستای "الدور" واقع در حومه شهر "تکریت" زادگاه صدام به دنیا آمد؛ همان روستایی که صدام، هنگام دستگیری در حفرهای در آن مخفی شده بود. عزت، کودک سرخروی زردمویی که همواره در میان دوستانش مورد تحقیر و تمسخر بود و از کودکی کینه جویی از مردم را سرلوحه رفتار خود قرار داده بود همراه پدر خود به شغل ساده یخ فروشی اشتغال داشت.

ارتقای مقام بر اساس ظواهر!

یکیاز دوستانش درباره علت سرعت ارتقای وی در ارتش عراق می گوید: عزت، قد تقریباً بلند و هیکل چهارشانهای دارد و همواره با صدای آهسته و خشن سخن میگوید؛ همه اینها عواملی است که یک فرمانده ارتشی را در میان دیگران برجسته تر می کند. گزارشگر پایگاه اطلاعرسانی وزارت رسانههای کویت نیز در گزارشی ویژه درباره عزت ابراهیم مینویسد: «او همیشه با ریش و موی زرد و طلایی، چهره سرخرنگ و سبیل بلندش شناخته میشده و میشود.» و خبرنگار الشرقالاوسط نیز درباره ویژگی ظاهری او مینویسد: «هر کس او را ببیند، آثار قساوت و خشونت را از چهرهاش در مییابد.» این ویژگیهای ظاهری در حالی است که به عقیده بسیاری، او ذاتاً ارتشی نیست و عملکردش چندان قابل دفاع نبوده است.



دینداری یا ریاکاری؟

او همزمان با فعالیت نظامی و سیاسی، به حلقات و مجلس صوفیان بویژه صوفیه نقشبندیه نیز رفت و آمد میکرد و اگرچه گفته میشود در عمل چندان به مناسک متصوفه پایبند نیست اما همواره اعلام میکند که دین وی، همان طریقت اهل تصوف است. یکی از خبرنگاران روزنامه الشرقالاوسط که از نزدیک درباره عزت ابراهیم تحقیق کرده است می گوید او مسؤولیت اصلی سیاستگذاریهای دینی را در دولت صدام بر عهده داشت.


صدام با توجه به رویکرد دینی الدوری، در زمان ریاستجمهوری خود، بیشتر وی را برای حضور در نشستها و همایشهای اسلامی و عربی به جای خود اعزام میکرد.


عشق دوطرفه!

عزت ابراهیم پس از بر عهده گرفتن مناصب متعدد در حزب بعث و دولت پس از کودتای جولای 1968 از جمله وزارت کشاورزی و وزارت صنایع، به مراتب بالای سیاسی در این حزب رسید و به عنوان معاون صدام در ریاست شورای رهبری انقلاب و نفر دوم حکومت عراق انتخاب شد.

روزنامه الشرقالاوسط درباره علت انتخاب وی به این دو منصب از سوی صدام مینویسد: هنگامی که از رئیسجمهور معدوم عراق پرسیده شد راز انتخاب عزت ابراهیم به این مناصب چیست او با صدایی بلند و لحنی نیشدار جواب داد: «انتخابش کردم زیرا او یک بت است.» این علاقه و احترام، موضوعی یکطرفه نبود بلکه دو جانبه بود؛ تا جایی که عزت ابراهیم در مقالهای که در سال 1985 میلادی در روزنامه بعثی "الثوره" به چاپ رساند، درباره سرور خود، صدام نوشت: «اگر محمد(ص) خاتم الانبیاء نبود قطعاً میگفتیم که تو خاتم الانبیاء هستی!» در ادامه این سیر صعودی در دستگاه رژیم بعث عراق، دختر عزت ابراهیم نیز با "عدی" پسر صدام ازدواج کرد اما این ازدواج دیری نپایید که به جدایی کشید.


شیعه ستیزی با جنایات جنگی!

روحیه خشن نظامی الدوری همواره زبانزد مردم عراق بود و شیعیان جنوب، او را با شکنجههای وحشیانه و افراطی و کشتارهای وسیع به یاد میآورند. در جریان جنگ خلیج فارس در سال 1991 میلادی، روزنامه نیویورکتایمز اعلام کرد الدوری به کردهای عراق هشدار داده که اگر بخواهند برای حکومت مرکزی دردسر بیافرینند خاطره حملات شیمیایی به حلبچه در سال 1988 میلادی که به کشتار هزاران کُرد انجامید، دوباره زنده خواهد شد. او خود در قلع و قمع انتفاضه شعبانیه در همان سال که از سوی شیعیان و کردها سازماندهی شده بود حضور فعال داشت و در طول جنگ عراق با ایران نیز بر بکارگیری سلاحهای شیمیایی و نیز و نیز فرایند تبعید و اعدام ساکنان شیعه جنوب، از نقش ویژهای برخوردار بود.

 


الدوری در سال 1999 میلادی برای درمان بیماری سرطان خون (لوسمی) به اتریش رفت اما مجبور شد بسرعت به بغداد برگردد زیرا اطلاع یافت که پلیس بینالملل قصد دارد وی را به علت ارتکاب جنایات جنگی و جرایم ضد بشری دستگیر کند. در سال 2002 میلادی که صدام بهعنوان تنها نامزد انتخابات ریاست جمهوری، با 100 درصد آرا انتخاب شد، الدوری مسؤولیت اعلام این خبر را بر عهده گرفت و آن را یک دموکراسی بینظیر خواند.


عزت؛ فرمانده تروریست های سلفی منطقه

آمریکاییها هنوز هم معتقدند عزت ابراهیم الدوری، علاوه بر فرماندهی کل گروههای شبهنظامی و تروریستی در داخل عراق، هماهنگی با گروههای خارج از این کشور را که عناصر خود را برای انجام عملیاتهای تروریستی به داخل عراق اعزام میکنند بر عهده دارد. ارتش آمریکا بارها ابراز عقیده کرده است که الدوری، هواداران رژیم سابق و شبهنظامیان وابسته به القاعده در عراق و انصار الاسلام را گرد آورده و به سازماندهی آنها در سطح منطقه پرداخته است. به گفته فرماندهان ارتش آمریکا، وی از طریق ساختارهای درونسازمانی و عملیاتی، با "اسامه بنلادن" سرکرده شبکه تروریستی القاعده در ارتباط بوده است.


اعلام موجودیت تشکیلات جدید عزت ابراهیم


اعلام موجودیت تشکیلات جدید عزت ابراهیم و تشکیل ائتلاف جهاد و آزادسازی عراق و حمایت آشکار وی از تحرکات شورشیان سلفی در سوریه، ازجمله سمت های اخیر او بود..


گفته می شد عزت ابراهیم فرماندهی عملیات های مسلحانه علیه دولت بغداد و نظامیان خارجی را برعهده داشت.

هلاکت دوری


عزت الدوری در کاروانی متشکل از سه خودرو در حال حرکت به سمت شهر "علم" در شمال بغداد بود که با حمله نیروهای عراقی روبه رو شد و در  درگیری مسلحانه، کشته شد.

استاندار صلاح الدین اضافه کرد: عزت الدوری مغز متفکر داعش بود و مرگ او ضربه سختی به داعش است.

انتهای پیام/ح

نظر شما
پربیننده ها