عالیه حسینی نویسنده کتاب "نیمه پنهان ماه" در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، با اشاره به مراحل نگارش این کتاب که به ابعاد شخصی زندگی شهید محمدجواد تندگویان پرداخته است، گفت: "نیمه پنهان ماه"، یکی از اولین کتابهایی است که به زندگی شخصی شهید تندگویان می پردازد، چرا که بیشتر کتابهایی که در خصوص این شهید بزگوار منتشر شده است، بیشتر به نقش وی در انقلاب اسلامی، آغاز جنگ تحملی و اسارت می پردازد اما "نیمه پنهان ماه" سعی دارد، بیشتر به جنبه زندگی شخصی و خانوادگی شهید تندگویان بپردازد.
نویسنده کتاب "نیمه پنهان ماه" در ادامه افزود: این کتاب با آشنایی شهید تندگویان و همسرش و ماجرای خواستگاری آغاز شده و با اسارت و شهادت شهید تندگویان به پایان می رسد. نقطه اوج داستان نیز خوابی است که همسر شهید در خصوص اسارت و شهادت شهید تندگویان می بیند.
حسینی درباره مصاحبه با همسر شهید تندگویان نیز خاطرنشان کرد: مصاحبه تکمیلی با خانم برهان همسر شهید تندگویان پایان یافته است، البته مصاحبه با وی قبلاً انجام شده بود ولی چون بنده مشتاق بودم که همسر شهید را از نزدیک ببینم، برای انجام مصاحبه تکمیلی نزد وی رفتم.
وی در ادامه اظهارداشت: به دلیل کسالتی که خانم برهان داشتند وقفه ای در کار ایجاد شد، اما به حمدالله مصاحبه تکمیلی انجام شده و به زودی کار نوشتن را شروع خواهم کرد.
به گزارش دفاع پرس، شهید محمدجواد تندگویان در ۲۶ خرداد سال 1329 در محله خانیآباد جنوب تهران به دنیا آمد. وی در سال ۱۳۵۴ برای ادامه تحصیل دانشکده نفت آبادان را برگزید و پس از فارغالتحصیلی و دوره آموزشی نظام وظیفه، در پالایشگاه نفت تهران مشغول کار شد.شرکت در فعالیتهای سیاسی منجر به دستگیری تندگویان توسط ساواک و اخراج از پالایشگاه نفت تهران شد.
وی در سال ۱۳۵۷، مدرک کارشناسی ارشد مدیریت را از مرکز مطالعات مدیریت ایران دریافت کرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به وزارت نفت دعوت شد.
نمایندگی وزیر نفت در مناطق جنوبی ایران و مدیریت شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از فعالیتهای محمدجواد تندگویان تا نخست وزیری شهید محمدعلی رجایی است.
شهید رجایی نخست وزیر وقت، در مهر سال ۱۳۵۹محمدجواد تندگویان را به عنوان وزیر نفت به مجلس معرفی کرد و پس از رای اعتماد، وی اداره این وزارتخانه را بر عهده گرفت.
مهندس محمدجواد تندگویان، نهم آبان ۱۳۵۹ در حالی که برای بازدید از پالایشگاه نفت آبادان در جنوب کشور بود، در جاده ماهشهر ـ آبادان همراه معاونش و چند مهندس شرکت نفت به اسارت نیروهای ارتش رژیم بعث صدام درآمدند و به زندانهای اسیران ایرانی در عراق منتقل شدند.
برخی اسیران شهادت دادهاند که شهید تندگویان تا مدتها زنده بوده و حتی از شکست حصر آبادان (مهر ۱۳۶۰) و آزادسازی خرمشهر (خرداد ۱۳۶۱) آگاهی یافته است. اما از چگونگی وضعیت اسارت و نحوه شهادت او در اردوگاههای اسرا اطلاعات دقیقی در دست نیست.
سرانجام پس از پایان جنگ تحمیلی صدام علیه ایران و تبادل اسرا و شهدا میان دو طرف، پیکر شهید محمدجواد تندگویان که بر اثر شکنجه جان سپرده بود، به کشور بازگردانده و در آذر سال ۱۳۷۰ به خاک سپرده شد.
انتهای پیام/