وزیر سابق لبنانی:

آمریکا و عربستان بحران در لبنان را شعله‌ور ساختند

حماده با اشاره به تداوم بحران تشکیل کابینه جدید این کشور، گفت: ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی بحران در لبنان را شعله‌ور ساختند.
کد خبر: ۴۵۰۶۹۹
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۳ - 11April 2021

آمریکا و عربستان بحران در لبنان را شعله‌ور ساختندبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، بحران تشکیل کابینه جدید لبنان وارد فاز پیچیده‌ای شده است. سلسله رایزنی‌های اخیر میان «میشل عون» رئیس جمهور و «سعد الحریری» نخست وزیر مکلف لبنان برای تشکیل دولت جدید هیچ نتیجه‌ای نداشته است. در همین ارتباط، میشل عون اعلام کرده است که حریری قصد ندارد اختیارات رئیس جمهور در قانون اساسی را به رسمیت بشناسد و تنها به دنبال جامه عمل پوشاندن به اهداف خود است.

نخست وزیر مکلف لبنان اخیراً مدعی شده است: رئیس جمهور عون برگه‌ای را به من داده که دربرگیرنده یک سوم تعیین کننده برای تیم سیاسی‌اش است. الحریری گفت که این اقدام رئیس جمهور برخلاف قانون اساسی است، چرا که به گفته وی، بر اساس قانون اساسی لبنان نخست‌وزیر مأمور به تشکیل کابینه، برگه کابینه پیشنهادی را قبول نمی‌کند. در عین حال، رئیس جمهور لبنان نیز اعلام کرده است که حاضر نیست از اختیارات خود در تشکیل کابینه که در قانون اساسی نیز بدان اشاره شده است، صرفنظر کند.

از سوی دیگر، روز گذشته روزنامه لبنانی «البناء» مطلبی را پیرامون تشکیل دولت جدید لبنان منتشر کرد. این روزنامه در مطلب خود آورده است: یکی از علل و عوامل اصلی عدم تشکیل کابینه جدید لبنان دخالت‌های خارجی است. در واقع، عربستان سعودی در زمینه تشکیل دولت جدید مداخله می‌کند و همین مسأله تشکیل دولت را با مشکلات و پیچیدگی‌هایی مواجه ساخته است.

«طراد حماده» وزیر سابق لبنانی در گفت‌وگویی اظهار داشت: در حال حاضر لبنان با یک مشکل حقیقی و یک بحران واقعی مواجه است.

عدم تشکیل کابینه جدید لبنان به یک بحران تبدیل شده است. این بحران همچنین معضلات و مشکلات اقتصادی و سیاسی را برای کشور به دنبال داشته است. پس از اعتراضات اکتبر سال ۲۰۱۹ دولت حسان دیاب نتوانست برای حل و فصل مشکلات کشور راه حلی پیدا کند.

این وزیر سابق لبنانی ادامه داد: همین مسأله موجب شد تا پس از وقوع انفجار بزرگ بندر بیروت، دولت دیاب از سِمَت خود استعفا کند. انفجار بندر بیروت، سومین انفجار بزرگ در جهان بود و قلب پایتخت یعنی بیروت را ویران ساخت. به دنبال این حوادث بود که مسأله تشکیل کابینه جدید پیش آمد و تا به امروز نیز در این زمینه نتیجه‌ای حاصل نشده است.

طراد حماده در ادامه یادآور شد: نظام سهمیه بندی حاکم در ساختار سیاسی لبنان و نیز اوضاع اقتصادی کنونی مانع از آن شده است که سعد الحریری و میشل عون بر سَر تشکیل کابینه به توافق برسند. در حال حاضر، لبنان در آستانه هرج و مرج و فقر قرار گرفته است و این بحران هرچه سریع‌تر باید حل و فصل شود. متأسفانه لبنان هم اکنون از لحاظ اوضاع داخلی، وضعیت مناسبی ندارد. درست به همین دلیل است که ما بر لزوم تشکیل سریع کابینه تأکید داریم.

این شخصیت لبنانی تأکید کرد: برخی گمان می‌کردند که با دخالت فرانسه، موضوع تشکیل کابینه لبنان حل و فصل می‌شود. اما حتی دخالت فرانسه هم در این زمینه کارگر نشد. برخی از سیاستمداران لبنانی، توصیه‌ها و کمک‌های برادرانه جمهوری اسلامی ایران در این زمینه را نپذیرفتند. برخی طرف‌های داخلی مانع ازسرگیری روابط رسمی با سوریه شدند و از همکاری بیروت با بغداد ممانعت به عمل آوردند.

طراد حماده در ادامه سخنان خود اظهار داشت: ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی اوضاع داخلی لبنان را شعله ور ساختند. آن‌ها از طریق «محاصره اقتصادی» لبنان و نیز «دخالت‌های سیاسی آشکار» چنین کاری را انجام دادند. اقدامات عربستان و آمریکا پیامد‌های منفی در لبنان به دنبال داشته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش حزب الله لبنان در مسیر تشکیل کابینه جدید لبنان گفت: حزب الله لبنان یک گروه مقاومتیِ اصیل است و همواره از هر راهکاری برای پایان بحران حمایت به عمل آورده است. حزب الله مورد اطمینان لبنانی‌ها بوده و قادر به نجات کشور از وضعیت کنونی است. حزب الله از اصلاح امور، مبارزه با فساد و… حمایت می‌کند.

این وزیر سابق لبنانی افزود: حزب الله خواهان شکل گیری توافق و تفاهم میان طرف‌های مختلف از جمله میشل عون و سعد الحریری است. این گروه مقاومتی از انتقال مسالمت آمیز قدرت دفاع می‌کند. واقعیت آن است که موضع ایالات متحده آمریکا و عربستان در قبال حزب الله یک موضع خصمانه است. طبیعی است که این مواضع خصمانه نمی‌تواند جایگاه حزب الله در لبنان را خدشه‌دار کند. محبوبیت حزب الله تحت تأثیر اقدامات ریاض و واشنگتن قرار نمی‌گیرد.

وی در خصوص طرح فرانسه در خصوص تشکیل کابینه جدید لبنان تأکید کرد: فرانسه طرحی را به این منظور ارائه کرده است. نکته‌ای که در این زمینه وجود دارد، این است که طرف‌های مختلف تفاسیر متفاوتی از طرح فرانسه و بند‌های موجود در آن دارند.

این مقام سابق لبنانی همچنین تصریح کرد: ما نمی‌توانیم پیش بینی کنیم که چه اتفاقی برای طرح فرانسه در لبنان خواهد افتاد. احتمال موفقیت و عدم موفقیت این طرح وجود دارد. برخی طرف‌های لبنانی اهتمام ویژه‌ای به طرح فرانسه دارند. به هر حال، درحال حاضر لبنان نیازمند دولتی است که بتواند کشور را از وضعیت کنونی نجات داده و به طور واقعی به مبارزه با فساد بپردازد.

منبع: مهر

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها