به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، محسن علیاکبری تهیهکننده سینما و تلویزیون در پی نامگذاری سال ۱۴۰۰ بهعنوان «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» اظهار داشت: در حال حاضر فیلمها و سریالها مشکل محتوایی اساسی دارند و مسائل مهمی مانند تحکیم بنیان خانواده را دچار خدشه میکنند از این رو ما نیازمند آن هستیم که در گام نخست مدیران فرهنگی و سینمایی پشتیبانی جدی از هنرمندان متعهد، دغدغهمند و انقلابی داشته باشند تا بتوانند در مقابل انبوهی از آثاری که خطوط قرمز انسانی و اسلامی را زیر سوأل میبرند قد علم کنند و در گام بعدی نیز نیاز است تا تمامی موانع موجود که بر سر راه تولید آثار دغدغه مندانه است برداشته شود.
تهیهکننده سریالهای تلویزیونی «مردان آنجلس» و «روزهای ابدی» افزود: به عقیده بنده چه در عرصه سینما و چه در عرصه سریال سازی در رسانه ملی و شبکه نمایش خانگی باید دولت مقداری سیطره محتواییاش را کمرنگتر کند چراکه یکی از مهمترین مسائل محدودیتهای سلیقهای و شخصی هستند.
وی ادامه داد: بیشک تمام هنرمندانی که در کشور زندگی میکنند خود را مقید به قوانین مصوب نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران میدانند و متعهد به قوانین هستند و قوانین برای همه آنها روشن است و کمتر هنرمندی پیدا میشود که با قوانین آشنا نباشد.
علیاکبری با بیان اینکه وقتی نگاه شخصی و سلیقهای میشود و نگاهها فراتر از قانون اساسی میرود هنرمند دچار مشکل میشود اظهار داشت: هنرمند میتواند انتقاد کند و نقد سازنده داشته باشد. یکی از اصلیترین موانع ما کمرنگ شدن حضور دولت در ساختار فیلمنامهای است حضور دولتیها نتیجه معکوس داشته و بهتر است دیگر در امور محتوایی آثار دخالتی نداشته باشند.
این سینماگر تصریح کرد: الان فیلمها و سریالها مشکل محتوایی اساسی دارند شاید یک سری خطوط قرمز ظاهری را رعایت میکنند، اما خط قرمزی مثل تحکیم بنیان خانواده در آثار بهشدت خدشهدار میشود. از سوی دیگر در ارتباط با بحث زیرساختها ما الآن واقعاً نسبت به تعداد بالای تولیدی که میخواهیم داشته باشیم از نظر امکانات فنی و سالن سینما و... در مضیقه هستیم و هنوز به رشد شایسته و مطلوب نرسیدهایم.
تهیهکننده فیلمهای سینمایی «کتاب قانون» و «همیشه پای یک زن در میان است» یادآور شد: کشوری مثل ترکیه که جمعیتش از ما کمتر هست نزدیک به ۲۲۰۰ سالن سینما دارد، اما در ایران ما هنوز به ۴۰۰ سالن هم نرسیدهایم. در بحث ساخت سالنهای سینمایی و همچنین در بحث تکنیک دولت باید حمایت ویژهای داشته باشد تا برخی موانع موجود به این ترتیب برداشته شوند.
علیاکبری در خاتمه این گفتوگو متذکر شد: ما قوانین مصوب در سینما کم داریم و همین مسأله نیز یکی از موانع جدی برای رشد و توسعه و گسترش هنر هفتم در نظام است از این رو کمیسیون فرهنگی باید بیاید زمانی را بگذارد برای مشخص کردن قوانین مخصوص سینما و تلویزیون و شبکه نمایش خانگی؛ قوانین قدیمی نیز باید به روز شوند. حتی در بحث کپیرایت که ما مرتباً لطمه میخوریم باید تدبیری اندیشه شود و اگر این اتفاقها رخ بدهد آن وقت ما میتوانیم بگوییم که موانع تولید در سینما و تلویزیون برداشته شده و از هنرمندان برای حضور در این عرصه پشتیبانی و حمایت ویژه صورت گرفته است.
منبع: سینماپرس
انتهای پیام/ ۹۱۱