روسیه از احتمال طولانی‌تر شدن این دور مذاکرات وین خبر داد

دیپلمات ارشد روسیه از احتمال طولانی‌تر شدن دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام در وین خبر داد.
کد خبر: ۴۵۳۱۹۶
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۵ - 26April 2021

روسیه از احتمال طولانی‌تر شدن این دور مذاکرات وین خبر دادبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «میخائیل اولیانوف»، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین با بیان اینکه دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام فردا در وین برگزار خواهد شد از احتمال طولانی‌تر شدن این دور از مذاکرات خبر داد.

اولیانوف دقایقی پیش در توییتر نوشت: «دور بعدی نشست کمیسیون مشترک برجام ۲۷ آوریل در وین برگزار می‌شود. طرف‌ها گفتگو‌ها در خصوص احیای توافق هسته‌ای، از جمله در قالب سه کارگروه ادامه خواهند داد. اینکه دور جدید گفتگو‌ها طولانی‌تر از دور قبلی باشد، منتفی نیست.»

نشست کمیسیون مشترک برجام فردا (سه‌شنبه) با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) و نماینده اتحادیه اروپا در شهر وین برگزار می‌شود. این نشست احتمالا فردا بعدازظهر برگزار خواهد شد.

به همین منظور تیم مذاکره کننده ایرانی به ریاست «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه امروز (دوشنبه) راهی وین شد.

آخرین دو نشست کمیسیون مشترک برجام بعدازظهر روز سه‌شنبه ۳۱ فروردین به صورت حضوری در وین برگزار شد. در پایان آن جلسه مقرر شد گفتگو‌ها در هفته آینده ادامه یابد.

در جلسه ۳۱ فروردین روسای هیات‌های مذاکره کننده کشور‌های طرف برجام به بحث و بررسی در خصوص آخرین وضعیت گفتگو‌های فنی و پیش‌نویس‌های اولیه متون و نحوه تداوم گفتگو‌ها پرداختند.

حاضران در آن دور از گفتگو‌ها توافق کردند علاوه بر دو گروه کارشناسی فعلی (در حوزه لغو تحریم‌ها و هسته‌ای) یک گروه کارشناسی سوم نیز برای گفتگو در خصوص ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریم‌ها و سپس بازگشت آمریکا به برجام ایجاد شود.

دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.

«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مقاله‌ای که چندی پیش در مجله «فارن‌افرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمریکا به برجام را رفع بی‌قید و شرط تمامی تحریم‌های اعمال‌شده (imposed)، بازاعمال‌شده (reimposed) یا دوباره برچسب‌گذاری‌شده (relabaled) اعلام کرده بود.

دولت بایدن از سوی دیگر شرط بازگشت به برجام را عقب‌نشینی ایران از اقدامات جبرانی‌ای عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن وعده‌های طرف‌های اروپایی در دستور کار قرار داده است.

جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد تأکید کرده واشنگتن با توجه به نقض یکجانبه برجام در جایگاهی نیست که برای اجرای این توافق شرط بگذارد.

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد.

تئوری ترامپ این بود که این سیاست‌ها می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی جدید به جای «برجام» وادار کند.

او روز ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود. ترامپ به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت.

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» ضمن اعتراف به اینکه سیاست فشار حداکثری شکست خورده گفته قصد دارد ایالات متحده را به برجام بازگرداند، اما تا به حال از انجام اقدامات لازم در این راستا خودداری کرده است.

«سعید خطیب‌زاده»، سخنگوی وزارت خارجه ایران چند روز پیش گفت که در موضع ایران درباره رفع تحریم‌ها هیچ تغییری صورت نگرفته و همه تحریم‌ها فارغ از نوع آن‌ها باید یکجا برداشته شده و مورد راستی‌آزمایی قرار گیرند.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها